< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (366. sayfa)
-
-
Epey bir fark varmış.Lg oled tv’ler bizim ülkemizde Samsung oled tv’lerinden daha pahalı Samsung ülkemize has fiyatlandırma yapıyor.
Sony kullandığımdan olsa gerek Lg ve Samsung renkler bana biraz yabancı geliyor ondan olsa gerek.
-
Bende de Lg G1 oled var oda aynı yeşil o yüzden sordum. Aradan 3 nesil geçti hala aynı . Şaşırtıcı. Ama dediğiniz gibi tek tv olunca anlaşılmıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Lg 5 yıl oled yanık konusunda garantisi var, onuda yabana atma bence bu sene zaten G4 seçilmesi daha müsait bir tv heleki ordaki rakamlar ve iade den sonra.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ogcodyoutubeHey guys. I just want to talk about what I thinkneither LG has to do to stay competitive in the premium woled tv space comapred to Samsungs newer panel qd oled tech and also what Samsung has to do to compete and step up with there premium qd oled tech. Hope to see what your personal thoughts are, and I am very curious to see what your opinions are about this. Thank you so much for all your support, and I hope to see you guys on the next one. Blow those comments up like you usually do. It really does brighten me up. Thank you to all. It means the world to me. Cya on the next one.https://www.youtube.com/watch?v=xtBQHDyvc9E
-
Samsung da farketmemiştim belki qd oled de yoktur ama lg de ekranın titremesini hissedebiliyorum. Gözleri baya yoruyor. Düşük ışıkta da kullansam aynısı titreme değişmiyor, biraz araştırdım oled lerde oluyormuş, göz 250 hz e kadar hissesiyormuş titremeyi.
Lg woled ile samsung qd oled arasında bu fark var mı ? Yoksa dikkatimi mi çekmedi samsung varken ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu titremeden kaynaklı göz yormasını tek bir modda tespit ettim, "akıllı mod".
Bu modda iki görüntü seçeneği var, biri "optimize edilmiş" diğeri "göz rahatlığı".
"Optimize edilmiş" seçenekte izleyince gözlerde bir ağrı yapıyor off yani.
"Göz rahatlığı" seçeneğine alıyorsun bir huzur bir rahatlık geliyor ohh be diyorsun.
Ben akıllı modu kullanmıyorum. Standart görüntü modlarında titreme yok, göz ağrısı yok
-
Ben de pwm hassasiyetimin olduğunu lg oled sayesinde öğrenmiş oldum, qd-oled de hiç farketmemiştim, teknoloji farkından dolayı mı oluyor acaba ? Biraz araştırma yaptım, bir çok telefon ekranı da aynı durumdan muzdarip.
Filmmaker , sinema ve canlı modlarını kullanıyorum genelde hepsinde de yapıyor titreme. Daha önceleri yorgunluktan veya migrenimden dolayı diye düşündüm, migren azınca ekstra hassas oluyorum ışığa. Bir çözüm arayacağım eğer bulamazsam istemeye istemeye uygun fiyatına rağmen geri vermek zorunda kalacağım :(
Bende migren yok baş ağrısıda genelde hiç hatırlamam fakat bahsettiğim modda biraz izlemeye başlayınca baş ağrısı böyle birşeymiş dedirtiyor..
Çünkü yavaş yavaş göz çukurlarımda bir baskı bir rahatsız durum oluşuyor, bu durum beynimde bir ağrı tabiri baskı hissi yapıyor. Göz rahatlığı moduna alınca veya akıllı modu kapatınca göz ve baştaki o baskı bir anda gidiyor. 90c'de ve 95c'de aynı tepkiyi veriyor, büyük ihtimalle 95d'de de o modda yapıyordur siz test etmemiş olabilirsiniz.
Pwm hassasiyeti genel bir durummu yoksa bunu hissedenler olarak azınlıktamıyız bilmiyorum.
Lg normal modlarda dahi gözü yoracak titremeyi yapıyor ve göz/başta ağrı yaşatıyorsa zorla iyi Tv bu diye kullanmanın bir anlamı yok.
Lg G4 başlığında bu durumu birde oraya yazın. Menü ayarlarında belkide bu titremeyi kesen bir ayar bölümü vardır.
Eğer böyle bir ayar seçeneği yoksa iade hakkınız devam ediyor diye biliyorum, iade edin derim. Göz sağlığı herşeyden önemli.
Edit: Düzeltme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 3 Ekim 2024; 22:32:9 >
-
Motion eye care özelliğini açınca rahatsız edici titreme gitti, migreninde geçmesi etkili oldu tabi, normalde sadece ışığı kısmak yetiyordu ama bu tv de bir de titreme rahatsız edince ekstra yorucu oldu. Mavi ışık azaltma ve motion eye care yardımcı oluyor, eğer benim gibi hassas olan varsa o ayarları denesin.
Samsungdaki panel meseleside ilgincmis. 55 inc oled tv alacagim. Lg arastirirken kendimi samsung konusunda buldum. Qd-oled aldim derken woled de gelme ihtimali var. Iade isleriyle ugrasmak istemiyorum. Incelemeler icerisinde kayboldum resmen. 11 senelik full hd samaung 47 inc tv kullaniyorum. Hangisine gecsen hayran kalacagim ama uzun sureler kullanmayi planladigimdan dogrusunu secmek onemli.
İyi de LG zaten woled Samsung alırsan en azından %50 şansın var :)
-
QE55S90DAEXTK
QE65S90DATXTK
QE77S90DAEXTK
Reddit'de DAE'ler woled DAT'lar QD-OLED şeklinde bir yorum okudum bu ne ölçüde doğru bir bilginiz var mı? Samsung'un sitesinde model kodları yukardaki gibi. Sadece 65 alırsak mı QD geliyor. Yoksa sallama mı bilgi?
Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 7 Ekim 2024; 17:2:55 > -
Doğru DAE ler woled DAT olanlar qd-oled
Teşekkürler hocam. s90d yerine s95d almak daha mantıklı o zaman. Farklı sitelerde yakın tutarlara s95d bulunabiliyor.
-
S95d benim daha çok hoşuma gitti mat yüzeyi yüzünden, ama sen kendi gözlerinle gör öyle karar ver , biraz kişiye özel bir özellik. Lg de normal fiyatı 2900 euro ya düşmüş amazon.de de 77 inç olan.
Su an para yuklu kart kampanyasina girince asagidaki gibi tamamen model numarasini gosteriyor.
55 inc DAE gosteriyor. Bu acidan bakinca pek %50 degil gib8 fark
Samsung bir anda fyatlara ciddi zam yapmis. 55 inc 99d serisi fiyatlari 65binlerden 85binlere cikmis. Lg disinda bir alternatif birakmadilar. Yada yil sonu indirimi diye buyuk indirimler yapacaklar
www.hepsiburada.comSamsung 55S90D 55 139 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/samsung-55s90d-55-139-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-oled-tv-pm-HBC00006B7YI9?ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6807-TV.dsa.camp1636053108adgr66128765681&gad_source=1&ds_rl=1294343&gclid=Cj0KCQjw05i4BhDiARIsAB_2wfCdv79SuJyxsv62HtkEWxul_2j5TuCYqEczLTthd0QtjLMBXiw21qcaAhd5EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Takılma bunlara
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 9 Ekim 2024; 13:1:22 >
-
Selamlar,
2018 Yılında aldığım LC 55 C7 oled televizyonumda ekranda oluşan yanıklar nedeniyle yeni
65 inç televizyon arayışına girdim.
Kullanmakta olduğum LC OLED de 4 K yayınlarda ekranda yeşil renk hakimiyeti var. Yeni LC
Oledlerde de böyle olduğunu paylaşımlardan görüyorum.
SAMSUNG 65QN90D led tv yada tekrar OLED 65inç SAMSUNG - LC araştırıyorum.
SAMSUNG QD-OLED ; arayüz olarak LC ile kıyaslandığında nasıl? ve dolby vısıon desteği yok HDR10 var.
Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
HDR10+'ıHDR10+'ıHDR10+'ı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X