Şimdi Ara

2023’ te ay’ a gidiyoruz varmı inanan (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
4.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ay'a gidersin, insan da gönderirsin bu imkansız değil. Basarsın tüm paranı Elon Musk'a. Dersin ki, "birader sana ülkemdeki aç susuz insanların rızkını veriyorum, sen roketlerinden birinin içine benim seçeceğim bir insanı koy, şöyle bir aya gidip ayak basıp geri dönsün" Günümüzde bu kolay bir şey artık.

Şöyle bir düşünün; Ay'a gitmenin şu saatten sonra bize, insanlığa ne faydası olacak? Adamlar +40 yıl önce zaten gitmiş. 40 yıldır da binlerce bilimsel araştırma yapmışlar ay yüzeyinde. Ay'ın tüm haritasını çıkarmışlar. Bakmışlar ki buradan bize ekmek çıkmaz, gözlerini bu kez Mars'a çevirmişler. Senin burada demen gereken şey RTE "biz de Mars'a gidiyoruz" olacaktı. Bir işi de doğru yapın be. Her yaptığınız şey tamamen kendi çıkarlarınız üzerine. "Ay'a gideceğiz" diye OY TOPLAMAK üzerine.

• Siparişi verdin mi gider  . Bizde işler böyle yürür. Dışarıya sipariş verilir, üstüne etiket basılır, önce bol bol reklam yapılır, olursa daha da çok reklam yapılır, olmazsa yokmuş gibi davranılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serafon kullanıcısına yanıt

vatandas ay sonunu getiremiyor ne siparisi :)

• Gönül ister ki canım ülkem; değil aya, Mars'a araç-insan göndersin ama ülkenin yüzde 40' ının okuduğunu anlama kapasitesine sahip olmadığını öğrendikten sonra, ülkede bu haberlerin kimlere hitap ettigi bence gayet iyi anlaşılıyor.
  • Turksat benzeri bir uydu yaparız. Spacex'e parasını veririz gönderir. Zaten sert iniş dedi. Yani aya düşecek. 150 milyon dolar civarı maliyeti var diyorlardı.

Olur mu? Olur. Bu şekilde manası var mı, neredeyse yok. Misal 1 sene içinde 100m koşusunda olimpiyat altın madalyası alabilir miyiz? En iyi atlete para verip vatandaş yapar koşturursak alırız. Madalya aldın mı? Aldın. Çaba harcadın mı, yok. Millete spora en ufak katkın oldu mu? Yok. Ne anladık bu işten?

Fen lisesini bilerek aşağı çek, imam hatibi daya, esnaf para kazansın diye her yere üniversite doldur, en iyi üniversitelere terörist yuvası de, liyakat sıfır, okumuş adamı lanetleyip her yere imam hatipliyi doldur, sonra da uzaya gidecez... Doğru, veririz parasını gideriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Et olmuş 80 süt olmuş 7 lira, ayçiçek yağına hiç girmiyorum aya gitmek değil marsa koloni kursan hiç kimsenin umurunda olmaz...

• Et olmuş 80 süt olmuş 7 lira, ayçiçek yağına hiç girmiyorum aya gitmek değil marsa koloni kursan hiç kimsenin umurunda olmaz...

• İlk Turkonot bayan olacakmış... 

• 9600_G_T kullanıcısına yanıt

Elon amca boşuna gelmedi tahminimce.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Uzay ajanslarının bütçeleri:

NASA: 23 milyar dolar

ESA: 7,3 milyar dolar

Roscosmos: 1,7 milyar dolar

DLR: 1,3 milyar dolar

UKSA: 517 milyon dolar

JAXA: 500 milyon dolar

CSA: 300 milyon dolar

TUA: 5,4 milyon dolar

5,4 milyon dolarlık bütçeyle iki yıl sonra aya gidiyoruz

Şunu yazmaya gelmiştim.

• parayı bas özel şirketler seni kriyonik çembere koyar marsa bile götürür. Rusya teklif etti zaten çok önceleri. Kendin yapabiliyormusun yok.

Mesele goy goy yapmak da milletin çok da umrunda olmadı zaten.

• Birde merak ediyorum neden hep 2023 bir tane projede 2022de olsun olmaz mı :))

• Bu Uzay'a gitmenin şekli tam olarak ne?

• ben olsam çin ile anlaşır, çin'in aya göndereceği ne diyelim kapsülün içerisine bir türk için yer açtırırdım. neden olmasın? kısadan kestirme.  

tabi bu olamayacağına göre, yani pek olası gelmedi bana. geriye tek bir şey kalıyor, ay'ın yörüngesibe cisim yerleştirmek. bol bol fotoğraf çeker gönderir bize. çinlileri ve artık kim aya ayak basacak ise onları izleriz.  

• "Elon kardeş, bizden birini sonraki uçuşa rokete koysan, bi uzaya gitse gelse olur mu, söz hiç birşeyi kurcalamicak, parası neyse vereceğiz?"

"Tabi, neden olmasın.."

"Not al, sigara ve alkolden ek UZAY vergisi alınsın.."

• İman power ile gidilecek, kesin bilgi.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

Wowturkey trolleri bayağı inanmış. Millet işsiz bunların işi gücü propaganda, algı operasyonu, toplum mühendisliği.

Hocam toplum muhendisligi nedir

• önce bi yerli milli togg üretileydi, sonra giderdik 4 şeritli yoldan aya...

• Kim inansın ki? (Troller ve akpliler hariç)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.