Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (365. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.545
Cevap
185
Favori
381.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Maalesef, bunları bile öylesine çektim, genelde fark edilmez çünkü videodan veya fotoğraftan, çektiğin cihazın ayarlamasına göre sonuçlar gerçek hayattaki gibi olmayabilir. En güzeli kendi gözlerinle deneyimlemek. Hangi sahneler senin için önemli ise bir usb stick e kaydedip, mediamarkt gibi benzeri yerlerde test edebilirsin.
  • ulwi U kullanıcısına yanıt

Yok ben 90c varken kendi uygulaması üzerinden Youtube açıp Tv'yi test etmek için yüksek nit demolarda bu parlaklık kısılmasına şahit oldum. Bazı karelerde tepe parlaklığı %30 kısıyordu. Aynı şeyden bahsediyoruz değilmi?

95c'ye geçtikten sonra tabi yine test demo vs. kontrollerini yaptığımda parlaklığın kısılması gibi bir durum gözlemlemedim.

Gerçi 4 ay oldu Tv alalı. Yeri gelir saatlerce oyunda takılırım, parlaklığın kısılma olayı olsa bunu farkederdim.

Ekran koruyucudan bahsediyorsak, ekrandaki görüntüde hareket olmadığında ekranın parlaklığını bir süre sonra belli bir orana düşürüyor. Hareket olduğu an tekrar eski parlaklığına geliyor.

Menüde bu ayar istenirse kapatılabilir kişisel tercih.

"göndermeden önce yaptığım testlerde samsung un daha da parlak ve daha doğru görüntü verdiğini gördüm"

Bu durumu ilk 90c'de, haliyle 95c'de de gözlemledim.

Heralde sıfır panel ilk çalışmasında yeterli performansını veremiyor.

Pixellerin açılıp kapanması, arka planda ufak sürelerdeki pixel yenilemelerinden sonra kullanıma bağlı yaklaşık 1 hafta içinde tam performansına ulaşıyor.

• Birde yanlış hatırlamıyorsam @Castle Bravo arkadaşımız s95 serilerinde daha kalın bir termal ısı emici soğutma sistemi olduğundan bahsetmişti. Yazımızı okursa doğrulamasını yapar.

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

+ bu yapı kalitesi nedir öyle ya. Rtings'e bile eğik, plastik kısımları tam oturmamış tv çıkmış. Kalite kontrol yapmıyor mu adamlar tv leri paketlemeden önce? böyle köklü büyük bir markaya hiç yakışmıyor bu kalite(sizlik).

• E_81 kullanıcısına yanıt

İnceleme makaleleri ve yurtdışı kullanıcı yorumlara baktığımda bu seneki D serilerinde (Lcd modelleri içinde geçerli) Bir kalite düşüşü izlenimi edindim.

Sebebi global bazda ürünleri yetiştirmek için yeterli kalite kontrol yapılamadan dağıtılmasımı, yada gerçekten hammadde kalitesimi düşürüldü bilmiyorum açıkçası. Ama şikayetler var.

Ulvi LG G4 ile devam etmene sevindim

Samsung QD OLED renkler güzel sorun yok ama lg nin renkleride doğal sıcak renk sevenler için benim gibi gayet güzel yeterli hatta fazla :).

Bu senenin Parlak olarak en başarılı tvsı LG G4 olmuş zaten yurt dışında nerdeyse her yerde böyle okudum.

65S95B ile devam ediyorum bu seneki G5 modeline iyice bakacam.

Amazon sana verdiği o 750 euro iadeyi Türkiye Amazon yapsa inanki amazon bıkar bizimkilerden

Bu arada Viyana da Sony A95L fiyatı nedir merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 1 Ekim 2024; 13:39:51 >
  • Renk doğruluğu yönünden LG ve Samsung Oled arasında fark var mı?

Oled kullanmıyorum ancak internetteki görüntülerde LG biraz yeşilimsi gibi duruyor

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Eğer sende hep full parlaklıkta kullanıyorsan demek ki 95c de bu sorun yok, bana gelen s95d de vardı, servis menüsünden kapatabiliyorsun sanırım ama o zaman da bir sorun olunca garanti dışı kalabilir.

Bu arada panelin güneş ile imtihanı. Akşam güneşi.

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    77a95l 4700 küsür euro, indirim vs yok, bir de sadece 5 taksit yapıyorlar, samsung 24 ay taksit yapmıştı, q990d ile 4400 euro civarına geliyordu double cashback ile, lg 77g4 de 3200 civarı idi ilk sipariş verdiğimde onu ekim sonu göndereceklerini söylediler iptal ettim, zaten ondan sonra samsung aldım, samsung u 14 gün iade etme hakkım sürecinde aynı set 3800 euro ya düştü ama samsung aradaki farkı vermek istemedi, ben de o zaman geri iade alın tekrar sipariş vereceğim dedim tamam dediler :D

O sırada amazon da g4 3 gün içinde teslim gözüküyordu ama fiyat 3300 civarı olmuştu, 12 taksit ile aldım, samsung da geri alma için bekleyince iki tv yi kıyaslayabilme şansım oldu.

Şimdi amazonun iadesi ile 2500 küsüre gelmiş oluyor Lg, yani diğer iki alternatifine göre baya uygun.

Bir Samsung a bak bir Amazon a bak, Samsung ilk teklifimi kabul etseydi hiç bu durumlar olmayacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulwi -- 1 Ekim 2024; 14:4:17 >

Asbl kapatma sonrasında o ayar açık Tv bozulursa bunu tabiki tespit ederler dediğin gibi garanti dışı kalır.

Mat panelin azizliği bu işte SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) 

Parlak panelde olmuyormu? tabiki oluyor fakat güneş ışığını büyük ölçüde absorve ediyor, bu yansımanın belkide %60 daha azı görünüyor (G4 ile bunu gözlemlemişsindir zaten).

• zxvadsf Z kullanıcısına yanıt

İkiside full parlaklıkta, canlı renklerde.

• Sony ye bak dünyanın her yerinde bana ulaşmak zor diyo.

Bu arada LG G4 ile devam ediyorsun doğrumu?

S95D mat panel benim halen gözüme giremedi:) nedendir bilemiyorum Vatan pc de S90C ile yan yanalar benim için S90C daha ben oled tv yim diyordu.

Birde renkleri youtube den ayar paylaşanlardan alıp Doğal ayar çekersen bence daha iyi olur halen iki tv yan yanayken gör derim Samsung ayarları fabrikadan her zaman ama her zaman "" beni görün ben burdayım "" diyen mod ile gelir.
  • Ulvi yazıdan asıl önemli olan yeri atladım sen Viyanadan :)

Samsung Tv alıyorsun 24 ay Taksit
    Lg tv Alıyorsun 12 ay taksit
    Sony 5 taksit

Türkiye de Tv 4 taksit resmi zorunluluk ile, vah ki ne vahh
    O fiyata Lg seçmemek enayilik olurdu :) Sony gerçekten güzel ama o fiyatı da hak etmiyor.

Ben milletin yaptığı ayarları denedim, evet kalibre edilmiş ayarlar görüntü doğruluğu için iyi ama ben öyle sevmiyorum, benim için biraz daha canlı renkler ve parlak olacak, siyahlar siyah, parlak ışıklar göz acıtacak :) sanki gerçekten biri yüzüne fener tutuyor gibi. Tabi yorgun olduğumda ben de kısık ayarlarda kullanıyorum, ama genel olarak parlak.

Lg de sadece Canlı moddayken en parlak görüntü elde ediliyor. Diğerlerinde ne kadar fullesende canlı mod kadar parlak olmuyor. Gizli ayarlar ile bütün modlarda o parmaklık açılabilse güzel olurdu.
    Lg yeşil sorununu niye çözmüyor anlamış değilim. Aradan kaç nesil geçmiş kalibrasyon hala aynı sanırım
  • saitates kullanıcısına yanıt

Bazı incelemelerde G3 de aynı sorunun olmadığını söylüyordu biri, G3 denemediğim için bilemeyeceğim, belki fw update ile sorunu çözerler.

benim göz zevkime göre Samsung daha iyi ama aradaki fiyat farkı kadar da değil.

devam etsin bu kafayla yakında dükkanı kapatacak zaten

bitmez bu panellerin güneşle imtihanı bitmez 

• sadays S kullanıcısına yanıt

Üstat bende o sıkıntı yok.Samsung o kaplaması benim işime yaramaz.Samsung seneye bakalım netür bir panel kaplaması kullanacak.

Lg çok yeşil duruyor.Samsung daha doğal duruyor.

• 
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.