Şimdi Ara

2023 MODEL BMW 520i ALDIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
4.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @en1gma Allah razı olsun hep arkamda durdunuz şimdiye kadar, yanlış anlaşılmalar olabilir. Kimsenin hayatı kolay değil, evde eşiyle problem yaşayanlar da var, ekonomik sebepten intihar edenler de var bu ülkede. Bir şekilde herkes deşarj olmanın peşinde. Kimisi bunu birilerini ezerek, iftira atarak yapıyor, kimi ise altındaki elemanı azarlayarak yapıyor. Bizim amacımız belli, burada hitap ettiğim kitleye facebook üzerinde hitap edemem ayrıca bir şekilde kimliğim deşifre olur. Ben kendimin reklamını yapmak istemediğim için facebook grubunuza giremiyorum kusura bakmayın lütfen hocam.

@werneke Söylediklerinize tamamen katılmakla birlikte tek bir hususta ayrılıyoruz, internet ağı Türkiye'de; bilgi bakımından altın çağını bu forum sayesinde kazanmıştı. Bende elimden geldiğince bilgi paylaşımında bulunmaya çalışıyorum. İlla ki gereksiz yorumlar ve insanlar buraya gelip yorum yapacaklar, zaten şu an sürekli konuştuğumuz bilgi kirliliği de bu tip insanların sadece kendi bildiklerini doğru sanıp paylaşım yapması yüzünden oluyor. Sizin gibi gerçek bilgi sahipleri köşesine çekildiği sürece internet bu arkadaşlar sayesinde çöplük olarak kalmaya devam edecek. Lütfen sizde bildiklerinizi paylaşın bencillik yapmayın, bırakın kim ne derse desin. Burası bir forum ve herkes anonim olarak takılıyor, karşınızda iki kelimeyi bir araya getiremeyecek, ağzı pislik gibi kokan, eşi tarafından bile sevgi görmemiş düşük seviye insanlar yüzünden bilgi aktarımından kimseyi mahrum etmeyin lütfen.

@programmer_onur Hocam benim araçlarım lüks değil aslında, buraya konusunu açtığım hiç bir araç lüks değildi şimdiye kadar. Son dönemde açtığım konulardan biri 20 yaşında bir araç diğeri ise 1.6 motorlu Dünya genelinde lüks sayılmayı bırakın premium sınıfına bile motor hacmi dolayısıyla zar zor giren bir araç.

@w.antilles F10 520i motor kodu N20B16, G30 520i motor kodu ise B48N16 olarak geçmekte, Turbo, Vanos ve Zamanlama Zincirinin konumu farklı. Ayrıca egzoz sistemi de farklı bu araçta. Bu araçlarda turbonun ısıyı dağıtarak boşaltması yüzünden yazılımda problem yaşanıyor zaten. Dolayısıyla F10'da belki bir şey olmaz ama G30 biraz daha narin bir araç.

EDİT: B48N16'da Turbo Mitsubishi Tipi TD04 turbo olduğunu dayanıklı olduğunu biliyorum burada anlatmak istediğim şey turbonun dayanımından daha ziyade basınç nedeniyle motor içine uyguladığı baskı ve EGT değerleri

@YouGotThatRight Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Desteğiniz için de sağ olun var olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 9 Ocak 2024; 22:13:44 >

• mavikıs M kullanıcısına yanıt

Hocam yeniden Merhaba;

Kızgınlığınızı anlayabiliyorum, hayata olan tutumunuzu da bir nebze de olsa burada görmüş oldum. Biz Kayseri'de yaşayan bir aileyiz, Kayseri geleneklerini duymuşsunuzdur bu geleneklere göre aile ne kadar zengin olsa da evlatlar kendilerini göstermeden hiç bir servetin sahibi olamazlar. Miras konusuna gelince de annem babam çok şükür hayatta, herhangi bir miras da kalmadı bana.

Ben sizin tabirinizle don değiştirir gibi araba değiştirmiyorum, genelde aldığım araçları garajda muhafaza etmeye çalışıyorum. Ancak kıramayacağım bir arkadaşım gelirse aracı satıyorum veyahut bu BMW gibi beğenmediğim bir araç olursa ilana koyup satıyorum. Konularını açtığım araçlar hala garajda durmakta, daha fazlası da şükürler olsun ki mevcut ama forumda malum sizin düşüncenizde olan insan çok olduğu için önce bu düşüncedeki herkesin ön yargısını kırıp sonra paylaşmak istemiştim.

Yaklaşık 14 senedir ticaret hayatının içerisindeyim, ellerinizden öper bir kızım var. Her ay fuar fuar dolaşıp kendi ürünlerimi pazarlayıp tanıtmaya çalışıyorum. Toplasanız evde durduğum 5 ay yoktur yıl içerisinde. Bunu da geçtim, sabah 06:30'da işime gidip akşam 20:00'dan önce çıkmam, çıkamam. Malum Kayseri'de eğlence mekanı sayısı da nerdeyse yok denecek kadar az. Benim de böyle bir hayatım olduğu için tek eğlencem işe gelip giderken kullandığım arabam oluyor. Ha lafı gelmişken, burada paylaştığım araçlarım da gerçekten lüks araçlar değil. Maalesef ülke şartları gereği böyle bir algı oluşuyor.

Eğer gerçekten bu durumdan rahatsız olduysanız ben konularımı silebilirim sorun değil, varsın gönlünüz hoş olsun.

• Hocam siz paylaşımlara devam edin. Yıllar önce de ferrarisi olan birisi vardı adamı küstürdüler. 15 sene olmuştur.

Diğer konuda yatırımlık 5-6 tane a6 aldım diyince bi uzaklara bakmadım değil. Zira biz benzini zor alıyoruz bu enflasyonla 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ilgimi cekmesede hayirli olsun :)

o degil de ne kadar servet dusmani tipler var yahu.

birisi demis forumda zenginlerde mi takiliyordu, birde en begenilenlere girmis.

birisi gelmis guzellik merkezi demis vs vs.

bu gereksiz tipler azalarak bitecegine, aksine guzel paylasim yapanlari bitirdiler.

biraz edep yahu, ortada yargilanacak bir sey varsa bile (mesela yani) yeri otomobil genel degil...

• quote:

Orijinalden alıntı: mavikıs

Bu mesaj silindi.
    Yani belki de şu an içinde bulunduğunuz ekonomik durum bu şekilde bir düşüncenin meyvesi olabilir.

Eğer dediğiniz gibi olsaydı BMW bu arabayı distribütör-bayii ağı yerine direk kendi sitesinden satardı.

Eğer dediğiniz gibi olsaydı Bosch firması distribütör-toptancı-bayii-perakendeci ağına ihtiyaç duymaz direk kendi sitesinde satış yapardı.

Sanırım siz internetten ürün aldığınızda direk üreticiden aldığınızı sanıyorsunuz, sizi kim inandırdıysa buna çok güzel dolandırmış vallahi tebrik ettim :)

Aldığınız ürünleri üreticiler üretip karlarını koyarak bayii veya distribütörlerine dağıtır, distribütörler karlarını koyarak toptancı ve ara toptancı kesime satış yapar, onlarda karlarını koyarak perakendeciye satış yapar. Eğer şanslıysanız internetten toptancıdan ürün alma imkanını bulursunuz, değilseniz bir de perakendeci kârı eklenir. Tüm bunlarla da bitmez, çok güvenilen internet siteleri var ya; bir de onlar karlarını koyuyorlar size. Şükür kalitesiyle, garanti desteği ile kendi alanımda Türkiye’deki en ünlü marka oldum. Ürünlerimi de internetten satan bir çok müşterim var. Çok şaşırtıcı olmuştur sizin için değil mi? :)

Ben bu zincirde üreten kesimde yer alıyorum, yurt dışında hammadde halinde gelen ithal malzemeyi burada işleyip kendi markam adı altında satıyorum. Şöyle bir bakınca benden 27 USD’ye çıkan ürün internette 48 USD civarına satılıyor gerçekten dolandırıcılık var ama başka yerde arıyorsunuz bence :)

Edit: Gerek mesaj, gerek yorum yazan arkadaşların ısrarı üzerine belli bir kültür ve bilgi birikimi seviyesi altındaki forum üyelerine artık cevap yazmayacağım. Bu size ticaret ve ekonomi alanındaki son ders niteliğindeki mesajım olsun. Umarım bir gün siz de bir şeyler başararak yetersizlik hissiyatınızdan kurtulabilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 10 Ocak 2024; 2:54:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

Hocam siz paylaşımlara devam edin. Yıllar önce de ferrarisi olan birisi vardı adamı küstürdüler. 15 sene olmuştur.

Diğer konuda yatırımlık 5-6 tane a6 aldım diyince bi uzaklara bakmadım değil. Zira biz benzini zor alıyoruz bu enflasyonla 😂
    Valla eğer üstteki yorumu okursanız ülkenin %70’inin dolandırıcı olduğu kanaatine kapılıp bırakın konu açmayı veya forumu, aynı nefesi aldığınız havadan bile utanırsınız hocam :)

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Allah herkese gönlündekini nasip etsin

• quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

ilgimi cekmesede hayirli olsun :)

o degil de ne kadar servet dusmani tipler var yahu.

birisi demis forumda zenginlerde mi takiliyordu, birde en begenilenlere girmis.

birisi gelmis guzellik merkezi demis vs vs.

bu gereksiz tipler azalarak bitecegine, aksine guzel paylasim yapanlari bitirdiler.

biraz edep yahu, ortada yargilanacak bir sey varsa bile (mesela yani) yeri otomobil genel degil...

Teşekkür ederim hocam daha iyileri herkese nasip olsun, standart bir araçtan daha fazlası değil ama forum malum :)

• Hayırlı uğurlu olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: daswagen

Hayırlı uğurlu olsun
    Teşekkür ederim sağolun

• Hocam öncelikle hayırlı olsun. Siz boşverin konuyla alakasız yorumları. Her açtığınız konularda görmekten ben sıkıldım artık. Forumda gerçekten severek konuları okunan nadir insanlardan birsiniz. Garajınızdaki diğer araçların da bol bol incelemelerini keyifle okuyacak çok insan var forumda. En lüksüne kadar sizden yeni konular bekliyoruz

• Araclarınız hayırlı ugurlu olsun insallah. Bugüne kadar actıgınız bütün konuları keyifle okudum ve okumaya devam ediyorum. Ağzı olan konusuyor maalesef, umarım aldırıs etmeden otomobil bölümünün kalitesini arttırmaya devam edersiniz. Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: RedViper

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Siz boşverin konuyla alakasız yorumları. Her açtığınız konularda görmekten ben sıkıldım artık. Forumda gerçekten severek konuları okunan nadir insanlardan birsiniz. Garajınızdaki diğer araçların da bol bol incelemelerini keyifle okuyacak çok insan var forumda. En lüksüne kadar sizden yeni konular bekliyoruz

Desteğiniz için teşekkür ederim, çok haklısınız boşvermek lazım aslında.

Bundan sonra belli bir bilgi seviyesinin altındaki insanlara yazmamak en doğru karar olacak sanırım.

Lüks araçlara geçmenin biraz daha zamanı var hocam, o konuları açarak kimsenin kuyruğuna basmak istemem :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 10 Ocak 2024; 3:3:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: icantthisallday

Araclarınız hayırlı ugurlu olsun insallah. Bugüne kadar actıgınız bütün konuları keyifle okudum ve okumaya devam ediyorum. Ağzı olan konusuyor maalesef, umarım aldırıs etmeden otomobil bölümünün kalitesini arttırmaya devam edersiniz. Selamlar.

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Yapacak bir şey yok burası forum ve maalesef iyi niyetli bir çok kişi olduğu gibi kompleksli olan kişi sayısı da fazla, bundan sonra bilgi ve kültür seviyesine göre muhattap olacağım :)

• ayrıca imalatçılık yapıp ticaret yapıyorum deyip ne kadar zeki olduğunu elmayla armutu karşılaştırdığını gösteriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mavikıs

Bu mesaj silindi.
    Allah ailenize, eşinize, dostunuza, akrabalarınıza ve sizi tanıyan herkese sabr ihsan etsin.

Zor anladığınızın farkındayım ama korkmayın üstesinden beraber geleceğiz.

Bir noktada anlaşalım, ben ürünümü direk olarak size satmıyorum. En iyi ihtimalle ara toptancı müşterilerimden ürün tedariği yapabilirsiniz, yani seve seve o kârı verip sizin tabirinizle kazıklanmak zorunda kalacaksınız ha biz buna ticaret diyoruz.

İkinci konu, ticaretin tanımını da söyleyeyim de eksik kalmasın;
    “Ticaret malların/ürünlerin üretim sürecinden tüketimine kadar geçen zamanda, ekonomik değer taşıyan başka nesneler ile değiştirilmesi, alışı ve satışı anlamında kullanılmaktadır.”

İmlanız, üslubunuz ve tavırlarınızdan ne kalitede biri olduğunuz anlaşılıyor. Lütfen artık açtığım konuyu kirletmeyin, sadece ben değil diğer forum üyeleri de gördüğünüz gibi sizden rahatsız oluyor. İstenmediğiniz yerde durmanın anlamı yok, eziklik kompleksinize başka bir yerde çözüm arayın lütfen.

• Hocam gizli üye olarak paylaşım yapabiliyorsunuz, isminizin ifşa olmasına gerek yok:)
    Yine de karar sizin sadece üzülüyorum şu durumunuza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 10 Ocak 2024; 7:9:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Bizim yaptigimiz belli aldigimiz belli sattigimiz belli bi egeadan %50 kâr yapsan adamin paylastigi arabalarin bir tanesinin senelik yurutme maliyetini karsilamaz hemserim

Ha bu arada kâr yok ortada paranin degerini korumus oluyorsun buna kâr deseydik şuan tekrardan 400 bine egea alabiliyor olurduk şuan 400 bine efsane kasa corolla alirsin aradan gecen 9 ayda paranin ne kdr erimis oldugunu gör diye anlatiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.