Önceki tv lg oled di onda YouTube ve kanalların logolardan yandı ancak bunda yanan bölgelerde ne sabit birşey var ne de orada yakacak sabit bir görüntü durur anlamadım galiba sıcaktan oldu gibi geliyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (337. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
S95D kullanan var mı mat ekran deneyemi güzel mi?
-
65S95b kullanıyorum, mağazada S95D Gördüm ve 1 saat ayarlarını kurcalama yapıp o klasık Tavşan Siyah kedi vidoesunu izledim usb den ara videolar açtım.
Mat İyi veya Kötü demek değilde evin durumuna göre kullanılacak yerdeki yansıma seviyesine göre seçim yapılması lazım bence.
Oled ekran bakınca Sanki bir Su içinde renkler gezer havası varıdır en basit gözle bakma tabiri diyim, S95D mat panelde bu olay yok, oled tv tamam ama parlaklık ile gelen fazladan canlılık hissi mat panel ile bir iki kademe geri çekilmiş, zaten dünya incelemeleri de mat panele pek sıkcak bakmayan ve çok güzel olmuş diyen iki sınıf ile puan görmüş.
Şahsi görüşüm S95D Mİ S90D mi diye sorarsanız ben Parlak olan S90D modelini veya S95C Modelini tercih ederim.
Sony QD OLED panelleri Samsung tan temin ediyor hepimiz biliyoruz, şayet Sony Mat panel kullanır ise yeni oled serisinde Samsung doğru yolda derim ama yine MAT almam
Mat paneli ile S95D bana S95C S95B kadar heyecan vermedi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
-
-
S95D görünce direk aklıma Pastal boyaması bir ekti olsun sonra bu alt piksel görünce dedimki doğru gördük.
Alt piksel farkı koymamdaki asıl sebep Parlak Oled Samsunglar ile nasıl bir fark olduğu.
S95D pc bağlayan kişi yakından piksel farkını görür tabi Parlak Oled Samsung kullandıktan sonra geçerse.
S95D hızlı sahne olsun ışık gücü olsun öylesine güzelki dedimki içimden
Mat panel S95DM diye satılsaysı S95D Parlak panel kaysaydı keşke Samsung o zaman görseydi bakalım Mat panel kaç kişi alacak 😁 kötü değil ama Bana göre değil Oled panelin o Haşim görüntüsüne parde çekmişler gibi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tv yi kullandığı yer hep ışık alan bir yer ise mat ekran tercih edilebilir tabii ama benim gibi gündüz/gece karanlık oda da kullananlar için parlak ekran devam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Lg nin hangi modeli vardi yanan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
55c17 idi c serisi 2017 yılı üretimiydi tv
-
-
G4 Yılın tv olmaya aday belkide Yılın tv sı A95L olmadığı için tr de .
Senin resim James Webb uzakta yakaladığı tip birşey olmuş :))
-
Arkadaşlar s95c kullanıyorum ve ne yazılımından ne donanımından memnun kaldım bu Tvnin. Apple 4k almayı düşünüyorum fakat dezavantajları var mıdır varsa nedir
Memnun kalmadığınız noktaları belirtirseniz almayı düşünenler için de iyi olur hocam.
Apple TV 4K kullanıyorum.
Dediğiniz gibi Samsung yazılım ve donanım uyumunu beceremiyor. Bence işlemcileri iyi değil. Zaten görüntü motoru diğer Sony ve LG gibi değil. Tizen'i de bence beceremediler.
Youtube, Netflix, Prime ve diğer birçok uygulama Apple TV 'de hem daha hızlı hem daha stabil hem de grafikleri daha güzel.
Benim için iki dezavantajı var. Biri ikinci kumanda. Esasında Samsung'un kumandası çoğu şeyi yapıyor fakat Apple kumandasındaki dokunmatik tuş olmadığı için ister istemez onu kullanmak daha avantajlı oluyor.
İkincisi de benim Apple TV 4K bir önceki jenerasyon. HDR 10+ desteği yok. Düz HDR desteği var. Prime'da çokça HDR 10+ içerik var fakat Apple TV'de olmadığı için genelde Samsung uygulamasından izliyorum. Gerçi son jenerasyon Apple TV 4K alacaksınız onda HDR 10+ desteği mevcut.
-
Evet alırsam 4k modelini alacağım, dediğiniz gibi leş bir işletim sistemi var ve sürekli donuyor. Her gün cihaz bakımı yapıp rami temizlemek zorundayım ve programlar şiştiğinde saçma bir şekilde internet hızı düşüyor anlayamadım. Beni düşündüren kısım çift kumanda ihtiyacı, tvdeki görüntü ayarlarını değiştirmek için falan. Samsungun kumandası işlevsel olmasa bile evrensel olduğu için PS5 gibi cihazları kontrol edebiliyorsun.
-
Hocam görüntü açısından hiçbir sorun yok çok memnunum fakat işletim sistemi ve donanım olarak çok yetersiz. 3gb hafıza var ram'e bakmadım bilw ama düşük olduğu kesin. Tv sürekli kasıyor. Stream cihazı şart gibi.
-
Kesinlikle katılıyorum. LG’den geçtiğim gün şok olmuştum, nasıl bu kadar kötü olabilir diye. Ertesi gün ilk işim Apple 4K almak oldu. Her yönüyle övebilirim, ancak sistem performansı olarak gerçekten yetersiz.
Arayüzü kötü Samsung tv’lerin. Android box yada Apple tv alın rahat edin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Son zamanlarda Philips Hue uygulaması da sapıtmaya başladı. Önceleri ayda bir kez falan olurdu, şimdi hemen hemen her gün ışık senkronizasyonu çalışmıyor. Sanırım Ram'le alakalı. Ram şiştiğinde bazı programları kapatıyor. Hue uygulaması da kapandığı için senkronizasyonda problemler yaşanıyor.
Bu arada D Smart D Fix modül kullanan var mı diye sormuştum, kimseden cevap gelmemişti.
OCB'de modül girişine bağladım. TV anında gördü. D Smart uygulamasından sinyal yenile yaptım. Kanallar geldi.
Geçişler gayet hızlı. Uydu alıcısı, ekstra kumanda kablo derdi yok. Tavsiye edebilirim.
Uydu kurulumu ekranında servis sağlayıcı olarak D Smart seçildiğinde kanal listesi sıralanmıyor. D Smart'ın sıralamasına göre izleniyor. Servis sağlayıcı kapatılıp Turksat uydu taraması yapıldığında kanal listesini istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
Gürbüz Görmezyoutube
D Smart D Fix modülünü Samsung Oled TV’ye bağladım. Kurulum yaparken servis sağlayıcı olarak D Smart seçilirse kanal listesi düzenlenmiyor. Fakat normal uydu tarama yapıldığında kanalları istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Kanal geçişleri gayet tatminkar.https://www.youtube.com/watch?si=4OG-aiVpV-ZG41PJ&v=ugC6O0MJj2M&feature=youtu.be
-
Ben Dsmart kutu kullanıyorum. Dsmart Avr ye bağlı Avr üzerinden görüntü alıyorum. Bu arada Avr nin upscale yaptığını biliyorum. Ayrıca tv nin de upscale yaptığını düşünüyorum dolayısıyla görüntü kalitesinden memnunum kanal logolarında kırıklık piksellenme falan yok. Sizde görüntü nasıl logolar keskin mi kırıklık yada resim ile birleşme gibi bir şey var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X