Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (345. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: erturul Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.003
Cevap
200
Favori
403.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam çözüm bulamazsan samsung soundbar alabilirsin ben 4500 e aldım bu cızırtı olayından ama iyiki almışım tvnin ses kalitesini çok arttırdı..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

Evet paneli tamir edeceğiz dediler azami tamir süresi geçince ben değişim talebinde bulununca tamir olmuyor panel değişimi yapacağız dediler dalga geçer gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Temizleme yanlışlığı olmadığına %100 eminim paneller arasında kaplamada kullanılan malzeme kalitesi farkı olabilir belki.

Sizin paneli temizleme videonuzu izledikten sonra buna emin olmaya başladım çünkü ben değişim verilen tv de nasıl olsa gidecek diye her yolu denedim her yol derken bunu ciddi anlamda söylüyorum önerilen ne varsa hepsini denedim ve her seferinde mavi leke kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion4201

Temizleme yanlışlığı olmadığına %100 eminim paneller arasında kaplamada kullanılan malzeme kalitesi farkı olabilir belki.

Sizin paneli temizleme videonuzu izledikten sonra buna emin olmaya başladım çünkü ben değişim verilen tv de nasıl olsa gidecek diye her yolu denedim her yol derken bunu ciddi anlamda söylüyorum önerilen ne varsa hepsini denedim ve her seferinde mavi leke kaldı.

Bende biraz önce forumdan bir arkadaş ile yeni aldığı ikinci el 90c ile parmak izi muhabbetini konuştuk. Taşırken parmak izlerinin kaldığı ama kolayca bezle temizlendiğini leke kalmadığını söyledi.

Bu sorunun gen 1 veya gen 2 ilede alakası yok.

Bu gerçekten çok enteresan bir durum!.

Samsung bir halt yedi ama bunu hangi fabrikasında yaptı yada hangi seri bant çıkışında yaptı tabiki bilemiyoruz.

Globalde 90c olsun 95c olsun sorun yaşayanlar oldukça fazla olmuş.

Aklıma birşey geldi ama yapmış olabilirlermi kanıtlayamam.

Acaba c serilerine karışık 90/95b panel kaplamasınımı kullandılar?

Bunu kanıtlamakta çok zor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Tvde zaten apple tv uygulaması yok mu, direkt soundbar tv bağlantısında dolby alınamıyor mu?

Kesinlikle bu işin içinde birşey var çünkü silinen ve silinemeyen paneller olması bunu destekliyor.

Panelin silinmemesi ya da silinmesinin kullanılan bez , silme yöntemi vs ile alakası olmadığına kesinlikle eminim artık.

Sıfır bez artı beze dokunmadan eldiven kullanmak , isopropil alkol , %70 metanol vs dahil her türlü silme yöntemini denemiş biri olarak bendeki panel silinmiyordu.

Servislerin sihirli sünger kullanma cahilliğine de diyecek söz bulamıyorum.Sihirli sünger aşındırıcıdır yabancı forumlarda plastik matlaştırmak için kullanıldığı örnekler var yazık diyorum sadece.

Ben s95d ile son derece mutluyum.S95d de siyahlar gri olunca c serisinde de ekranda yansıma görülüyor ben şahsen renk kaybını görüntüde cam pencere vse görmeye tercih ederim.Karanlık odada zaten fark anlamak çok zor.Son kısım benim kişisel yorumumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 20 Ağustos 2024; 10:13:52 >
  • scorpion4201 S kullanıcısına yanıt

Kişisel yoruma istinaden bende bir cevap vereyim.

Evet Tv cam karşısında ise ve sizde camın önünden izliyorsanız yansıma kaçınılmaz.

95D ise muhtemelen bu pozisyonda grileşiyordur.

Benimde önceki oturma pozisyonumuz böyleydi ve Pencereleri görüyorduk.

Oturma odamızın düzenini değiştirdik, şimdi ise 95c gündüz gece simsiyah.

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)

Bu pozisyonda yandan gelen ışıktan dolayı muhtemelen 95D panelinde grileşme olacaktı .

Bazı durumlarda tv konumunu değiştirmek mümkün olmuyor maalesef.

Birde öyle en basit ışıkta grileşme olmuyor renk kaybı olan durumda diğer tv lerde de yansıma görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 20 Ağustos 2024; 11:54:24 >

İki panelinde yansıma önleme konusunda artıları eksileri var.

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)QUANTUM TVyoutube
    Just How Bad Is The Samsung S95D GLARE-FREE Screen? Have a look
    https://www.youtube.com/watch?v=QhS1kipWbRg
  • Yok arkadaş aynı bezle aynı şekilde denedim hiçbir düzelme yok ekrana sıvı teması da yapmadık ama leke yayılıyor işte. Samsung'un bir üretim tesisinde bi boklar yenmiş resmen.

• Artı eksi konusunda size katılıyorum daha öncede zaten defalarca söyledim sizin dediğinizi burada kullanım senaryosu en büyük etken.

Bu videoların hiç birini izlememe gerek yok çünkü ben canlı olarak ikisini de evimde kullandım.Hatta s95b s95c s95d hepsini kullandım.

@sonyereksiyonÖncelikle geçmiş olsun sizin silme yönteminiz veya silerken kullandığınız ürünle alakalı değil durum üretim kaynaklı bir sorun olduğu aşikar.

Panelin silinemediğini raporlayan kişi sayısı silindiğini raporlayan kişi sayısından kat kat fazla.

Yahu Allah aşkına temiz kullanılmamış bezi alıp panel silmeyi beceremeyen insan olur mu bezle alakası yok konunun malesef defalarca dile getirdim bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 21 Ağustos 2024; 0:2:42 >

S95d iyi mi hocam, görüntü yükseltme özelliği nasıl, gündüz siyah sahneler dışındaki sahnelerde mat ekrandan dolayı kontrast, yapalım sorunları var mı? Hdr sdr parlaklık nasıl?

• zukauskas Z kullanıcısına yanıt

Hangi model soundbar

• Saw10 S kullanıcısına yanıt

Ben memnunum gündüz siyah dışında göze gelen bir renk kaybı yok karanlıkta parlaklık s95c den daha yüksek ben iki tv yi yan yana eklemiştim konu içerisinde detaylı o mesaja bir bakmanızı tavsiye ederim.Ama hepsinden önemlisi gidip mağazada inceleyip karar vermeniz en doğrusu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 21 Ağustos 2024; 13:35:28 >
  • sonyereksiyon kullanıcısına yanıt

2 gün önce ikinci el s90c aldım. Haliyle olduğu evden duvardan demonte edip kutusuna koyup eve getirirken ekran baya parmak izi oldu. Burda yazılanları okuyunca endişelenmiştim nasıl çıkacak diye . Bildiğin beze hafif tükürükle ıslattım sildim bütün izler çıktı. Hemde öyle böyle parmak izleri yoktu . Panel Gen 1 65s90c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 21 Ağustos 2024; 14:26:37 >
  • deppechemode45 D kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kaça aldınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QRX kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Satıcı sıkışmıştı . 65s90c yi 35.000 Tl ye satıyordu aldım . Bütün testleri yaptım tabiki alırken . 8 aylık cihaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 21 Ağustos 2024; 14:33:50 >
  • deppechemode45 D kullanıcısına yanıt

Almasaydın o bendeydi şimdi SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) 

• Uzun ve zorlu bir sürecin ardından samsung bugün arayıp değişimi onayladıklarını söyledi, ancak benim tv'nin yenisinin olmadığı için yerine tv baktıklarını söyledi, s95b benim eski televizyon şuan aynı serinin yeni versiyonu olan 95d 'nin 55" olan versiyonu türkiyeye getirmediler, tahminimce bana s90d önerecekler sizce ne yapmalıyım.

Merhabalar. 2-3 ay önce Bursa'da bir Teknosa mağazasına 95D'yi görmeye gitmiştim. Samsung bölümüne bakan görevlilere mat ekranlı Oled 95D'ye bakacağım dedim benimle eğlenmişlerdi, o henüz gelmedi ama monitör mü alıyorsunuz, mat panel Oled Tv mi olur dediler.

Geçenlerde aynı mağazada mat ekranın faydalarını anlatıyorlardı. :)

• 
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.