Burada aslında bilgi veriyor sanki. displayspecifications Which Samsung S90D models get QD-OLED and OLED panels in the U.S. and Europe? https://www.displayspecifications.com/en/news/9099bfc#google_vignette |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (371. sayfa)
-
-
Dostum bak bir ürün sorun çıkarttığı zaman bunu genellememek lazım.
Emin ol bu forumdaki Oled kullanan üyelerden en fazla Tv'yi kullanan benimdir buna inan.
Sabah 9-10 da Tv'yi açarız gece 3-4 arası kapatırız. Kapalı kalan sürede ise temizlik işlerini vs. yapar.
Ortalama günde 15-18 saat civarı Tv aktif çalışır evimde.
Örnek veriyorum elektrik gitmiş gelmiştir gece, temizleme yapmayı durdurmuştur yada yazılımda sıkıntı olmuştur hiç arka planda temizleme işlemleri yapmamış olabilir.
Servis bazı bilgileri Tv'den log olarak Usb ile alır kontrollerini yapar sebebini öğrenir yada başka bir şekilde ilerlerler bilmiyorum.
Günde 3-4 saat kullanıpta 1 senede panele görüntü yapıştıysa başka bir şey vardır.
Senin mantığına göre benip Tv paneli şu an çöp olmalıydı!.
Bunun üzerine birde 700 küsür saat daha ekle. Güncelleme yaptıktan sonra Tv sıfırlamıştım saatte sıfırlanmıştı.
Ben kullandığım tecrübe ettiğim bildiğim bir konu üzerinden yorum yazıyorum.
Ha ilerde benim Tv'de de bir sorun yaşarım bende yazarım paylaşırım buraya.
Fakat Oled'den sonra mini lede falan dönmem tavsiyede etmem neyin ne olduğu belli ben gözümle farkları gördüm dostum
-
Belki dediğiniz gibi benim panelle ilgili bir sorundur. Çünkü tam yanma gibi de değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Manual temizleme işlemini yaptınızmı?
Yapmadıysanız işlemi başlatın ve Tv'yi 4-5 saat kendi halinde bırakın.
Tv'yi kullanmadığınız sürelerde asla fişten çekmeyin, çünkü Oled panelin sağlığı için bu çok önemli.
-
Evet yaptım. Fişten çekmedim hiç tvyi.
Yaptınız ve düzelmediyse belliki bir sıkıntı var Tv'de.
Belkide hiç temizleme işlemini arka planda başlatamıyor olabilir.
Bence beklemeyin arayın servisi gelsinler kontrollerini yapsınlar raporlasınlar.
Normal Kullanım dışında bir müdahale olmadığı sürece (90c=95c mod ayarlamalar vs.) hata varsa tespiti yapılır.
Tabi belki önce bir kullanıcı hatası zarfı atabilirler
-
Akşam akşam kıllandırdın benide, uzun süredir test yapmamıştım Dse/Banding testleri yaptım şimdi ya
Allah nazarlardan saklasın 🧿
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 31 Ekim 2024; 22:37:46 > -
"Tv'yi kullanmadığınız sürelerde asla fişten çekmeyin"
benim evde ki prizlerin çoğunda (özellikle elektronik eşyaların takılı olduğu prizlerde) zaman ayarlı prizler var. Gece saat 01:00'de prizin elektriğini kesiyor, bu sayede tüm elektronik cihazlara elektrik gitmiyor. Sizin mesajınızda ki uyarı dikkatimi çekti, Oled alma durumunda bu işlemi iptal mi etmem gerekecek?
-
Tabiki iptal etmelisiniz.
Oled Tv'lerde arka planda yazılım ile tetiklenen panel bakım işlemleri olur.
Tv kapattıktan sonra hangi Aralıklarda saatte bakım işlemlerini yaptığını bilemediğimiz için Tv fişten çekilmemesi gerekir.
-
Daha önce stokları olmayan 65 S90D OLED modeli Samsung shop stoklarında görünüyor. S95D modelinin satışı yapılan önceki fiyatlarını düşününce rakam bana biraz yüksek gelmedi değil. 111.600 TL biraz fazla sanki.
Ayrıca sitede şuan tüm modellirin fiyatları çok artmış görünüyor. Kasım indirimleri önce bindirim yaparak bünyeyi alıştırmaya mı çalışıyorlar anlamadım.
https://www.samsung.com/tr/tvs/oled-tv/s90d-65-inch-oled-4k-tizen-os-smart-tv-qe65s90datxtk//
-
bir buçuk aydır oled tv fiyatlarını takip ediyorum. fiyatlarla çok fazla oynuyorlar anlamsız bir şekilde. tüm kurlar hemen hemen sabit. lg modellerinde bu kadar sert değişiklik yok. ben bakmaya başladığımda samsung shop 55s90d fiyatı 65bindi. bir anda heryerde 85bin yaptılar. sonra mediamarkta gibi yerlerde 85bin üzerinden %25 indirime girdi. o bitti yeniden 65e döndürdüler. şimdi aynı model 70binlere çıkmış. aynı dönemde bakıyorum lg'nin muadil ürünü 65-67bin arasında seyretmiş. ben bahsettiğim ürünü vatanbilgisayar indiriminden 59bin liraya 3250 hediye çekiyle beraber aldım.
böyle bir fiyat politikası olmaz samsung yöneticileri. bu kadar uçuk fiyat oynamaları ancak kitlenizi markadan soğutursunuz. indirime düşmese sırf bu fiyat politikası yüzünden gidip daha pahalı olsada lg alacaktım.
sizin paylaşımınızdan bütün modellerde bu garip fiyatlandırmayı uyguladıklarını anlıyorum.
-
Samsung sitesinde 55QN90D serisi tv 85.000 TL civarı, aynı ürün şu an Hepsiburada üzerinde 53.000 TL civarı ürünün kendi marka mağazasında bu kadar yüksek fiyattan satılıyor olması hiç mantıklı değil, bir de 3-5 bin TL arası hediye kuponu veriyor. Genelde direk marka mağazasından ürün almayı tercih eden birisi olarak Samsung marka tv alırken mecbur farklı kurumlardan almak zorunda kalacağım.
-
arkadaşlar, ürün belli bir adette stoğa girince otomatik fiyatlar satılsın diye düşüyor belli bir stok altına düştümü de oomatik zamlanıyor bu kadar basit. ayın 25 inde 65QN90D Yİ 66BİNE aldım. ertesi gün 81 bin oldu . eger samsung kovalıyosanız resmi siteden devamlı saatlik indirim kovalayacaksınız. 66 bine aldıgım tv puanlar paracard v.s bana 54 bine geldi. takipte edin.
-
Hocam dansöz gibi fiyatlarla oynuyorlar geçen hafta mağazada kasada fiyat değiştirdiler sinirlenip almadım şuan tekrar 89.999 a indirmişler. Ben hepsiburadadan 65s90c aldım 70 bine 20 bin fark vermeye değecek bir şey yok rtings incelemeleri çok benzer.
-
Fiyat konusunu bende çözemedim açıkçası. Bu kadar kısa süreli zaman aralığında neredeyse orta halli tv parası kadar yükselip düşüyor Samsung shop ta. Buna paralel online mağazalarda da düşüyor artıyor gecikmeli de olsa.
Tevfik 69 bine düşünce aldı söylediği gibi. 1 2 gün içinde fırladı tekrar. 109 bin gibi astronomik rakam yazanlar var.
Bu rakamları verecek olsa, beklemez çok önce alırdı zaten insanlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şuan bende takip ediyorum ama S95C modelini. Geçen senenin tepe model amiral gemisi. Burada çoğu kişi onu kullanıyor. Yeni modellerde 1 ay sonra eski olacak çünkü Ocakta yeni modeller çıkacak.
-
Bu arada söylediği koddaki ürünü gönderiyorlarsa qd-oled panel. Eğer farklı model gelirse itiraz hakkı var mı acaba ? Ben web sitesinde yazan kodlu ürünü sipariş ettim bana başka kod gelmiş vs.
Yani olması lazım bu hakkın, sonuçta orada yazana göre sipariş veriliyor. Para yüklü kartlar bile kodlara ve modele göre belirtilmiş.
Zaten tüm dokümanlarda (yabancı kaynaklar dahil) 65" modellerin Qd-OLED, 55 ve 77 olanların woled olduğu belirtilmişti.
S90D önceki model olan 90C ile 95C arasında bir kalite değerine sahip diye düşünüyorum görüntü anlamında. Eğer ucuza bulunur ise S95C almak daha mantıklı olacaktır.
S95D ile aradaki fiyat farkı da az olur ise, mat paneli dert etmeyecek olanın en tepe modele yürümesi yerinde olur.
Ben de zaten s95d var, sipariş edecek arkadaşlar için sormuştum, mantıklı olan da öyle olması zaten.
2025 de çıkacak olan modeller de ancak yılın bu zamanları indirimler alacak. Yani yine 1 sene beklenmesi gerekecek, 2025 in ocak ayında tanıtılması o zaman alınacak diye bir şey olmayacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X