Lg arayüzünü beğeniyosanız ve üst segment bir televizyon düşünüyorsanız LG G4'ü tavsiye ederim. Mat panel severseniz 2. Seçenek S95D olabilir. Lg WOLED panellerde MLA olduğu için Samsung'dan daha parlak. Samsung'da QD olduğu için de renk hacmi ve renk canlılığı daha yüksek. Ömür konusunda MLA WOLED paneller daha iyi deniyor. Orta segment Oled bakarsanız yine C4 mantıklı olur. Samsung S90D parlak panel fakat bazı modelleri WOLED panel olarak geliyor. Şansınıza artık. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (367. sayfa)
-
-
LG ve Samsung'un bu seneki ürünlerini beğenmedim. Geçen seneki modellerden Samsung için QD Oled 90C veya 95C; LG tarafında da G3 veya C3 alınabilir, uygun fiyatlara gerilediler.
Şahsen fiyat performans adına 90C tercih ederdim, ratings tarafından geçen senenin en iyi premium TV'si seçilmişti.
-
Lg G4 ü geri yolladım, S95D siparişi verdim. Baya uğraşmalı bir süreçti ama bence değdi, yeni siparişim de indirimler ve kuponlarla beraber 2590 Euro ya geldi 77 inç versiyonu.
Yanına bu sefer soundbar olarak q930d ekledim, arada 360 euro fark vardı, incelemelerde ses olarak çok fark yok yazmışlar ona güvendim bakalım olmadı iade sürecinde geri yollar q990d alırım.
Ama hem fiyat olarak hem de kalite olarak tv bakımından aklım arkada kalmayacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar,
Önce yeni ürünlerinizi sağlıklı günlerde kullanmanızı dilerim.
S 95D ürünü tercih etmenizdeki tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
-
Selam @yavuz-ulku, konuya bakarsan daha önce zaten s95d siparişi vermiştim, firma ile alakalı bir sorun yaşayınca ürünü istemeyerek iade etmek zorunda kaldım, o arada lg g4 aldım, iki ürünüde bir süre yanyana test etme şansım oldu, s95d yi daha çok beğendim ama bu sefer de lg g4 iade edeceğim zaman güzel bir teklif aldım kafam karıştı, lg yi elde tutma kararı almıştım ki aynı fiyata s95d de alabildiğimi fark ettim ve hemen lg yi iade edip s95d siparişi verdim.
Lg g4 de beni rahatsız eden bazı durumlar vardı, tahminen bu kişiden kişiye değişebilir. Benim gözlerim hassas olduğu için benim s95d daha çok hoşuma gitti görüntü kalitesi ve göz yormaması açısından. Ama S95d deki mat kaplama da kişiden kişiye değişebilir. Kimi sever kimi sevmez. Ben çok sevdim.
İmkanınız varsa bir showroom da deneyin.
Taa başında yazmıştım "sanki Samsung gibi" diye, öylede oldu
Samsung bir tutkudur
-
Bu sefer de soundbar da bir belki olabilir, bakalım o nasıl çıkacak.
95 lere Soundbar şart, slim hoparlörden performans beklemek anlamsız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Orasi kesin, Lg G4 de soundbar a ihtiyac duymadim, basslar vs baya iyiydi, s95d de maalesef öyle degil, ama daha önce s95d ile q990d yi birlikte denedigim icin, q930d ne kadar fark edecek onu merak ediyorum.
q990d en fazla 20 ye kadar acabildim sesi, o nedenle dedim q930d de yeterli olabilir, deneyip görecegiz.
Merhabalar Lg g4 en üstün Oled tv olarak biliyorum. İade etme sebebiniz neydi acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İkisini birebir inceledim, birbirine çok yakınlar , hatta ilk başta bana da g4 sanki daha iyi gibi gelmişti ama detaylı incelemelerimde de s95d nin daha doğru ve göze daha hoş geldiğini farkettim. Bir süre sonra aradaki fark biri eski teknoloji diğeri yeni teknoloji gibi geliyor samsung lehine. G4 de fabrika ayarlarına alınca ilk açılışta canlı modu s95d den daha parlak. Ama ayarları yaptıktan sonra o ilk fabrika ayarlarından sonraki parlaklığa erişemiyorsunuz, servis menüsünden parlaklık kilidini açsanız bile. Lg sanırım farklı bir algoritma uygulamış.
Samsung da agresif bir şekilde en yüksek parlaklıkta bir süre kullanınca ışık gücünü kısabiliyor, tabi test zamanı sürekli en parlak modda hdr demolarda kullanıldığından olabilir, normal içeriklerde rastlamadım.
Kısacası bence kişisel bir seçim, yani s95d mat kaplama hoşunuza gidiyor mu ? Lg g4 de içerik tüketince göz yorgunluğu oluyordu, s95d de böyle bir şey farketmedim. Migrenim olduğundan çok hassasım belirli dönemlerde.
Benim şansım iki tv de evde uzun bir süre yan yana test edebilmem. Aynı içerikler ile baya bir süre test ettim. Hep en yüksek parlaklıkta baktım bazen doğru bazen de canlı renk ayarları ile vs.
Eğer göz hassasiyetiniz yoksa iki tv den hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız, aksi durumda bence s95d daha mantıklı. Ama tekrar söylüyorum oldukça kişisel bir şey olduğu için kendiniz deneyip karar vermeniz en iyisi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler yorumunuz için
Merhaba arkadaşlar. 77s90d alıp kullanan birileri yok mu aramızda ? Açıkçası panelin qd oled veya woled olma ihtimali gerçekten arada bıraktı.
77 inch için ürün kodunun tamamını bulabilecegimiz bir yer var mı acaba bildiğiniz ? Yukarıdaki mesajlarda 55 65 inch ler için bahsedilmiş fakat 77s90 lar için kodun tamamını bulamadım.
Konu içinde samsung tv satıcılarından Burak bey.e sordugumda s95 ile aynı paneli kullandığı bilgisini aldım.
Sizlerin herhangi bir fikri var mı ?
-
Benim bildiğim 77 inç s90d ler sadece amerika da qd oled panel ile geliyor.
-
Bu tür karşılaştırmaları pek sağlıklı bulmuyorum. Özellikle de LED türü tv lerde.
Her bir tv ayrı ayrı kamera tarafından kaydedilip sonra görüntülerin bir araya getirilmesi lazım.
-
ikiside OLED
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet, yan yana çekilince sorun oluyor.
Mesela siyahı gereğinden fazla detaylı veren TV normal gibi çıkıyor. Gerçekte normal veren ise black crush'lı gibi duruyor vb.
QE55S90DAEXTK model koduyla dün teslim edildi, bugün kuruluma gelecek servisten arkadaşlar. QD-OLED mevzusuna çok takılmak gerekiyor mu? Önceden q60t modelini kullanıyordum panel bozuldu. qled
panel kronik problemli dediler tamire gitmedim. Mağazada lgc4e göre ciddi parlak görünüyordu 55s90d, renkleri de çok hoşuma gitti. EXTK olan w-oled model diye bahsedilmiş. Eve gelen ile aynı görüntüyü
alır mıyım şüpheye düştüm. Satın alırken qd-oled dediler bana.
-
Hayırlı olsun, Sizin verdiğiniz koda göre w-oled olması gerekiyor, en net bilgi tv gelince kendiniz kontrol ettiğinizde belli olacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X