< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (370. sayfa)
-
-
Herkese selamlar,
Evde bir adet Panasonıc 65 VT 60 Plazmam var ve sadece Blur-Ray film kolleksiyonumdan film izlemek için ve ekranda logo yanığı olmayacak, ücretli sinema platformlarında ki dizi veya film leri izliyorum. Yani kısaca pamuklara sarıp, koruyup kolluyorum :)
Bunun dışında bir tane de oturma odasında kullandığım Samsung vardı ama artık onun değişme zamanı geldi. Daha önce de bu platform üzerinden aldığım destek ve yorumlar üzerinden güzel ürünler aldım ve yine aynı şekilde sizden bu konu fikir rica ediyorum.
Alacağım ürün 55" belki 60" aralığında olacak, oyun oynamıyorum, spor, günlük tv izleme amaçlı kullanılacak. En büyük takıntım ekran yanığı, Oled'lerde bildiğim kadarıyla bu risk var, her ne kadar Samsung bazı programlarla bunu gidermeye çalışsa da ne kadar başarılı bilmiyorum. Qled tercihim ama onlarında doğal renk sunmaması sorun. (Plazma kullanan biri olarak canlı renkelere olan alışkanlıkan ötürü)
Sonuç olarak 60.000 TL lik bir bütçe ayırdım, benim beğendiğim bir kaç ürün var, sizlerin ekstra önereceğiniz bir ürün ile beraber benim yazdığım ürünler arasında bir seçim yaparsanız hangi modeli almamı önerirsiniz?
- Samsung Oled 55S90C
- Samsung Neo Qled 55QN85D
- Samsung LCD QE56S90D
- Samsung Oled 65S95D mat ekran ve ayırdığım bütçeyi aşıyor
- LCD QE56S90D bu da ayırdığım bütçeyi aşıyor
Bu listede Samsung Oled 65S95D modeline hayran kaldım ama 120.000 TL gibi bir rakam değmez diye düşünüyorum.
Sonuç itibari ile siz değerli yorumcuların fikirlerini merak ediyorum. Cevap veren herkese teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_fx -- 31 Ekim 2024; 12:1:2 >
-
Alıntı
metni:spor, günlük tv izleme amaçlı kullanılacak Bu amaçlarla Oled tv alıp riske girmeyin bence, gündelik kullanım için henüz uygun değiller ve bahsettiğiniz seyretme profili için gereksiz pahalı olur.
Samsung ve LG'nin led tvleri sizin için daha uygun olacaktır.
-
LED Tv'ler de yeteri kadar kaliteli bir ürün bulamadım, bir de teknoloji olarak bir tık geride kaldı diye düşünüyorum, belki yanılıyorum..
-
Hocam bu oledler kimin icin? Gundelik kullanilmiyor mu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Valla ben monitör olarak hanımda gündelik olarak Oled kullanıyoruz bir ayıbını görmedik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 31 Ekim 2024; 13:18:23 > -
günlük kullanımlarda tvlerin logosu sürekli ekranda sabit kalması oled yanığı ihtimalini arttırıyor. oledlerin en büyük düşmanı sürekli ekranda sabit kalan şeyler. o yüzden arkadaş günlük kullanım için oledi önermemiş diye düşünüyorum. ama teknolojiler hızla gelişiyor. samsunglarda pixel kaydırma gibi teknolojiler var. bundan dolayı yanmalar oldukça azalmış. ama genede tehlike var tabi.
-
Gündelikten kasıt sabah açıp akşama kadar tv yayınları seyretmek, herhangi bir özel kitlesi yok isteyen alır istediği gibi kullanır. 6 ay sonra da ekranda yanık var diye gelir çare arar.
-
Hocam zamanında Plazma tv çok sattım benim size tavsiyem direk OLED TV olur Plazmadan sonra o kalite sadece OLED TV var bilginiz olsun. -
Sadece logolarla sınırlı değil, ekranda uzun süre kalan şeritler de yanma riskini artırıyor; özellikle haber ve spor kanallarındakiler gibi, ayrıca gündüz aydınlık otamda seyredildiğinde ekran parlaklığının yüksek tutulması gerektiğinden risk daha da artar.
-
Ekran yanığı sorunu olmasa ve Plazma görüntüsüne yakın bir görüntü ihtiyacım olsa hiç beklemeden bende Oled alacağım ama günlük kullanıma uygun değil. Plazmam var zaten, kaliteli görüntü ihtiyacı olan filmleri orada izliyorum ama günlük kullanım için sanki Qled daha uygun (gerçek olmayan görüntü kalitesini dikkate almazsam)
Bir arkadaşımız LED Tv'de önermiş, hem maliyet açısından hemde günlük kullanım açısından iş görür mantığı ile ama onlarda model beğenemedim. Teknoliji olarak geri kaldıklarını düşünüyorum, 25-40 bin bandında LED almak yerine 60 b,n bandında Qled almak sanki daha mantıklı.
-
Rtings'in sıralamasına bir göz atın isterseniz:
-
Anladım hocam en azından full arary led alın derim,
Q80D modeline bakabilirsiniz. -
Eğer Oled’e yakın bir performans istiyorsanız, QN90 veya QN95'e de bakabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2023 yani C veya 2024 D serisi fark eder mi?
edit: imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_fx -- 31 Ekim 2024; 14:58:40 > -
Eğer ciddi bir kampanya yakalarsanız C serisi de düşünebilirsiniz. Ancak fiyat farkı azsa D serisini tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oled al rahat et girme mini led şu led bu led işine
LCD'de dse çıkar pişman olursun, Oled gibi sonsuz kontrast ararsın bir yerde ışık sızması görürsün pişman olursun.
Bende mini Led kullandım harika evet ama bir Oled değil.
Oled Tv'yi ev ortamında kullanmaya başladığım ilk zamanlar "ne kadar abartılıyor mini led'de aynı yani" dedim, dedim evet.
Ama görüntü keyfini verimini performansını zaman geçtikçe kullandıkça anladım ve kabullendim.
İyi bir oled alıyorsun, başını koltuğa dayıyor keyifle Tv'ni izliyorsun bu kadar.
Panel yanmasından mı korkuyorsun? parlaklığı %20/30 kısarsın bitti, yıllarca keyifle izlersin...
Güncel iyi model Oled Tv'lerde görüntü tutmaması için bir çok pixel temizleme kaydırma vs. yazılım işlemleri eklenmiş durumda.
Rtings testleri gibi abartmadığın sürece paneli yakamassın
-
Şayet Oled almaya karar verirsen bence 90C/D serisiyle başlama.
Biraz narin panel yapıları var, 2 adet 90c yamuk çıktı bende.
Şansına sanada yamuk denk gelir iadesiydi falan uğraşma ihtimalin olabilir.
S95C veya mat panel hoşuna giderse D serisiyle başlangıcı yap, kasa kalın sağlam stabil
Tank gibi kasa istiyorum dersen o zaman LG G3/G4 derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 31 Ekim 2024; 19:34:29 > -
Okuduğum bir yazıda Avrupa daki tüm 65S90D lerin ( Fransa hariç ) QD-OLED olduğu yazıyordu. Ben de ona güvenerek satın aldım geçen gün . Henüz teslim edilmedi ama burada yazılanlar da kafamı karıştırdı. Müşteri temsilcileri de şüpheli cevaplar verdi :). Siz nereden anlıyorsunuz QD-OLED mi WOLED mi olduğunu?
Benim şu anki televizyonum 55Q80R . Upgrade edeceğiz derken terste kalmamak lazım.
-
Geçen sene haziran ayında 65s90c aldım. Tek yaşıyorum. Tv yayınları izlemem. Tvyi oyun, film, dizi, nadir olarak da maç izlemek için kullanırım. Öyle çok tv kullanan birisi de değilim. Ortalama günde max 2 3 saat tv açık kalmıştır. Parlaklığı sonda kullanmadım. Son parlaklık 50. Benim tvnin parlaklığı 42 43 civarında.
Logo kaydırma vs tüm oled koruma ayarlarım açık.
Ona rağmen tvnin nasıl yandığını yukarıda paylaştım. Evet tv çok güzel ama 2 senede çöp olacaksa ne yapayım güzel tvyi. İki üç ay sonra garantiye başvuracağım. Bilerek garantinin sonlarına doğru başvuracağım ki yeni paneli de 2 3 sene kullanabileyim. 2 sene sonra yeni panel de yandığında tv çöp olacak. Ki garantinin işe yaradığını, panelin değişeceğini varsayıyorum. Garanti derse ki kullanıcı hatası veya bir sorun yok, bir de tüketici hakem heyeti ile uğraşacağım.
Şu an tv alacak olsam miniled alırım. Evet oled muhteşem ama bu riske girmeye gerek var mı gerçekten?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 31 Ekim 2024; 20:7:1 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X