Merhaba arkadaşlar. Malum yaz geliyor. 2018 Mart ayında aldığım Continental Premium Contact 5 lastiklerimi, 5. yılını doldurduğundan değiştirmek istiyorum. Lastik ölçülerim 205 55R 16 91V Yılda 3 veya 4 defa uzun yol yapıyorum. Geneli otoyol ve duble yol. Bazı noktalarda pütürlü asfalta geçiyorum. Her bir uzun yol gidiş geliş 1500 km.yi buluyor Ayda 2 defa gidiş geliş 120-130 km şehirlerarası yol yapıyorum. Yol pütürlü asfalt. Onun haricinde şehir içi kullanımı. Yıllık 8.000-10.000 km kullanım ortalamam var. Gidiş geliş ve duble yollarda 90-130 km aralığında kullanırım. 130 km ile uzun süre gitmem. Gerektiğinde bu sürate çıkar, bir kaç dakika sonra ekonomik kullanıma geri dönerim. Otoyolda da 110-160 km aralığında kullanırım. Gerektiğinde 130-150 bandına çıkar, nadiren 160 km.ye çıkar bir kaç dakika sonra 110-120 km hızlarına geri dönerim. Yaptığım ön incelemede 3 marka üzerinde yoğunlaştım. Ucuzdan pahalıya doğru sıralamak gerekirse ; Goodyear EfficientGrip Performance : Adedi 1237 TL Bridgestone Turanza T005 .: Adedi 1400 TL Continental Premium Contact 6 : Adedi 1570 TL Lastiklerin 3'ü de 2022 üretim tarihli. Hangisini seçmeliyim. EDİT : 25 Şubat 2023 tarihinde Lastikcim.com.tr sitesinden 205 55 R16 91V ölçüsünde tanesini 1568 TL.den 4 adet Continental Ultra Contact FR model lastik alındı. WorldCard'a peşin fiyatına 8 taksit yaptı. İzlenimlerimi ara ara bu siteden yazmaya devam edeceğim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 25 Şubat 2023; 12:47:1 > |
2023 Yaz Lastiği Seçimi: Continental UltraContact ve CPC6 ile T005 Karşılaştırması
2023 yaz sezonu yaklaşırken, aracınız için en iyi lastikleri seçmek önemlidir. Continental UltraContact, CPC6 ve Bridgestone Turanza T005, şu anda piyasadaki en popüler yaz lastiği seçeneklerinden üçüdür. Bu lastikler arasındaki temel farkları inceleyelim.
Continental UltraContact
UltraContact, Continental'in en son yaz lastiği modelidir. Islak ve kuru zeminlerde mükemmel tutuş sağlar ve düşük yuvarlanma direnciyle yakıt verimliliğini artırır. Ayrıca, sessiz ve konforlu bir sürüş deneyimi için tasarlanmıştır.
Continental CPC6
CPC6, önceki nesil Continental PremiumContact 6 lastiğinin halefidir. UltraContact'a benzer özelliklere sahiptir ancak daha sportif bir sürüş için optimize edilmiştir. Daha iyi yol tutuşu ve daha duyarlı direksiyon sağlar.
Bridgestone Turanza T005
T005, Bridgestone'un amiral gemisi yaz lastiğidir. Islak ve kuru zeminlerde çok iyi tutuş ve uzun ömür sağlar. Ayrıca, sessizliği ve konforuyla bilinir.
Hangisini Seçmelisiniz?
Hangi lastiğin sizin için en iyi olduğuna karar vermek, sürüş tarzınıza, ikliminize ve bütçenize bağlıdır.
- Sportif sürüşü tercih ediyorsanız: Continental CPC6 veya Hankook Ventus Prime 3 (K125) düşünün.
- Yakıt verimliliği ve konfor istiyorsanız: Continental UltraContact veya Bridgestone Turanza T005 iyi seçeneklerdir.
- Islak zeminlerde mükemmel tutuşa ihtiyacınız varsa: Continental CPC6 veya Bridgestone Turanza T005 tercih edin.
İster Continental UltraContact ister CPC6 veya Bridgestone Turanza T005 seçin, aracınız için güvenli ve verimli bir sürüş deneyimi sağlayacağınıza emin olabilirsiniz.