Şimdi Ara

2024'ün ilk yarısında Karadeniz'de üretilen doğal gaz miktarı açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2024'ün ilk yarısında Karadeniz'de üretilen doğal gaz miktarı açıklandı
    Türkiye’nin en büyük doğal gaz keşfi olan Sakarya Gaz Sahası’nda üretim 20 Nisan 2023 tarihinde başlamıştı. 2024’ün ilk yarısında ne kadar doğal gaz üretildiği açıklandı.

6 ayda 900 milyon metreküp doğal gaz üretildi

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan’ın açıklamasına göre 2024’ün ilk yarısında Sakarya Gaz Sahası’nda yaklaşık 900 milyon metreküp doğal gaz üretildi.

Gaz ithalatı 350 milyon dolar azaldı

Arslan’ın açıklamalarına göre 2024’ün ilk yarısında Türkiye’nin doğal gaz ithalat faturası yaklaşık 9 milyar dolar oldu. Türkiye’nin ithalat faturası 300-350 milyon dolar civarında azaldı.

Ayrıca Bkz.Yüzer doğal gaz üretim tesisi 2026'da Karadeniz'de üretime başlayacak

2024 yılı sonunda toplam doğal gaz üretiminin 2 milyar metreküpü aşacağı tahmin ediliyor. Bu sayede, Türkiye'nin doğal gaz talebinin yüzde 4-5'i yerli kaynaklar ile karşılanabilecek.

Günlük üretim kapasitesi 6 milyon metreküpe ulaştı

Sakarya Gaz Sahası'nda üretim kapasitesi günlük 6 milyon metreküpe ulaştı. 2,6 milyon hanenin günlük doğal gaz üretimi karşılanır seviyeye geldi. Üretim kapasitesinin 2025 yılının ilk çeyreğinde 10 milyon metreküpe ulaşması hedefleniyor.

Türkiye, yüzer doğal gaz üretim tesisi satın aldı. Yüzer tesisin devreye girmesiyle birlikte günlük üretim kapasitesi 20 milyona ulaşacak. Tesisin 2026’da üretime başlaması planlanıyor.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/yerli-gaz-uretimiyle-yilin-ilk-yarisinda-350-milyon-dolar-cepte-kaldi/3310072

• Yalan söylemek neye aykırı!!!

En basit örnek, ilk evim toki, ilk evim arsa kampanyası. Hadi evleri geçtim, yapılması vs. deprem oldu kaynak kalmadı falan. Peki arsa, dımdızlak arsayı bile hala veremediler. Bazı yerlerin parselleri yeni belli oldu. Lansman fiyatı 197bin küsur, yuvarlak 200bin diyelim. Şuan açıklanana göre tam 4 katı fiyatla sözleşme imzalayacak kazananlar. Peki 2022 sonunda açıklanan bu kampanya üzerinden henüz 2 yıl geçmemişken, %400 lük fiyat artışı neye kime göre yapıldı. Bu 2 yıllık bekleme süreci ki daha da uzayacak, katlanan inşaat fiyatları ile insanlar gün geçtikçe işleri daha zora giriyor. Basit bir örnek bu.

Mesele, propaganda meselesi değil, mesele yapılan propagandanın altının doldurulması meselesi.

Biraz kafası çalışan, parti gözetmeksizin bunlara bizim karnımız tok der..

• emrekaradag kullanıcısına yanıt
    Lozan maddeleri kalktı her şey uçuşa geçti

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hala inanmayanlar var sokakta rastlıyorum. Sonra sağlam bir arkadaşımdan biz oraya iş yapıyoruz vs. diye duyunca inanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 22 Ağustos 2024; 15:11:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu doğalgazı çıkarmanın toplam maliyeti (altyapı ve işletme maliyetleri) ve son 10 yılın en düşük fiyatları diyebileceğimiz seviyelerde takip eden küresel doğalgaz birim fiyatlarlıyla bu yatırımın ne zaman kendi parasını çıkaracağı ve ne kadar sürede ne kadar kar getireceğini merak ediyorum. Somut bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Bunu soruyorum çünkü doğalgaz çıkarmak için yapılan yatırım oldukça tuzlu olmalı artı doğalgaz müjdesi verilirken fiyatlar şu ankinin 4 katı falandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Ağustos 2024; 14:58:44 >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Her seçim zamanı petrol bulduk derlerse kimse inanmaz tabi. Adamlar jelibon müjdesi bile verdi, kim ciddiye alsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Ağustos 2024; 15:03:26 >
  • Sevindirici artması dileğiyle.
    Yanlız
    2024 yılı sonunda toplam doğal gaz üretiminin 2 milyar metreküpü aşacağı tahmin ediliyor. Bu sayede, Türkiye'nin doğal gaz talebinin yüzde 4-5'i yerli kaynaklar ile karşılanabilecek.

2024 sonunda muhtemelen ülkemizdeki mülteci kaçak vb lerin yarısına yetecek kapasiteye çıkacakmış.

Böylesi devasa bir yatırım daha yaparsak, kaçak vb lerin ihtiyacı karşılanır.
    3. Yatırımda ülkemize katkı sunmaya başlar, tabi yeni gelen olmaz ve doğum oranı düşerse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrekaradag kullanıcısına yanıt
    Güzel, anlıyorum. Şahsen polarizasyon yerine reel politika ile ilgili her şeyden tiskinmek daha anlamlı geliyor. İstediklerini vermemek daha iyidir. Yol, metro, Siha. Yapabilene çoğunluk fakirlik sınırı altındayken küçük mutluluklar, hepsine güzel maaş, sistem harika.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justbejust -- 22 Ağustos 2024; 15:23:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her şeye muhalifleri asla ikna edemezsiniz. Zaten ikna etseniz ne faydası var ? Bırakın fondaş medya ve sosyal medya lağımlarından, sorgulamadan beslenip inansınlar.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Dolayısıyla mesela çıkarma maliyeti ile gazın maliyeti aynıysa çıkarmayalım mı? Ayrıca aynı maliyetle ithal edebiliyorsan ithal mi etmelisin? Hangi orana ulaştığında üretmek mantıksız olur? Üretmeyip dışardan aldığında özel bir durumda "keşke bir kısmını da üretseydik" denebilir mi?

• LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt

Hayır, kar edemememizden korkuyorum. Toplam rezerv için ön görülen satış değeri, yatırım ve işletme maliyetini -vadeyi de göz önünde bulundurarak- çıkarmıyorsa tabiki çıkarmayalım derdim. Ama zaten yatırım yapılmış artık. Böyle bir iddiam da yok ama birim fiyatların düşmesi nedeniyle şu an ön görülen sayısal değerleri görmeyi isterim diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Ağustos 2024; 15:56:39 >
  • Nasılda bazılarının zoruna gitmiş kinini nefretini kusmak için hiç fırsat kaybetmemiş. Bu ülkede gaz petrol keşfi yapılıp çıkartılmasından bu kadar rahatsız olan varlıkların olması acınası, birde bloklarım diyor bloklamazsan hatırım kalır engellendin.

Valla kendimiz ait petrol doğalgaz rezervlerinin olmasının avantajlarını düşünebiliyor musunuz? maliyetten önce sizin petrol doğalgaz ithalatınızda fiyat düşürmede katlısı var. Herhangi bir sorun sıkıntıda petrol doğalgaz sıkıntısı çekmenizi engeller. Öyle bir zaman gelir ki parası ile vermezler insana, yani bırakın kâr etmeyi bırakın birebir karşılamasını zarar bile etseniz kendi rezervlerinizin olmasının faydası say say bitmez.

Biz yeterki bulalım orada gaz petrol olduğunu bilelim sistemi kuralım çıkartıp çıkartmaması bize kalsın.

• Okuyamam diyene bütün konunun özeti:

Birisi maliyet ne kadar diye sormuş. 3-5 gerizekalı da maliyet sorana vatan haini demiş.

• 350 milyon ne la, adamlar 128 milyarı hiç etmiş :D

• gun kullanıcısına yanıt

Muhalefet, olan şeyi İnkar etmek yerine kabul etse, dahası yeterince Gaz-Petrol çıkaramıyorlar, biz gelirsek 3'e 5'e katlayacağız dese AKP'nin tüm siyasi propagandası çökecek.

fatih altaylının hesapladığı veriler var. şuan bu gazın bize maliyeti botaşx3 yada 4!

netten bulabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.