Şimdi Ara

2024 Kasım’da Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller belli oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bunlara inananlar varmış. Yazık.

Evet evet, devletin cebinden kuruş çıkmıyor, özel şirketin. Hüloooğğ

Turkcell e bak, kendi markasını tercih etmiyor  Sirf bu firmalar kendi filosuna alsa daha çok satar Togg.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfa-x kullanıcısına yanıt

Chery de %54 gümrük vergisi, üzerine 80otv, hepsinin üzerine 20kdv var. Çıplak fiyatı 600bin civarı. Togg un ithal edilen bataryası, motoru, şanzımanı bile daha pahalı olabilir bu fiyattan.

• kim hangi aracı almış normalde laf etmem ama şu ID.4 alanlarda gerçekten akıl yok. Eski bir araç ve son derece yetersiz. 52 kwh batarya ile en fazla 250 km yol yapacaklar sonra da elektrikli araç alınmaz, elektrikli araç pişmanlıkmış vs. diye sağda sola ağlamaya, kafa ütülemeye başlayacaklar. Sırf VW diye aldılarsa gerçekten kara cahillik.

• snoppy kullanıcısına yanıt

evin ikinci aracı olması için alan, şehir içinde kullanan ve müstakil evinde şarj imkanı sayesinde benzin maliyetini nerdeyse 1/7 'sine indiren ve muadil tiguan'dan 1 milyon ucuz olduğu için bu aracı tercih eden de akıl yok ama sende var öle mi?

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Demokrasinin beşiği Avrupa ve ABD ne yaptı onlarda yaptı gemide değilken yaptığı için mi onlar yapınca doğru biz yapınca yanlış.

Onlarda halk Tesla’ya BMW’ya böyle düşman olmadı ama neden acaba ?

Keza Tesla Model S ilk çıktığında 77 bin dolardı bugünün parası ile 105 bin dolar ediyor. ABD için deli pahalı idi düşman kesilmedi böyle halk dedi kendi elektrikli markamız alalım diye herkes herkese baskı yaptı.

Adamı Trump yani yönetimde göreve getirdi herkes şimdi Tesla almıyor demi satışları düştü :)

Bir tek bizde böyle kendine düşman millet var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • The_BUTZ T kullanıcısına yanıt

Yakın fiyatlara Tesla veya byd tercih edebilirler di.

• Moueson kullanıcısına yanıt

aracı yıllarca Tiguan kullanmış ve 2. araç olarak şehir içinde elektrikli araca geçmek isteyen ailem için aldım,

tesla'nın tipini beğenmediler, byd'yi şehiriçi için büyük ve kaba buldular,

ayrıca araç tesladan 260 bin lira daha ucuzdu.

ben kendime almış olsam id4 değil tesla alırdım ama bu beni akıllı, id4 seçenleri akılsız yapmaz

herkesin ihtiyacı ve zevki farklı, seçimlerinden dolayı insanlara akılsız demek kimsenin haddine değil

• gun kullanıcısına yanıt

onlar yapınca iyi sen yapınca kötü evet çünkü sen ne amerikasın ne avrupasın, senin halkının araca ihtiyacı var onlar sen gibi %250 üzerinde bir araçtan vergi almıyorlar, onlarda araç lüks değil a olmazsa b markasını alır

savunmaya gelince abd, avrupa gavur dersiniz işinize düşünce abd avrupa yapıyo bizde yapalım gavurun yaptıgını niye yapıyorsun ?

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Yok onlar bizden gördüler yaptılar diyorum zira ilk biz uyguladık en hızlı biz davrandık onlar yavaş kaldı diyorum. Ben bir ekonomist gözüyle illa yerli sanayinin korunması taraftarıyım özellikle bize bile satılan araçlara korkunç teşvik veren Çin’e karşı.

Güneş panellerinde de koyduk gümrük vergilerini zamanında şimdi kendi ihtiyacımızı gidermekle kalmıyoruz, Avrupa’daki en güçlü PV panel üretimi bizde. Bunlar kısa vadede üzer uzun vadede kazandıran kararlar.

Elektriklide adam %10’a düşürdü işte ÖTV’de bundan iyi teşvik mi var. KDV desen çoğu ülkede var zaten. Bencede olmasın ÖTV ama bizde de keşke bu kadar vergi kaçırma olmasaydı.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Togg’da şanzıman yok :)

Sizde yazmışsınız sırf siyasi nedenlerle diye. Demek ki siyasi malzeme olmuş. EEE halkı kutuplaştırırsan, ayrıştırırsan, ötekileştirirsen sonuç bu olur. Eleştiri yapmadan önce bir öz eleştiri şart.

Madem mevzuya yine Atatürk'ü katılmış, o zaman bende size bir hatırlatma yapayım. "Yurtta sulh, cihanda sulh." Eee nerede kaldı virgülden önceki kısmı.  

• The_BUTZ T kullanıcısına yanıt

biz de 2. araç olması için elektrikli araç aldık ne var bunda? 2. araç olarak alınması mantıksızca hareket etmeyi meşru mu kılıyor? Şuna verilecek parayla alabileceğin o kadar mantıklı, çok daha uzun menzilli araç varken ID.4 almak neyin kafası? Adamlar 4 sene öncesinin arabasını hem de en düşük versiyonuyla ancak şimdi getiriyorlar. Ve sen bunu akıllıca buluyorsun? VW sizin gibilere az bile yapıyor, daha da başka yorumum yok.

• commandx C kullanıcısına yanıt

Ben kullanıcı olarak cebimden çıkana bakarım, Chery hem tamamen ithal hemde pahalı, üstelik eski teknoloji, devlet temiz enerjiyi destekliyor, tamamen elektrikli araçlar için %10 ÖTV var

Byd fabrika kuracak, destekten faydalanacak,tesla faydalanıyor Renault vw BMW hepsi faydalanıyor

Evet Chery Togg dan pahalı  

• Cem kullanıcısına yanıt
    Ya illa kendinizi seküler, benide karşı taraf yapmak istiyorsunuz. Bence muhalefet yanlış yapıyor otomobili halktan uzaklaştırıyor filan diyorum siz yok ayrıştırmış filan diyorsunuz.

Muhalefet aynen kapalı kadınlardan özür dilediği gibi söylem değiştirip togg'a sahip çıkması gerek biz daha çok destekleyeceğiz daha fazla marka katacağız demesi gerek hükümet geç kaldı daha hızlı olmamız gerek demesi lazım.

Siz halen hükümet onu yapmış bunu yapmış vs. Ben nasıl togg'un müşterisi artar diyorum bu soğutmadan çıksın istiyorum kucaklasın istiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Her zaman söylerim bizim ülkede ki SIĞ muhalif kitle muhalif olmayı ülkeye devlete hatta millete muhalif olma seviyesine getiriyor.

Çoğu muhalif isimi takip ederim hiç biri TOGG paylaşımı yapmaz. Göstermelikte olsa bir tane muhalif isim TOGG alıp binmedi açılışına veya lansmanına hiç bir MUHALİF İSİM gelmedi. Reklamını yapmadı tanıtmaya çalışmadı.

Ve bu olayı AKP'nin arabası çizgisine çekip ülkeyi yani vatandaşı yüzde 60 a 40 bölüyorlar sırf siyasi çıkar ve 3-5 oy uğruna. Yüzde 60 ülkeye yatırım yerli araba diye sevinmeye çalışırken yüzde 40 ölümüne eleştirmeye ithal zaten peş para etmez sakın almayın yanarsınız ölürsünüz yolda kalırsınız yaygarası peşinde.

Bu araç ülkenin aracı sonuç olarak yatırım ülke içinden yapılıyor ve kazancı gene ülke içi dönecek ama siyasi nefret ile sürekli karalamaya çamur atmaya çalışan insanlar dolu.

Yaa çevremde araç alacak birisi var geçen laf arasında TOGG'da güzel kredi var alsana bir tane dedim. Adam çok beğeniyom bende aslında kredide güzel ama muhalifiz şimdi etraf laf eder diye alamıyorum dedi. Adamın çekindiği korktuğu şeye bak. Sağda solda kahvede işyerinde Tayyipçimi oldun AKP'li mi oldun denir çekincesi ile yerli üretim aracı alamıyor admalar bu tarz insanlar yüzünden işte...

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Çok güzel söylediniz bu aynen bu şekilde ben etraftan tepki alıyorum tavsiye edince, üstelik bende AKP’li yaftası yiyoruz. Zira çoğu kişi yok şurası kötü burası kötü vs diyor hatta geçen hakikaten Türkiye’de üretiliyor mu diye sordu evet deyince inanmadı :)

Neyse bende mümkün olduğunca yalan dolanı togg hakkındaki düzeltince illa akp’li konuma düşüyoruz. Valla küçükken Atatürk’ün partisi yerli milli malını savunduğum için beni sosyal olarak yalıtacak politika izleyecek dese birisi gülerdim düştüğümüz hale bak.

Togg daha üretilmemişti hatta ortada esamesi yoktu, halk kutuplaştığında. Bu noktada hükümet yanlış yapıyor demiyorsunuz da muhalefet yanlış yapıyor diyorsunuz. Kaldı ki öyle bir hava yaratıyorsunuz ki %48 in tamamı togg a karşı. Muhalefet, zaten daha fazlasını yapılsın diyor, kendileri de iktidar olsa devamını getiririz diyor ama mesele burada duymak isteneni duymak.

Ben dahil çevremde togg ile ilgili sizin bahsettiğini minvalde düşünen 1 kişi bile görmedim, üstelik çevremdekilerin %80 i muhaliftir. Şarj sorunum olmasa, sıfır faizli kampanyadan yararlanmayı düşündüm. Daha ne diyebilirim.

Siz ise tam tersine kutuplaşmayı destekler nitelikte yazıyorsunuz. Alıntı yaptığım mesajınızın temelinde rahatlıkla bu okunuyor.

• TOGG fiyatı 1 yıldır artmıyor. Şuan almak çok mantıklı. İlk çıktığında fiyatı rakiplerinden fazlaydı. Şimdi tam tersi oldu.

• Cem kullanıcısına yanıt
    Sizin bölgenizde öyle olmasına çok sevindim. Ben zaten kutuplaşmayı kim yaptı ne yaptı demiyorum ki o buranın konusu değil bizede düşmez, ayrıca dipsiz kuyu.

Ben size etrafımdaki sosyal dünyayı söylüyorum inanmazsınız siz bilirsiniz, belki ben hayal görüyorumdur ama bir kaç kişi ile daha konuştum onlarda öyle olduğunu söyledi bana sizin yaşadığınız yerde olmamasına çok sevindim. Burada bir arkadaşta mesajında yazmış. Keza şu konudaki yorumları okuyunca bunu hissettim sizin gibi iyi niyetli insanları görmek güzel.

Destekleniyorsada muhalefet tarafından çok sevinirim ama hiç öyle bir açıklama görmedim bu konuda kaynak paylaşırsanız çok sevinirim.

Bu arada şehir içersinde haftada bir filan şarj ediyorsunuz çok sorun değil eğer çok mesafe gitmiyorsanız. Benimde şarj imkanım yok ama dışarıda şarj ediyorum.

• snoppy kullanıcısına yanıt

sana mı soracam kendi paramla ne alacağımı, zevk benim para benim, istediğim arabayı alırım, bu durumda başkalarına da ne yemek düşer bilirsin heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_BUTZ -- 5 Aralık 2024; 8:45:37 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.