Bunun benzeri ayar linki varmidir woled olan 90d icin. Linkte woled icin bu ayarlar gecerli degil diye ozellikle yazmislar. Woled 90d icin ayar baktim ama bulamadim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (393. sayfa)
-
-
En guzel ayar kendin deneyerek yaptığın ayardir. Kimi doygun renk sever gibi dogal kimi yuksek kontrast sever kimi yuksek keskinlik , kimi sicak renk sever vss. göreceli. O yuzden en ideali menüyü acip kendinize gore ayarlamaniz en guzeli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen katılıyorum. Ben mesela rtingsin ayarlarını bitürlü sevemedim. Görüntü çok soluk geliyor bana. Mesela Adamlar keskinliği 0 yapıyolar. Ben aksine 20 ye çekiyorum. Bana daha net geliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İnternette profesyonel kalibre edilmiş ayarlar bile benim zevkimden cok uzak. Bir cok tv kullandim hicbir zaman birilerinin kullandigi ayarlari kullanmadim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 13 Ocak 2025; 0:45:24 >
55s90d düşünüyorum, bu tv qdled mi woled mi acaba? her yerde başka bir şey yazmış. samsung resmi shoptan eğitim indirimi ile 64.500 oluyor. rakibi lg 55c46 da aşağı yukarı aynı fiyatlara bulunabiliyor.
-
merhaba
hb üzerinde QE55S90DAEXTK koduyla satılıyor. Bu koda sahip Tv qdoled mi woled mi anlaşılıyor mu. Yoksa bu kodla ikisi de olabilir mi, yani şans mı
DAE ler woled DAT lar qd oled arkadaşlar. S90d de 65” harici hepsi woled ülkemizde. Tek 65” qd. Samsung sitesinden de bakabilirsiniz kodlara.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 13 Ocak 2025; 15:2:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
o zaman lgden üstün bir tarafı yok diyebiliriz.
-
Evet hatta görüntü işlemede Lg, Samsung'dan bir tık daha iyi.
-
samsung shop resmi sitede (öğrenci indirimi ile) 55 samsung s85d 49499 - 55 samsung s90d 64499.
rtings teki incelemede ana farkın qdled olması gösteriliyor, türkiye de s90d woled se 15 bin ucuza s85d mi alsam?
The LG C4 OLED is better than the Samsung S85D OLED. The LG supports up to 4k @ 144Hz, so it’s better suited for PC gamers looking to get the most out of their graphics cards. The LG supports Dolby Vision and DTS audio formats, so it’s better for those who want to take advantage of streaming services that use Dolby Vision or those who collect physical media. When it comes to HDR brightness, the LG is much better, delivering more impactful highlights in HDR content. The LG also has much better pre-calibration SDR accuracy.
lg c4 ile farkını ise böyle anlatmış. lg 65bin civarı, 15bin farka değer gibi durmuyor sanki...
-
Oyun oynayacaksanız c4 hdr de çok karardığını söylüyorlar redditte falan. Bi bakın isterseniz.quote:
Orijinalden alıntı: brujahsamsung shop resmi sitede (öğrenci indirimi ile) 55 samsung s85d 49499 - 55 samsung s90d 64499.
rtings teki incelemede ana farkın qdled olması gösteriliyor, türkiye de s90d woled se 15 bin ucuza s85d mi alsam?
The LG C4 OLED is better than the Samsung S85D OLED. The LG supports up to 4k @ 144Hz, so it’s better suited for PC gamers looking to get the most out of their graphics cards. The LG supports Dolby Vision and DTS audio formats, so it’s better for those who want to take advantage of streaming services that use Dolby Vision or those who collect physical media. When it comes to HDR brightness, the LG is much better, delivering more impactful highlights in HDR content. The LG also has much better pre-calibration SDR accuracy.
lg c4 ile farkını ise böyle anlatmış. lg 65bin civarı, 15bin farka değer gibi durmuyor sanki...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Lg oledlerden uzak durmak lazim tum oyunlarda karariyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
65S90D model televizyonu satın alıp kullanmaya başladım. Ürün 11 Ocak tarihinde elime ulaştı ve kurulum aynı gün içinde gerçekleşti. Kurulum sonrasında hızlıca bir kontrol yaptıktan sonra servisle vedalaştım. Ancak ilerleyen süreçte fark ettiğim iki konu beni rahatsız etti:
- Panelin Dik Durmaması: Televizyonun paneli hafif arkaya doğru eğimli duruyor gibi görünüyor. Servis, bunun normal olduğunu ve panelin bu şekilde tasarlandığını söyledi. Ancak araştırmalarıma rağmen bu konuda net bir bilgiye ulaşamadım.
- Panel Üstünde Sehim: Panelin üst kısmında hafif bir sehim oluşmuş durumda. Servis, bu durumun normal olmadığını kabul etti ve merkezle görüşeceklerini belirtti.
Bu konularla ilgili benzer bir deneyim yaşayan ya da bu model hakkında bilgi sahibi olan kullanıcıların tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum. Panelin tasarımının gerçekten hafif arkaya eğimli olması mı gerekiyor? Ayrıca sehim problemiyle ilgili daha önce çözüm sağlanmış bir örnek var mı?
Konuyla ilgili görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Fotoğrafları da ekte paylaşıyorum.
-
Panelin dik duramaması sorunu bende de vardı. Burada paylaşmıştım.
Hangi servis kurulumu yaptı hocam? Aynı şeyi bana da söyledi. Televizyonu koltuğa yatırıp ayağı söküp düzgün bir şekilde vidaladım. Dümdüz durdu.
-
Ayaklarında sorun var muhtemelen, en altta plastik dengeleyici yapışkanlar var onlar çıkmış olabilir. Tekrar kurulum isteyin, tvnin duruşu normal değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İstanbul Maksa Elektronik yaptı.
-
Al birini vur ötekine.
Servislerin durumu içler acısı.
Daha paneli düzgün monte edemiyorlar.
4 tane vida var alt tarafı. Hemen yalap şap yapıp kaçmak istiyorlar.
-
Değişim talebinde bulundum ürün ile ilgili zaten. Yeni ürün geldiğinde, daha kutudan çıkmadan kontrolleri sağlayacağım. Birde montajı havada yaptılar. Masaya yatırmadılar. Değişim yapmazlarsa 14 gün iade hakkımı kullanıp iade edeceğim ve LG C46LA alacağım. Q-symphony özelliğini kullanayım diye Q600C bile aldım bir heves ile. Lg'de böyle bir özellik yok sanırım. Bundan dolayı sound barıda mı iade etsem bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The mSv -- 14 Ocak 2025; 15:10:36 > -
Montaj sonrası fotoğraf çekmiştim. Benim televizyon 65S95C.
bende de kolisinin ince olan üst kısmına televizyonu yatay koydular. O kadar söyledim yahu koltuğa koyun öyle monte edin dedim. Samsung kutunun üzerinde montaj yapmalarını istemiş güya.
Panel inceliği yüzünden 90 serisi almamıştım. Çok dikkat etmek gerekiyor. Mümkünse duvara monte ettirmenizi tavsiye ederim.
Q senfoni benzeri LG'de var. Lg soundbarlara bakarsanız özelliğin ismini tam hatırlayamadım.
bu arada Lg Oled alacaksanız ve aceleniz varsa G4 serisi almanızı tavsiye ederim. C4’le arasında çok fark var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görmez -- 14 Ocak 2025; 15:53:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sizin panelde öne doğru gelmiş. Takıntılı adamın tekiyim zaten. İzlerken aklıma geliyor ve bir türlü moda giremiyorum 2 gündür. Birebir değişim için haber bekliyorum. Değişim onayı vermezlerse iade edeceğim. Anlaşılan soundbarıda iade etmek zorunda kalırım öyle bir durumda. O zaman C4 mü G4 mü bakacağız duruma tekrardan. Ancak fiyat farkları da epey var. Her şey bir tarafa S90D gerçekten güzel televizyon. IPTV kullanımında sorun yaşamıyorum. Diğer uygulamalar arasında geçiş çok hızlı ve hatta görüntüler kaldığı yerden direk devam ediyor. Hayırlısı bakalım merkez değişime onay verecek mi.
Sizden ricam, şuan ki mevcut durumu gösteren bir fotoğraf paylaşabilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The mSv -- 14 Ocak 2025; 16:23:42 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X