Görüntü o ki Samsung Mat panel konusunda bu sene çuvalladı. Neredeyse E serisi konuşulmaya başlanacak ama D serisi ile ilgili B ve C serisindeki o hareket yok forumda. |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (380. sayfa)
-
-
95D'yi mat yaptılar 90D'de panellerine Woled karıştırdılar, konuşacak birşeymi kaldı
-
Biliyorsunuz ONE UI güncellemesi gelmişti, 95C'lerde parlaklık kısılması yaşandı mı bilen var mı? Bir süredir konuyu takip edemiyorum dolayısıyla konuşulduysa göremedim.
Güncelleme yapalım mı yapmayalım mı ne dersiniz?
-
Bende herşey aynı, menü kısayolları değişti. Parlaklıkta kısılma tespit etmedim.quote:
Orijinalden alıntı: VainBiliyorsunuz ONE UI güncellemesi gelmişti, 95C'lerde parlaklık kısılması yaşandı mı bilen var mı? Bir süredir konuyu takip edemiyorum dolayısıyla konuşulduysa göremedim.
Güncelleme yapalım mı yapmayalım mı ne dersiniz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yurtdışı forumlarda durum karışık hocam. Memnun olan da var, sıkıntı yaşayan da. Ancak önemli bir yenilik getirmedikçe güncelleme yapmamakta fayda var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Acaba ülkelere göre board farkımı var?quote:
Orijinalden alıntı: SAVIARYurtdışı forumlarda durum karışık hocam. Memnun olan da var, sıkıntı yaşayan da. Ancak önemli bir yenilik getirmedikçe güncelleme yapmamakta fayda var.
Bir mal tek tip kart vs. üretimse birşey varsa herkeste olur yada hiç kimsede olmaz enteresan bir durum.
Ülkeleri bırakın cihazlara göre dahi farklar var hocam. OCB sürümleri, panel yapıları vs. Dolayısı ile herkeste aynı memnuniyeti veya sıkıntıyı yaratmayabiliyor güncellemeler.
Sorunsuz Tv sürümümüde şansa kalmış desene.
-
Bir de şu var iki kullanıcıda da durum birebir aynı bile olsa iki kullanıcı farklı yorumlayabilir veya kusurlara dikkat etmeyebilir. Parlaklık ölçümü öncesi-sonrası
şeklinde rtings'in yaptığı gibi cihazla yapılırsa en doğrusu ve mantıklısı olur diye düşünüyorum.
-
Parlaklık ölçümümünü telefon kamerasıyla tespit etmeye kalksak ne kadar doğru sonuç olur tartışılır.
Her çektiğin fotoyu aynı açıdan ve manual belirlediğin iso değerinde çekeceksin, varsa öncesi sonrası fark tespit edilebilir belki.
Yoksa her çektiğim pozda iso değeri otomatik değişiyor.
Her günncelleme sonrası %2-3 parlaklık artışı yada düşüşü olduysa büyük ihtimalle bu farkı gözle algılayamam.
Dediğin gibi kesin sonuç için lümen ölçer cihaz şart.
-
65s90D aldım. İlk defa Oled tv ye sahip oldum. Bu yanma olayının olmaması için nelere dikkat etmeliyiz Ben Tv izlemiyoum yüzde 90 ps5, yüzde 10 netflix falandır. Bir yede okudum mesela Oyunlardaki HUD grafikleri sorun olabiliyormuş. Ne kadar oynamak lazım ps5 saat olarak. Tavsiyelriniz önemli
-
Hocalarım herkese merhabalar bende aranıza 65 s90c ile katıldım ama aklıma takılan ufak bir sorunum var
bu tv nin hangi gen panel içerdiği konusunu netleştirmeden kurdurmak istemiyorum samsung müşteri hizmetleriylen görüşmeme rağmen iki gündür biz sizi arayacağız diyip dönüş yapmıyorlar
ürünümün seri no 0LCN3HAX700130 bu seri no macaristan 2024 7. ay üretim olduğunu gösteriyor
ama amerikada satılan ürünlerde bulunan version no avrupa üretim kutuda yok amerikada fb03 yazanlar gen 2 oluyormuş
seri numaradan bu sorumu belirleye bilecek bir çözüm önerisi olan arkadaşımız var mıdır bana yardımcı olacak
Her türlü iş görür gen 1 gen 2 arası çok fark yoktur diyip kurdurmak ne kadar mantıklı olur
-
Hocam TV'yi kurmadan kesin anlama yolu yok. Fakat 2024 / 07 üretim bir TV, çok büyük ihtimalle Gen 2'dir.
banada yüzde 90 gen 2 gibi geliyor ama işte akıla takılan birşey sonuçta iyi paralar veriyoruz kesin bilinmesi lazım
ben kutunun üzerinde version yazıyor ordan anlarım diye s90d almadım şimdi çok hoş olmadı bu soru işareti
samsung danışma hattının hiç birşeye çözüm bulmaması da hiç şaşırtmadı
bu yukarda görünen amerikan versiyon herşey net kafalar rahat
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keos61 -- 20 Kasım 2024; 18:21:52 >
-
65s90d gen 2 dir sanırrım
-
65s90c aldım hocam d ler gen 2 zaten 77 s90c lerinde tamamı gen 2 65 ler karışık görünüyor 2024 başı alınıp gen 1 çıkan örnekler var ingilterede falan bizde geri iade söz konusu olmadığı için böyle bir sorgulama yapmak durumunda kaldım üretici veya satıcıdan dönüş alamadım şimdilik
-
Ben de güncellemeden sonra menüde geçişlerin yumuşaklığı gitti sanki hafif donma var gibi.
Benim 65s95c TV seri no 0F4Q3SIX300049N gen 2 panel midir
burda yazana göre sizinki slovenya 2024 3. ay üretim ama daha detaylı bilgi yok bende eğer tv açık kuruluysa
While the TV is on, press Mute, 1+1+9, then the OK button (center of directional pad). This will bring up the Hospitality Menu after a brief moment, then press 1, 2, 3, 4 and wait for the Service Menu menu to pop up. You now can use your normal remote again. Go down to "advanced" using the direction pad/circle and press up on volume for 5 seconds and a new menu will appear. Select "EPA" then look at your ana_peak values, if they are in the 500s you have a gen 2 panel.
burda yazan şekilde servis menüsünden ana peak değerine bakarak öğrenebilirsiniz 500 lü değer gen 2 600 lü değerler gen 1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keos61 -- 20 Kasım 2024; 22:58:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X