Evet evet biliyorum aslında 10 sene önce Arçelik talip olmuştu. Yeni bir olay değil sadece son zamanlarda icraata geçti. Ama ben Hotpoint in Türkiye’ye geri döneceğini zannetmiyorum. Hotpoint parçalarından oluşan Arçelik Beko modelleri ilerde belki görmemiz daha yüksek ihtimal. Koç grubu gerçekten çok güçlü başarılı büyüdü tuttuğunu koparıyor. |
2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (6. sayfa)
-
-
Bosch WGA244Z0TR 9 kg 1400 Devir Çamaşır makinası
Bu nasıldır arkadaşlar.
20-25 bin bandında cihaz arıyorum.
-
Çamaşır ve bulaşık beraber alacağım arçelikte kampanya var ama bulaşıkları çok vasat geldi bana bosch grubunda da 3500 indirim var. Vestel de çok 22 civarına 2 makine veriyor çok uygun kafamı karıştırdı diyebilirim -
10 kg olan modelle 9 kg olan model arasında amortisör vs. kalite farkı varmı?
-
Bulaşık Makinesi Modelleri | LG TR
Çamaşır makinesi anlamında Y7 modelleri çok iyi fakat stok kalmamış, mağazasında falan varsa düşünülebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayrakk084 -- 15 Ağustos 2024; 17:10:34 >
-
Bulaşık makinesi arçelik ten alınmaz çok dandik yapmışlar. Bosch Siemens Profilo grubunun bulaşık makinelerini tercih edebilirsiniz.
-
BSH grubunda 10kg amortisörler hafif kolay yalpalıyor aynı zamanda 1400 devirlik modellerinde kullandıklarına aynı. 9kg ve 1200 devir olan modellerde sert amortisör kullanıyorlar. Kazan kolay kolay sağa sola çarpmıyor.
-
bosch 9 kg 1200 devir aldık. şimdilik memnunuz 242 modeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 16 Ağustos 2024; 22:3:34 > -
Eskisi gibi değiller bence büyük gelişme var. Yeni taşındığım evde mimarın koyduğu ankastre Beko bulaşık makinesi var. Ki üst model de değil. 5 programlı orta seviye bir model kalan zaman göstergesi bile yok. Ama alt sepetin katlanan tel kısmı harici bence kötü değil. Hele üst sepetin dış telleri eski serileri kadar ince değil. Eski tümsekli sepetli modellerindeki gibi sepeti çekince ray sürtünme sesi de gelmiyor. Yıkamasından memnunum durulaması da bol su aldığı için çok iyi deterjan kokusu olmuyor. Hatta şunu söyleyebilirim ki eski Electrolux bulaşık makinemden sepetlerin kalitesi daha iyi ve daha büyük durulaması da bol su aldığı için daha iyi.
-
Aynı fark Electrolux un çamaşır makinelerinde de var. Electrolux un çamaşır makinelerinde PerfectCare 600 serisi plastik keçeli çubuk amörtisör kullanırken PerfectCare 800 serisi suspa nın metal silindirli amörtisörünü kullanıyor. PerfectCare 600 serisindeki amörtisörler sert ve dengelemeyi çok önemserken PerfectCare 800 serisindeki amörtisörler esnek sertliğini duruma göre değiştiriyor. Amörtisör esnek olduğu için darbe emiciliği de daha iyi olduğu için dengelemeyle çok uğraşmıyor.
Çok sert amörtisör de iyi bir şey değildir. Şimdiki Haier üretimi Hoover makinem 12 kg ve 4 tane amörtisör var. Elimle kazanı sektirmeye çalışıp salladığımda amörtisör yok gibi kazan sallanıyor. Esnek ama asla kasaya çarpmıyor. Esnek olduğu için de dengelemeyle çok fazla uğraşmıyor. Biraz dengesiz sıksa bile sorun olmuyor.
Ancak amörtisörleri sert makineler dengelemeye de çok önem verir dengesiz sıkmaya asla müsade etmezler bu da program süresinin uzamasına sebep oluyor.
-
Bizde bugün Samsung, Bosch, Siemens, Arçelik, Beko ve Electrolux'u gezdik. Aralarıdna en çok Electrolux hoşumuza gitti fakat servis için sıkıntılı diyorlar. Bosch ve Siemens cihazlar birbiriyle aynı duruyor. İşin içinden nasıl çıkacağız bilemiyorum..
-
Arcelik DMX ile PM serisi arasındaki ne fark var bilen varsa bilgi verebilir mi -
Hocam perfectcare800 icin ne diyorsunuz benim hosuma giden bir makine,
Baska ne gibi avantaji var, amartosorleri guzel anlatiginiza gore .
Birde 800 le 900 arasinda bir fark varmi ,su yumusatma sisttemi haricinde motor amatrisor pompa vs gibi ? Bilginiz varmi.
Kalite faki vs gibi ,
-
Güzel makine ancak ben PerfectCare 900 serisini tercih ederdim çünkü en üst modeli olduğu için ses yalıtımı var daha sessiz AquaStop var. Su yumuşatma sistemi de renkli çamaşırlarda renklerin korunmasını sağlıyor makine içinde de kireç birikimi olmuyor.
Yalıtım AquaStop ve su yumuşatma sistemi harici fark yoktur motor amörtisör aynıdır. Kalite de aynı. Sadece biri daha premium seri.
-
Hocam bulaşık mk. raf raylarına silikon gres sürerseniz, raflar oldukça rahatlar. Sanırım bazı markalar fabrikada gres uyguluyorlar. Silikon gres kolay kolay çözünmüyor. Sanırım işin püf noktası silikon gres. -
DMX ile PM aynı tip tek fark programlama. DMX te energyspin diye bir özellik var her 5 6dk da bir tamburu yıkama esnasında daha hızlı çevirip deterjanı köpürtüyor. ( Süre aralığı konusunda emin değilim) PM ise normal programlı.
-
Çamaşır makinesi almak için araştırma içerisindeyken tavsiyeleriniz üzerine Electrolux EW8F161PSTC 10 Kg 1600 Devir veya Electrolux EW9F161BT 10 Kg 1600 Devir ürünlerinden birisini alacakken son olarak bir de gerçek kullanıcı yorumlarını okumak için şikayetar'a girince bu iki ürünün de ne kadar sorunlu olduğunu, çok sesli çalıştığını görüp anlayınca ve Electrolux müşteri hizmetlerinin ulaştırılan sorunlara çözüm üretemediğini de görünce vazgeçtim. Şimdi gerçek kullanıcı yorumlarını takip edip öyle karar vereceğim yeni çamaşır makinesi alma konusunda. Verilen tavsiyeler ile şikayetvar'da ki videolu, fotoğraflı görüntüler ortadayken Electrolux markası nasıl olur da tavsiye edilir akıl alır gibi değil. Mevcut servis ağı oluşmamış durumda. Kurumsallık yok. Arıza durumunda muhatap bulunamıyor. Çözüm Yok. Bu marka ürününü bu kadar öven ısrarla tavsiye eden acaba Marka adına çalışan biri midir? Yapmayın. Son kullanıcıyı, bu ekonomik sıkıntılı dönemde belki de zar zor şartlar altında makine alacak kişileri tavsiyelerinizle mağdur etmeyin. Üstte yazmış olduğum kodlu ürünler bu markanın en pahalı iki ürünü bu arada. Yazıktır.
-
Teşekkürler hocam öğrenmiş olduk sagolun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X