< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
2023 BMW 5 Serisi (G60) ANA KONU (12. sayfa)

-
-
BMW'nin Yeni Model Bazlı Geliştirmeleri
-Mart 2025'ten itibaren BMW i5 ve BMW i5 Touring modelleri, enerji tüketimlerini azaltan bir dizi teknik gelişmeden faydalanacak. Menzilde 47 kilometreye kadar artış sağlanacak. BMW i5'in güç elektroniğinde ilk kez silikon karbür yarı iletken bileşenlerin kullanılması ve aerodinamik alaşım jantlara takılan özellikle düşük yuvarlanma dirençli lastikler menzil artışını sağlayacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler tüm cevapları derlediğimde taşlar yerine tamamen oturdu.. kişisel şarj cihazı olmadan çok sürdürülebilinir bir durum değil anlaşılan…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçen bmwbul’a girdiğimde i5 xdrive 40 için 628 km menzil gösteriyordu sebebi buymuş demek ki.
en son 80'e kadar doldurduğumuzda 350 km yazıyordu uygulamada, ort tüketim 23kwh civarı. Daha da düşüremedik açıkcası.
bu arada yeni gelen araçların menzili 627km yazıyor bmw'nin sitesinde. Bu seneki üretimlerde güncellemeler yapılacaktı o yüzden sanırım.
-
Selamlar. Bmw i5 aracımda son gelen güncellemeden sonra park freni otomatik devreye alma özelliği hemen her gün devre dışı oluyor. Menüye girip tekrar otomatiğe ayarlıyorum Başına gelen oldu mu?
Yaklaşık 6 aydır i5 edrive40 kullanıyorum. Benim de günlük ortalamam 100 km. civarı. Evden şarj kullanıyorum. Hemen hemen 2 günde bir şarja takıyorum. Apartmanın kapalı garajı var, bireysel değil, şimdilik komşularla problemim olmadı ama yarın şartlar değişirse ne olur bilmiyorum. Ev ya da işyerinden şarj imkanınız yoksa belli bir süre sonra yorucu olabilir. Menzil konusunda da fabrika verilerinin %70 i gerçekçi rakam benim gözlemlediğim. 600 km wltp değeri yaklaşık 420 km ye denk benim gördüğüm. O da ideal şartlarda.
-
Şikayet var adlı sitede bir çok problemden bahsetmişler; aracın aniden kapanması, yada vites seçici, el freni çalışmaması gibi arızalar hakkında şikayler var… böyle durumlar oluyor mu?
1 aydır kullanıyorum hic denk gelmedim bu sikayetlere. Eski kullanıcılara da danismak lazim.
Menzil olarak wltp nin cok altinda maalesef 400 gitse öpüp basimiza koyacağız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
400 e emin olsam %80 şarj ile ben fitim aslında 😊 ama 250 km civarı diyen de çok
%80 sarja cok takilmayin %100 ‘de 1 gun bekletmeden kullanim yapacaksaniz sarji fulleyebilirsiniz.
Yani benim elektirikli seruvenim tesla myp ile basladi uzun yol yapana kadarda icten yanmali aracimi elden cikarmamistim.Myp ile bodruma anadolu yakasindan %100 sarj ile cikip 3 ara sarj toplam 90dk mola ile bodrum turgutreise performansli kullanim(160-200 arasi) ile gittikten sonra evdeki tum araclari elektirikli yaptim.
Yani isin ozu tecrube etmeden ikna olmaniz zor.
Not:2 senedir disardan sarj ile kullaniyorum evde sarj imkanim olmasina ragmen kurdurmadim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EUS -- 7 Nisan 2025; 16:43:27 >
%100 ile normal sürüş basmadan 450km ancak görülür tahminen. Makam şoförü gibi kullanırsak 500ü belki deviririz. Wltp lerden en az 100km çizince gerçek değerler çıkıyor fosil yakıtlı araçların yakıt tüketim değerleri gibi üzerine en az 1,5 - 2lt ekleyince yakalanıyordu gercek tüketim
Havalar isindiginda 15 16 arasi gezeriz 450 500 rahat gorulur diye dusunuyorum lakin ben 5 derece altinda 20 21 kw il gezdim.
Benim sarj stilimde sarj dussun dusmesin yemege gittim kahve icmeye gittim %90’a kadar sarj ediyorum her firsatta.
benim 1 yılı geçti i5 e40 kullanıyorum. evden şarj imkanı bu işin en can alıcı kısmı . şehir içi için menzilin hiç önemi kalmıyor .
şehirler arası da normal kullanımda 110km civarı hızla 350 km yol yapıyor, ihtiyaç molası ile şarjı denk getiriyorum. bayramda mesela antalyaya gittim 1500 km civarı yol yaptım. hiçbir sıkıntı yaşamadım. şarj istasyonlarında bayram olmasına rağmen doluluk pek yoktu , yarı yarıya diyebilirim. trugo çok hızlı şarj ediyor. yemek yeseniz bitiremezsiniz. kahve içene kadar 80 oluyor. kısacası çekinmenizi gerektirecek bir durum yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suggestions -- 7 Nisan 2025; 16:11:52 > -
Günlük 60 km gidiş (20km si otoban) 60 dönüş var; şarj imkanı otobanda opet istasyonu mevcut; ayrıca evin 5 dk yakında avm ler var (beylikdüzü/ist)
Sadece ilk adımı atacak cesaretim eksik😊
Forumu okudukça ve sizlerden dönüş aldıkça o kararı vericem inşallah
Dışarıda şarj ekonomikliğini yitirdiği gibi bir süre sonra 2-3 günde bir şarj etmek sıkıcı gelebilir hocam, iyice değerlendirin derim
Aslında yakıt ekonomisi 2.planda kalıyor; yeni kasaya geçebilmek cazip gelen bana; normal şartda günlük belli bir miktar (6-8 lt arası benzin parası kadar) şirket karşıladığı için
bana o bakımdan uygun gelecektir.
Şarj etme alışkanlığını oturtabilmek önemli olan
Merhabalar bende edrive40 vardı. Benim evde veya işyerinde şarj etme imkanım yoktu sürekli dışarıda şarj ediyordum ve hiç sıkıntı yaşamadım aksine benim için farklı bir sosyal aktiviteye dönüşmüştü farklı insanlarla şarj esnasında tanışma fırsatı yakalıyordum.
Ben de elektrikli konusunda çok ikilemdeydim. Gördüğüm kadarıyla arabaların optimum menzil/ağırlık oranı için menzil 800km civarı olacak. Şarj için de 15dk makul.
Bütün bunlara 800v mimari epey yaklaşıyor. Mercedes ea ve bmw de neue klasse platformuyla bu sisteme geçecek. Bu platformdaki 5 serisinin test görüntüleri halihazırda çıktı, ben bunu beklemeye karar verdim. O zamana kadar da 520 bakıyorum. Zaten aynı araba, performanstan kaybediyor ama 1-1.5 sene idare edeceğim. Satışı kolay olur, yeni teknolojinin oturmuş ikinci nesline geçmek bana göre daha mantıklı.
Bu yeni platform açıklanmamış olsa kesinlikle i5 alırdım çünkü menzil olayını kafamızda çok büyütüyoruz sanki her hafta molasız edirne-hakkari yapacakmışız gibi bakıyoruz.
Ama sizin durumunuz çok çok arada :) Aşırı araba tutkunu olmanız gerekir ki bu rutin gözünüze batmasın. Ben o durumda olsam, benim yapacağım gibi bir yol izlerdim. Hem değişiklik de olmuş olur. Şurda birkaç aya serüven ix3 ve i3 ile başlıyor zaten yeni i5 çok gecikeceğini sanmıyorum olsun olsun 1-1.5 sene.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burhan21 -- 8 Nisan 2025; 9:50:40 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X