|
2024'ün ilk yarısında Karadeniz'de üretilen doğal gaz miktarı açıklandı
-
-
Lozan maddeleri kalktı her şey uçuşa geçti
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hala inanmayanlar var sokakta rastlıyorum. Sonra sağlam bir arkadaşımdan biz oraya iş yapıyoruz vs. diye duyunca inanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 22 Ağustos 2024; 15:11:20 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu doğalgazı çıkarmanın toplam maliyeti (altyapı ve işletme maliyetleri) ve son 10 yılın en düşük fiyatları diyebileceğimiz seviyelerde takip eden küresel doğalgaz birim fiyatlarlıyla bu yatırımın ne zaman kendi parasını çıkaracağı ve ne kadar sürede ne kadar kar getireceğini merak ediyorum. Somut bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Bunu soruyorum çünkü doğalgaz çıkarmak için yapılan yatırım oldukça tuzlu olmalı artı doğalgaz müjdesi verilirken fiyatlar şu ankinin 4 katı falandı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Ağustos 2024; 14:58:44 >
-
Her seçim zamanı petrol bulduk derlerse kimse inanmaz tabi. Adamlar jelibon müjdesi bile verdi, kim ciddiye alsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Ağustos 2024; 15:03:26 >
-
Sevindirici artması dileğiyle.
Yanlız
2024 yılı sonunda toplam doğal gaz üretiminin 2 milyar metreküpü aşacağı tahmin ediliyor. Bu sayede, Türkiye'nin doğal gaz talebinin yüzde 4-5'i yerli kaynaklar ile karşılanabilecek.
2024 sonunda muhtemelen ülkemizdeki mülteci kaçak vb lerin yarısına yetecek kapasiteye çıkacakmış.
Böylesi devasa bir yatırım daha yaparsak, kaçak vb lerin ihtiyacı karşılanır.
3. Yatırımda ülkemize katkı sunmaya başlar, tabi yeni gelen olmaz ve doğum oranı düşerse.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel, anlıyorum. Şahsen polarizasyon yerine reel politika ile ilgili her şeyden tiskinmek daha anlamlı geliyor. İstediklerini vermemek daha iyidir. Yol, metro, Siha. Yapabilene çoğunluk fakirlik sınırı altındayken küçük mutluluklar, hepsine güzel maaş, sistem harika.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justbejust -- 22 Ağustos 2024; 15:23:41 >
-
Her şeye muhalifleri asla ikna edemezsiniz. Zaten ikna etseniz ne faydası var ? Bırakın fondaş medya ve sosyal medya lağımlarından, sorgulamadan beslenip inansınlar.
-
Dolayısıyla mesela çıkarma maliyeti ile gazın maliyeti aynıysa çıkarmayalım mı? Ayrıca aynı maliyetle ithal edebiliyorsan ithal mi etmelisin? Hangi orana ulaştığında üretmek mantıksız olur? Üretmeyip dışardan aldığında özel bir durumda "keşke bir kısmını da üretseydik" denebilir mi?
-
Hayır, kar edemememizden korkuyorum. Toplam rezerv için ön görülen satış değeri, yatırım ve işletme maliyetini -vadeyi de göz önünde bulundurarak- çıkarmıyorsa tabiki çıkarmayalım derdim. Ama zaten yatırım yapılmış artık. Böyle bir iddiam da yok ama birim fiyatların düşmesi nedeniyle şu an ön görülen sayısal değerleri görmeyi isterim diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Ağustos 2024; 15:56:39 > -
Nasılda bazılarının zoruna gitmiş kinini nefretini kusmak için hiç fırsat kaybetmemiş. Bu ülkede gaz petrol keşfi yapılıp çıkartılmasından bu kadar rahatsız olan varlıkların olması acınası, birde bloklarım diyor bloklamazsan hatırım kalır engellendin.
-
Valla kendimiz ait petrol doğalgaz rezervlerinin olmasının avantajlarını düşünebiliyor musunuz? maliyetten önce sizin petrol doğalgaz ithalatınızda fiyat düşürmede katlısı var. Herhangi bir sorun sıkıntıda petrol doğalgaz sıkıntısı çekmenizi engeller. Öyle bir zaman gelir ki parası ile vermezler insana, yani bırakın kâr etmeyi bırakın birebir karşılamasını zarar bile etseniz kendi rezervlerinizin olmasının faydası say say bitmez.
Biz yeterki bulalım orada gaz petrol olduğunu bilelim sistemi kuralım çıkartıp çıkartmaması bize kalsın.
-
Okuyamam diyene bütün konunun özeti:
Birisi maliyet ne kadar diye sormuş. 3-5 gerizekalı da maliyet sorana vatan haini demiş.
-
350 milyon ne la, adamlar 128 milyarı hiç etmiş :D
-
Muhalefet, olan şeyi İnkar etmek yerine kabul etse, dahası yeterince Gaz-Petrol çıkaramıyorlar, biz gelirsek 3'e 5'e katlayacağız dese AKP'nin tüm siyasi propagandası çökecek.
-
fatih altaylının hesapladığı veriler var. şuan bu gazın bize maliyeti botaşx3 yada 4!
netten bulabilirsiniz.
Her seçim zamanı petrol bulduk derlerse kimse inanmaz tabi. Adamlar jelibon müjdesi bile verdi, kim ciddiye alsın
|
Hala inanmayanlar var sokakta rastlıyorum. Sonra sağlam bir arkadaşımdan biz oraya iş yapıyoruz vs. diye duyunca inanıyor.
|
Lozan maddeleri kalktı her şey uçuşa geçti
|
Her şeye muhalifleri asla ikna edemezsiniz. Zaten ikna etseniz ne faydası var ? Bırakın fondaş medya ve sosyal medya lağımlarından, sorgulamadan beslenip inansınlar. |
Okuyamam diyene bütün konunun özeti: Birisi maliyet ne kadar diye sormuş. 3-5 gerizekalı da maliyet sorana vatan haini demiş. |
2005-2010 yılları arasında cengiz inşaatın silinen vergi borcu 300milyon dolar! (netten bakabilirsiniz) fıkra bu kadar. |
Doğal gazın vergi yükünü arttırıyorlar. Öte yandan doğal gaz üretiyoruz, diyorlar. Doğal gaz tesisini gözümle görsem inanmam. Çünkü bunların hayatları yalan ve sahte.
|
Yalan söylemek neye aykırı!!! En basit örnek, ilk evim toki, ilk evim arsa kampanyası. Hadi evleri geçtim, yapılması vs. deprem oldu kaynak kalmadı falan. Peki arsa, dımdızlak arsayı bile hala veremediler. Bazı yerlerin parselleri yeni belli oldu. Lansman fiyatı 197bin küsur, yuvarlak 200bin diyelim. Şuan açıklanana göre tam 4 katı fiyatla sözleşme imzalayacak kazananlar. Peki 2022 sonunda açıklanan bu kampanya üzerinden henüz 2 yıl geçmemişken, %400 lük fiyat artışı neye kime göre yapıldı. Bu 2 yıllık bekleme süreci ki daha da uzayacak, katlanan inşaat fiyatları ile insanlar gün geçtikçe işleri daha zora giriyor. Basit bir örnek bu. Mesele, propaganda meselesi değil, mesele yapılan propagandanın altının doldurulması meselesi. Biraz kafası çalışan, parti gözetmeksizin bunlara bizim karnımız tok der.. |
Karadeniz'de Doğal Gazı Ülkemiz için değer katan Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun nezdinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım iyiki varsınız.
|
Benzer içerikler
- whatsapp bildirim gelmiyor
- instagramdan nasıl para kazanılır
- spotify mod apk
- twitter ücretli mi
- vpn indir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X