|
2024 Kasım’da Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller belli oldu (2. sayfa)
-
-
Yerli malı diyip , daha donanımlı ve lüks olan cheryden fazla fiyata satmaya kalkarsan insanları keriz yerine koyarsan kimse almaz, siyaset martavalları geçeli çok oldu
sırf togg felan satabilsin diye daha araçlar gemideyken ek vergi getirildi araçlar türkiyeye geldikten sonra bir daha vergi..
-
Ben kullanıcısı olarak yazılımsal çok az sorun gördüm ki bebek bir marka gayet normaldir.
Tesla ilk 2 yılda sattığı araçların %60'ını iade almış mesela. Kolay iş değil bu ama bence togg iyi başladı ve iyi yere gelecektir. -
Bu ülkede böyle bir otomobil üretiliyor olması gurur kaynağı. Türkiye Cumhuriyetinin hiç edilmiş 1-2 otomobil projesinden sonra ortaya çıkarılmış ve sahip çıkılan bir projesi. Togg'a da eskiler gibi sahip çıkılmayıp hiç edilse onu bahane eder yine bizden bir şey olmaz edebiyatı yaparsınız, yapılan hakkında güzel bir söz söylenince de zorunuza gidiyor. -
İsraf edilen, çar çur edilen vergilerimiz, batan ekonomimiz, düşen alım gücümüz daha çok zoruma gidiyor.
-
Ya ya çok belli oluyor, o kadar üzülmüşsün ki arabeskin dibine vurmuşsun, 'batsın bu ülke komple' diyorsun. Kadehleri kırıp 'madem ekonomi kötü, o zaman iyi kötü ürettiğimiz hiçbir şey de olmasın, battıysak tam batalım' diyorsun. Bunlar hep ülke ve millet sevgisinden, acını paylaşıyorum. -
Tam tersi. Ekonomimizin bu kadar kötü olmasının sebebini bu tarz projelere bağlıyorum. Kullanılmayan havaalanları, gereksiz saraylar, hazineye büyük yük olan köprüler hastaneler vs vs. Bunların sonucu ortada.
Ne kadar para harcandığını biliyor musunuz togg için? Bilemezsiniz , söyleyemezler. Kaç milyar dolar gitmiştir sizce? Ülkeye faydası ne kadar ve ne olacak? Büyük kısmı zaten ithal. Geleceğini nasıl görüyorsunuz şu rekabet ortamında? Vergilerimizle şu faiz ortamında 800bin kredi veriliyor, ona rağmen satışları ortada.
800bin krediyi mesela egeaya verin ayda minimum 15bin satar.
-
Anlıyorum, bir bakıma haklısın. Bence de hiç üretilmemeliydi, hep siyasi, zaten her şeyden önce üretim bizim neyimize. İthal araçlardan vergiyi azaltsınlar onları daha ucuza alalım yeter. Bir şeyin en iyisini yapamıyorsak uğraşmaya hiç gerek yok boşuna, hazır yapılmışı var en iyisinden. Adamlar 50-100 senede geliştire geliştire mükemmelleştirmişler o kadar kim bekleyecek. Bir Çin de değiliz, kısa sürede büyük ilerleme için yeterli insan ve teknoloji kaynağımız yok. E tabi hiçbir şey olamadığımız gibi Çin de olamayız. O zaman araçlardan 3-4 kat vergi alacaklarına bir kat alsınlar biz de şimdilik binelim bakalım. İleride de ne olursa olsun, zaten kaç sene yaşayacağız ki..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyksl -- 3 Aralık 2024; 21:56:47 > -
quote:
Orijinalden alıntı: BOLDVIPERYerli malı diyip , daha donanımlı ve lüks olan cheryden fazla fiyata satmaya kalkarsan insanları keriz yerine koyarsan kimse almaz, siyaset martavalları geçeli çok oldu
sırf togg felan satabilsin diye daha araçlar gemideyken ek vergi getirildi araçlar türkiyeye geldikten sonra bir daha vergi..
Chery falan bunlar bilerek zararına ucuz satıyor tüm piyasayı ele geçirmek için. Avrupa'da da bunu yapıyorlar. Adamların world domination gibi planları var. Bu adamlarla eşit fiyata satabilmek makul değil.
-
Togg a laf eden arkadaşlar, e bir de muhalif kesim de bir araba markası çıkarsaydı alsaydık kardeşim. Hoşlanmıyorsanız siz de çıkarın bir marka. Daha iyisini yapın kardeşim beğenmiyorsanız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adamChery falan bunlar bilerek zararına ucuz satıyor tüm piyasayı ele geçirmek için. Avrupa'da da bunu yapıyorlar. Adamların world domination gibi planları var. Bu adamlarla eşit fiyata satabilmek makul değil.
Alıntıları GösterKendi halkını keriz yerine koymaya çalıştığın gerçeğini değiştirmemiş oluyor chery ucuz satıyor , teslada zararına satıyor o zaman, çinden telefon getiren satan vestele bile yerli üretim telefon yapıyormuş muamelesi çekip apple samsung ne var ne yoksa hepsine ek vergi getirildi bu ülkede sırf vestel istedi diye böyle bir bahane kabul edilemez bence söylediğin doğru ama katılmıyorum piyasada tutunmaya calışan bir firma elbette kendini göstermek için birşeylerden fedakarlık yapacak
-
iki konu dışında aynen katılıyorum
ısı pompası yok ama şu an eksikliğini hissetmedim , Ankaradayım geçen hafta - dereceleri gördük , 10 dereceye kadar menzil neredeyse değişmedi ş.içi 500, 8 derece altında 420 lere düşüyor ,10 kasımda 500 üzeriydi (13-15 derecelerde)
gelişmiş termal yönetim var hocam , izolasyon çok çok iyi teslanın 2-3 gömlek üzerinde , yani sıcağıda soğuğuda araç içinde iyi tutuyor bu sayede yazın tesladan az tüketiyoruz ,kışıda ilk kışım göreceğiz şimdilik çok iyi gidiyor koltuk ısıtma ve araç içi ısısı çok iyi yani hiç ısı pompası eksikliği hissetmedim
birde son cümlenize katılmıyorum ,bence Türkiye de alınacak ilk elektrikli marka togg , tesla togg dan sonra gelir ,tesla pahalı ,servisi az , kısa menzil tesla 1.860 ,kısa menzil togg 1.470 ,
tesla 53kw kısa menzil 1.860 , teslanın neredeyse 2 katı batarya kapasiteli togg V2 uzun menzil 1.890 , 88.5kw batarya
teslanın malzeme kalitesi düşük ,alt takım izolasyon olarak toggun oldukça gerisinde
-
Togg 1.432.000 den başlıyor 600bin de sıfır faiz kredi , pekii C sınıfı suv chery ne kadar ?
tiggo 7 pro max 1.627.000 eski teknoloji bu araç neredeyse togg uzun menzil fiyatına satılıyor , ikisinin de menzili aynı :)) hatta togg ş.içi chery den en az 100km fazla gidiyor
hani togg pahalıydı, eski teknoloji chery den ucuz
-
Bende Mayıstan beri kullanıyorum ,V2 uzun menzil, 8000 ni geçtim ,çok memnunum 2024 ve 1.14 yazılımlılar çok yol aldı ,gayet stabil sorunsuz , 1.15 de geliyor
-
özellikle vergiler yüzünden fiyatları oraya çıkmış olmasın cheryde?
-
Bence togg'un bu kadar antipatik bulunmasının sebebi çok fazla akp nin siyasi malzemesi olarak kullanılması . İnsanlar da yerli malı değil de akp mali algısı oluşturuyor. Togg'da çalışacak kişileri de parti ayırt ederek mi seçiyorlar orası da meçhul
-
Siyasi malzeme olarak nitelendirmek için fazla büyük bir şey. Ama insanların psikolojisi bozuk ve her şeye nefret halinde. AKP ekonomiyi böyle umursamayıp bakın Togg yaptık şunu bunu yaptık diye ağzına ağzına sokunca milletin ters tepki yapıyor, başlatma togguna diyor millet doğal olarak. Herkes kendince haklı. Neredeyse 8-10 yıldır ekonomi berbat.
-
İşte yerli malı bir şeyi ben ne olsa antipatik bulmam zira Atatürk’çü olarak yetiştim. Böyle önemli bir teknolojik girişimide siyaset üstü görür desteklerim, sorun muhalefetin yapılırken yada yapıldıktan sonra biz daha fazla destekleyeceğiz daha iyisini yapacağız birden fazla marka kurup ekosistem yapacağız diyeceğine karşı çıkıp insanları antipati duyurması oldu.
Bu arada çalışanlarda parti gözetmiyorlardırda partiyi spor takımı gibi tutan kişiler nedeniyle çok fazla muhalefetten kimse olduğunu sanmam. Yani düşünüyorum öyle saçma bir hale geldik ki. Adam girse togg’a arkadaşları etrafı küser dışlar sen artık akp’li oldun diye. -
Gerçekten tam körlemesine muhalifsiniz. DÜnyadan bir haber hemde.
TOGG'u devletin mi sanıyon yoksa sen :D Parası hazineden gidiyor flan mı sanıyon harbi harbi ? Siyasi nefretle böyle mi inandırdılar size ?
TOGG'a ne kadar para harcıyorsalar harcasınlar vatandaş olarak BİZE NE ? Kendi paralarını harcıyor firmalar.
Erdoğan 5 babayiğit çıksın bir yerli arabamız olsun demişti o dönemde ve YERLİ FİRMALAR KENDİ PARALARINI KATIP ORTAK OLUP TOGG u kurdular olay bu. Devletin parası yok ortada. Ayrıca dünyada sizin gibi muhalif olmayı devlete muhalif olmak sanan var mı çok merak ediyorum. Olaya bakışınız ithal mallar olması mı harbi ?
TOGG ilk kurulurken hisse dağılımı.
Anadolu Grubu (%19),
BMC (%19),
Kök Grubu (%19),
Turkcell (%19),
Zorlu Holding (%19)
TOBB (%5)
Güncel hisse dağılımıda şu şekilde:
Anadolu Grubu (%23)
BMC (%23)
Turkcell (%23)
Zorlu Holding (%23)
TOBB (%8)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X