< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
HONDA JAZZ 1.5 E:HEV MENZİL ARTTIRICILI ELEKTRİKLİ ARAÇ-STD 10 AİRBAGLİ TEK B-C-D SEGMENTİ OTOMOBİL (89. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hayatının hatası olur. Hacim olarak, motor olarak daha iyi bir araç
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam ben aracımı memnun olmadığım için değil tersine çok memnunum tam bir aile aracı - km 100 bine dayandı 12 yıılık araç olduğu için ufak tefek de olsa arızalar başladı. kredi ile alabileceğim sıfır araçlar bunlar. Ben bunların içinden Jazz ı çok beğendim. Kore araçları önyargımdan dolayı kötü geldi.
-
Tam tersi Jazz gibi hibrit, 6 yıl garantili sorunsuz bir aracı almayıp eski araca tercih edenlerde dediğiniz sorunlar olabilir.
Okumamış olabilirsiniz ama "2015 model" Superb dedim, 2024 değil. Yani bu araçlar artık 10 yılı geçmiş eski teknoloji, kronik arızalar gibi pek çok sorun var.
Jazz'ın üstün olamayacağı pek çok başlık var, onlardan da bahsettim önceki mesajımda ama...
İddiam şu: Türkiye şartlarında aynı paralara sıfır C segmenti bir araç alabiliyorken, 10-15 yıllık ikinci el bir aracı, isterse en popüler markalardan olsun, sırf D segmenti diye kesinlikle almam.
Daha önce uzun uzun yazmıştım:https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160399008
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolucionist -- 2 Şubat 2025; 9:57:56 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar sizce yılda kaç km yol yapmak bu aracı almayı mantıklı kılar ? Yoksa istemeyerek 100K ucuza gidip sıfır faizli Corsa alacağım. Fransız araba bir daha almayacağım demiştim büyük konuşmamak gerekiyormuş
-
geçenlerde kıyaslamasını yapmıştık;
jazz ve 1.0-1,2 motorlu otomatik ortalama 8-9 litre yakan turbolu bir aracın ortalama tüketim üzerinden karşılaştırma yapmıştık.
jazz yakıt ve bakım masrafları dahil 20 bin km karışık sürüş te 30 bin lira avantaj sağlıyordu. bu değer şehir içi sürüş arttıkça 50 bin liralara kadar çıkabiliyor.
yani 100 k yı amorti etmeniz 10 bin yaptığınızı düşünsek bile 7 yıl kadar sürecektir.
km niz değişmeyecek se sırf yakıt tüketimi için jazz almanız çok da mantıklı değil.
ama 4 kişilik aileyim diyorsunuz neden corsa alıyorsunuz? küçücük araba. önde 1.70-1.80 arası biri oturuyorken arkaya bu boyda biri hayatta oturamaz, otursa bile kısa mesafelerde yolculuk yapılır.
corolla baz paket bakın bari, geçen internet sitesi üzerinde baz paketi 1370 e alabiliyorsunuz demişlerdi.
her halukarda fransız arabasından iyidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 3 Şubat 2025; 12:5:19 >
-
Hocam hiç toyota corolla bakmamıştım çünkü en alt donanım fiyatı bana uyuyordu diye. Ayrıca motorunun da çok performanslı ve ekonomik olduğunu düşünmemiştim. Siz yazınca acaba mı diye baktım şimdi. Yılda bir ihtimal 12.000 km yapma ihtimalim var ama o da kesin değil. Yoksa Jazz fiyatına Kia exceed baz donanım alınabiliyor. Hyundai Bayon olabilir. (ama kalitesi kötü geldi içine otruduğumda) Kafama iyice karıştı Honda haber bekliyor iki gün içinde teslim edebileceklermiş ama siz mantıklı değil diye yazınca da kafam baz donanım corolla mı olsa diye gitti
-
hocam mantıklı değil derken jazz o listedeki xceed hariç tüm araçlardan kaliteli ve potansiyel olarak uzun ömürlü.
jazz ile daha mutlu olacağınız yazdıklarınızdan anlaşılıyor zaten.
yani ben jazz almayacaksanız corsaya filan bulaşmayın corolla bakın demek istedim.
ama işte paranın gözü çıksın 100 bin fena bir rakam değil
-
bu arada sıfır fiyatlar bölümünde benden başka 100 bin kişinin daha yaptığı şeyi yaptığım için adam öldürmüşüm gibi 7 gün uzaklaştırmışlar. allahtan artık sadece o konudan uzaklaştırıyorlar da buraya cevap yazabiliyorum.
şikayet eden birileri ile şikayeti değerlendiren birilerinin yakın akraba olduğu konusunda hislerim oluşmaya başladı.
hayırlı günler
-
Aynen hocam 100 bin o kadar önemli ki insan istemese bile acaba onu mu alsam diyor. Kia ya baktım onun da şanzımanı ve motoru acaba ne kadar iyi o soru işareti ?
-
Sadece km üzerinden gitmek doğru değil. Güzergah, kullanım falan da önemli. Yoğun şehir içi yoksa mantıklı olmuyor hibrit araçlar.
Burada saçma sapan fanatikligi kişiliğinin önüne geçmiş kişilerin benzinli 8-9 yakar jazz 3-4 litre yakar demesini de umursamayın. Mesela benim 1.5 turbo 1600kg suv aracımın 1.5 yıllık ortalaması 8.3lt. mazda cx5 aracımızın 8.1 idi, subaru xv nin 7.2, auris 1.33 ün 6.0 litreydi. Jazz olsa 4.5, 5 civarı olur. Bize mantıklı değil mesela. Ama sert kullanan, trafiğe daha fazla giren için daha mantıklı olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Laf sokmaya calistigin kisi bensem, yukardaki hesap 4.7 litre ortalamaya gore yapilmisti zaten.
Sıkışık trafik te 3.6 yakiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 3 Şubat 2025; 17:22:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ağırlık şehir içi kullanacağım. Sene de 1 kez tatil için uzun yola çıkıyorum. Şehir içinde de okula bırakıp alma saatleri olduğu için yoğun zamana denk geliyor. Büyük ihtimal Jazz alacağım sebebi ise amorti süresi değil bu aracımı olduğu gibi onu da Allahtan bir mani keder olmazsa en az 7-8 yıl kullanacak olmam, Japonya da üretilmiş olması ve Japon araçlarının kalitesi ve sağlamlığı, şehir içi kullanım sebebiyle az yakacağını düşünmem, içinin ferahlığı. Eksi yönleri ise dış tasarım ve bagajı olacak. Bagajını da eşimle de konuştum artık idare edeceğiz. Daha öncede Meriva vardı. Çocukların bebekliklerinde sığmıştık. Zorda kalınınca insan her şeye adapte oluyor.
-
hayırlı olsun şimdiden.
hayatında jazz a binmemiş ,sürmemiş kişilerin yorumlarına bakmayın zaten.
bir wp grubumuz var, bekleriz katılmak isterseniz.
-
Merhaba eşimin abisinin de sizinkine benzer kullanım senaryosu vardı. Önceki aracı da 2009 Forester ve Jazz onun yerini aldı. Öncelikle söylemeliyim ki Jazz Crosstar hiç aklında yoktu ve ben söyledikten sonra ilgisini çekti.
Aracı kullandınız mı bilmiyorum ama iç hacmi Corolla'dan ferah ve hatta büyük olabilir. Baş ve diz mesafesi harika ve bence koltuk hissiyatı ve kumaş kalitesi sınıfının üzerinde. Donanım zaten çok çok zengin ve bu es geçilmemeli sürüş asistanları ve diğer özelllikler insana kendini iyi hissettiriyor.
Sonuç olarak 2 yetişkin, 2 de çocuk çok rahat ettiler ve bagaj konusunda da üstteki pandizotu sökmeden bile büyük, orta ve küçük boydan oluşan 3'lü valiz setini çok rahat aldığını söyleyebilirim.
-
Sıkışık trafikte 3.6.
Yakında benzin üretmeye başlar. Hangi şehirde yaşıyorsun?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Hocam inanılmaz rakam İstanbul trafiğinde.
-
Hocam lastik ebatları nedir Crossstar için 185/60/R16 mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artanistarsonis -- 4 Şubat 2025; 9:23:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X