Şimdi Ara

2024-/…. Passat Variant B9 Kullananlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
14
Favori
13.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
49. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kiraladığım araçta hem tabela tanıma, hem travel assist vardı. Ön armada kamera yoktu.

Benim araç ile aynı kamerası olduğunu gördüm, dolayısı ile yazılım ile travel assist ve tabela tanıma açılacaktır diye düşünüyorum. Zaten hali hazırda öndeki aracın otomobil mi, kamyon mu, motosiklet mi yada yaya mı tanıyabiliyor yani sistem çalışıyor ama yazılım ile kapatılmış.

Ön armadaki kamera bence sadece 360 görüş için.

SFD2 kırıldığı zaman bunlar açılacaktır ama bu koruma online çalıştığından henüz kırılamamış. VW'nin izin vermesi ile belki açılır. Servisler de yazılımsal müdahele yapmıyor SFD2 araçlara, tüm VAG grubunda böyle şu an.

• Ön vw logosu içindeki kamera 360 derece görüş için ADAS fonksiyonları ile (benim bildiğim kadarıyla) bir ilişkisi yok. Kamera görüntü kalitesi bu nesil için çok kötü. Arabada ki en kalitesiz donanım 4 tarafındaki kameralar. Donanım seviyesi ile ilgisi yok her donanımda aynı kamera var. %100 skoda elinden çıkma arabadaki en alman özellik bu kameralar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • euroncap'ta vw grup (passat b9 dahil) bir kaç araç ve mercedes vs.. bir kaç aracın testini izledim. vw grup araçlar geri geri giderken yayaya çarpıyor, diğerleri duruyor. geri gidiş dışında hatasız çalışıyor vw grup. yani tam düzgün olmamış.

• bahadr35 kullanıcısına yanıt

Travel assit için ön camın üstünde ücgen gibi bir alan var. Orada kamera olmalı. Yoksa takılmalı. Logodaki kamera Çevre görüş yani 360 derece için.

2024-/…. Passat Variant B9 Kullananlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malioner06 -- 12 Kasım 2024; 14:6:3 >
  • Sonradan aynı hatanın Tiguan, Golf, Superb'de de olduğunu öğrendiğim arıza bende de oldu. Side / Line assist, ACC, çarpışma önceliyici vs hiç biri çalışmıyor. Hepsi arıza gösteriyor. Önümüzdeki çarşamba için servis randevusu aldım. Tüm gün süren bir güncelleme olacakmış ama yerli ve yabancı forumlardan okuduğum kadarı ile bu güncelleme ile sorunu çözülen de olmuş, çözülmeyen de.

Bakalım bizimkinde ne olacak.

Benim aracımda da aynı hataları vermişti, serviste resetleme işlemi yaptıktan sonra düzeldi. O zaman güncelleme henüz gelmemişti. Daha sonrasında emniyet kemeri, tahrik arızası ve start stop arızası hatası verdi farklı zamanlarda. Ben de bunlar için servise gideceğim haftaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

Enteresan, ben acil frenleme nedeniyle park edemiyorum neredeyse, aşırı hassas çalışıyor.

• Benim aracımda ayrıca multimedia ile ilgili de genel bir sıkıntı var. Spotify, telefon kullanımı gibi şeyler dahil geçişlerde ve aralarda cızırtı/ parazit sesi geliyor. Servis ile konuştuğumda henüz genel bir güncelleştirme gelmediğini ve ancak aracı sisteme bağladıklarında görebileceklerini söylediler. Bu hafta göreceğiz.

• Sizlere navigasyon ile ilgili bir bilgi verdiler mi? Aracı ilk teslim aldığımda navigasyonun sonradan güncelleme ile açılacağını söylediler. Sonrasında servise problemler için gittiğimde navigasyonun hiç açılmayacağını söylediler. Yeni bir bilgisi olan var mı?

• cinarb C kullanıcısına yanıt
    O acil frenleme değil, benim b8’de de olan otomatik park freni. Euroncap’ta videosu var, izleyebilirsin

• malioner06 M kullanıcısına yanıt
    Bu üçgenin içinde kamera var gibi geldi benim aracımda fırsat bulursam bir fotografını çekeyim. Bu özellikler açtırılabilirse süper olur

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Yola Yaya çıkınca 1 kere yaptı benim aracımda hatta bir yere vurdum sandım. 1 kere de kaldırıma sürtmekten kurtardı. Birden sert duruyor ve 5 cm civarında boşluk kalıyor tamponla. Acil frenleme gibi geldi açıkcası bana değilse bile baya işime yaradı

• yusuff01 Y kullanıcısına yanıt
    Yok sadece düşük hızlarda işe yarıyor ve bazen de işe yaramıyor. Sakın güveneyim deme. Tüm b8 passatlarda standart var.

• Tiguan’deki elektroniksel sıkıntılar Passat içinde mevcut mu?

• mbkaynar M kullanıcısına yanıt
    Kirlenince front asist kullanılmıyor hatası verdi 1 kere yıkanınca tekrar çalışınca geçti şuan için bir durum olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: bahadr35

Sonradan aynı hatanın Tiguan, Golf, Superb'de de olduğunu öğrendiğim arıza bende de oldu. Side / Line assist, ACC, çarpışma önceliyici vs hiç biri çalışmıyor. Hepsi arıza gösteriyor. Önümüzdeki çarşamba için servis randevusu aldım. Tüm gün süren bir güncelleme olacakmış ama yerli ve yabancı forumlardan okuduğum kadarı ile bu güncelleme ile sorunu çözülen de olmuş, çözülmeyen de.

Bakalım bizimkinde ne olacak.

Dün yazılım güncellemesi yapıldı. İki gündür bir sorun olmadı. Yazılım versiyon numaralarına baktım, değişmişler. Kullanıp göreceğiz.

Hatalar için yaz boyu 2 kez servise gittim, cızırtı problemi de ciddi sinirimi bozuyor, pazartesi 15bin bakıma gideceğim, sizde de bu problem var mıydı, güncelleme beklendiği söylenmişti. Ayrıca İzmir’de oturduğunuzu tahmin ediyorum, vosmere mi gittiniz?

• Merhabalar ben de yaklaşık 3 aydır yeni passat kullanıcısı olarak bu konu başlığını arayıp duruyordum. O kadar az gördüm ki aracı. Hakkında kullanıcı yorumu yapılan yer de neredeyse hiç yoktu. burayı bulunca yalnız olmadığımı hissettim :D Sensör sorunları için güncelleme gelmesine sevindim servisten herhangi bir bilgilendirme gelmemişti. Yarın arayıp randevu talep edeyim ben de. Özetlemem gerekirse yaklaşık 7000 km yol yaptım şehirler arası ve şehir içi yoğun trafikte de kullandım oldukça konforlu ve uzun yolda yormayan bir araç diyebilirim. Yakıtından çok memnunum. Yurt dışında park asist plus özelliğini telefon uygulamasıyla aracın dışından da kullanabildiğiniz videolar gördüm acaba bu özellikler ve ''volkswagenim'' uygulamasında Türkiye' ye de gelir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Asmcn101

Hatalar için yaz boyu 2 kez servise gittim, cızırtı problemi de ciddi sinirimi bozuyor, pazartesi 15bin bakıma gideceğim, sizde de bu problem var mıydı, güncelleme beklendiği söylenmişti. Ayrıca İzmir’de oturduğunuzu tahmin ediyorum, vosmere mi gittiniz?

Artık İzmir'de yaşamıyorum. Ankara Eskihisar'a gittim. Benim ses ile gözlemlediğim, telefondan müzik çalarken stereo anlık bozuluyordu, tüm ses bir saniyeliğine sağa yada sola gidip sonra düzeliyordu. Multimedya yazılımı da güncellenmiş, şu ana kadar bu problemi yaşamadım tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadr35 -- 23 Kasım 2024; 12:45:33 >
  • quinlan Q kullanıcısına yanıt
    Aynı durumu bende yaşadım ve başlık bulamadığım içim ben başlık açayım dedim:) Başlık açılmaması da ilginç.
    Araç için bence bir çok açılmayan özellik var. Alt yapısı olduğunu da düşünüyorum. Nedir be değildir satış temsilcileri de bilmiyor pek bir şey zaman geçtikte bu tür özelliklerinde açılacağını düşünüyorum. Aracın yakıtından genişliğinden ve yol tutuşundan çok memnunum bende. Boyutuna göre çekiş gücü de iyi baymıyor hiçbir yokuşta. Rengini siyah aldım baya dikkat çekiyorum trafikte herkes bu araba neymiş diye inceliyor. Bu fiyat bandın da pek alacakta araç yok belki tesla alırdım ama 150 aşağısına düşmediğim için sürekli şarj için mola vermek istemedim iyi ki de almışım Passatı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.