< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
MErhaba
makinem yaklaşık 10 yıllık, bu şekilde hiç bir tuşu basmıyor. bazen de açtığımda kendiliğinden bütün tuşlar basılıyor.
ancak çalıştıramıyorum.
sanırım kart arızası var. 10 yıllık makineye bir yatırım yapmaktansa yeni makine mi almalıyım. sorusu kafamda oluşuyor.
bu arıza bana kaç paraya mal olur. yeni makineye yönelmek mantıklı mı?
9 veya 10 kg yıkama düşünüyorum. neye yönelmeliyim.
teşekkürler
-
Bir kac makine var begendigim bunlarida sormak isterim
ELECTROLUX EW8F161PSTC 1600
Bosch WGB254A0TR, çok elekrronik ama germany bu emin olamadim.
SIEMENS WG54B2A0TR
Bosch siemens gurubu sikayetleri cok okudum , fakat yinede sormak isterim, electrolux le kiyasla nasildir,yikama performansi tambur kalitesi vs
-
hocam naptınız cevap bulabildiniz mi bende electrolux alacağım kararsız kaldım.
-
Bölum ölu gibi kimse birsey soylemedi, ikilemde kaldim bende
Seri8 dijital dokunmatik olan boschu mu yoksa miele mi almak diye son olarak açikcasi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 18 Temmuz 2024; 15:13:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bosch wal24ph0tr veya WGB254A0TR hangisini önerirsiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorduran -- 24 Temmuz 2024; 20:24:30 > -
Kayınvalidem için yazlık eve çamaşır makinası ve buzdolabı alacağız. Çamaşır makinesi için uygun fiyatlı f/p modelleri hangisidir? Bütçe 10-12 bin gibi, daha doğrusu buzdolabı ile birlikte toplam 30 bin, fazla büyük olmayan uygun bir buzdolabı ile 30 bine halletmeye çalışacağız. Tavsiye var mıdır?
Satıcı Grundig Türkiye, başka yerde de yok bu modeller. Sizce nasıl alınır mı?
Grundig GMW 27101
7 kg 10.700 TL.
Grundig GPWM 91613
9 kg 12.900 TL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRaNZ FeRDiNaND -- 25 Temmuz 2024; 22:33:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
7kg olan model hayatta alınmaz motor sesi çok tiz inverter olmasına rağmen rahatsız edici bir motor kalkış sesi var. 9kg olan alınabilir. Onların motorları farklı ve daha sessiz.
Çamaşır makinesi için Electrolux'ün 8kg 1400 devirlik EW6FN448WT modeline bakabilirsiniz.Buzdolabı olarak Arçelik tercih edebilirsiniz. Fakat mutlaka ek garanti yaptırın. Buzdolaplarında öyle bir oyun var ki 3 yıllık garanti biter bitmez motorun gazı bitiyor servislik oluyor. Herkes servis yoğunluğu yüzünden Arçelik der. Fakat benim tavsiyem Bosch'tur.
Mümkünse Bosch/Siemens/profilo'dan uzak durun. Gerek kasa gerek kazan kalitesi iyi olabilir fakat yazılım konusunda gerçekten çok eksikleri ve hataları var. Tam kazan çamaşırı çok az su ile yıkadığından çamaşırlar çok az ıslanıyor bu sebeple çitileme olmuyor. Hele ki yorganı saymıyorum bile. Durulamalarda bile genellikle palet hizası kadar suyla duruluyor. Ama illaki Bosch olsun diyorsanız WGB veya WGA nın Z1TR kodlu makinelerini tercih edebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: serkan1216Bölum ölu gibi kimse birsey soylemedi, ikilemde kaldim bende
Seri8 dijital dokunmatik olan boschu mu yoksa miele mi almak diye son olarak açikcasi
Şansınızı miele'den yana kullanmanızı öneririm. Yada fazla para ödemek istemiyorsanız 1600 devirlik Electrolux'leri tercih edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda92_ -- 29 Temmuz 2024; 1:18:21 >
M alınabilir fakat PM serilerinin kazanları oldukça küçük. Dikkatle bakarsanız resmen 9kg yazan makinede 7kg kazanı var. M serilerinde hala eski kazan mevcut. Ve yazılımları iyi. Kasa kalitesi olarak bana göre çok ince. Yıllar önce Türkiye'den çekilen Hotpoint markasının kasaları bile daha kalın geliyor bana.
quote:
Orijinalden alıntı: Arda92_M alınabilir fakat PM serilerinin kazanları oldukça küçük. Dikkatle bakarsanız resmen 9kg yazan makinede 7kg kazanı var. M serilerinde hala eski kazan mevcut. Ve yazılımları iyi. Kasa kalitesi olarak bana göre çok ince. Yıllar önce Türkiye'den çekilen Hotpoint markasının kasaları bile daha kalın geliyor bana.
Teşekkürler hocam, evet bir mağazada inceleme imkanım oldu PM serisinin kazanı baya küçük geldi gözüme. Neden böyle anlamadım 10 kiloluk gibi durmuyordu hiç.
Arçelik'ten önerebileceğin başka bir model var mıdır 10120M harici?
takip
kurutmalı çamaşır makinesi almak istiyorum , ne önerirsin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba. 20 bin liraya kadar çamaşır makinesi bakıyorum. 14 yıldır Arçelik kullanıyordum hiçbir sorunu yoktu ama kapasitesi yetmiyordu. 9 kg lık Beko kurutma makinem var. Tavsiye edeceğiniz 9 10 kg luk marka model var mıdır?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mayıs ayında Beko CMXD 9120 aldım. 9 kilo 1200 rpm'lik makina. Sessizlik benim için önemli bir kriterdi. Beklentimi karşıladı, makina gayet sessiz çalışıyor. Yıkama konusunda da hanımdan geçer not aldı.
-
WAL yerli ; WGB ithal model. Programlama yetenekleri benzer olsa da 50-70 gibi ara derecelendirme, intensivwash 4D su jetli yıkama gibi özellikleriyle WGB serie 8 öne çıkar. Şu anda satılan en üst model Bosch çamaşır makinesi zaten.
Bosch wgb254axtr aldım arkadaşlar, teşekkürler önerileriniz için
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X