Şimdi Ara

2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ?? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (7 Mobil) - 2 Masaüstü7 Mobil
5 sn
354
Cevap
13
Favori
74.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba ben bu fiyat farkının nedenini bayiilerin eski seriyi hemen satıp elden çıkarmak istemelerine bağlıyorum. Eskisi satılsın bitsin yeni serilere geçelim. Tabi fiyat politikası konusunda ne yalan söyleyeyim acemiyim sadece fikrimi beyan ettim. Ve bana kalırsa Bosch grubundan 1400 devir alınmaz. Çevremdeki herkesi 1000 devir üstü alması için teşvik ederim. Ama Bosch'ta işler değişiyor. Çünkü Bosch grubunun 1400 devirlik makinelerinde tamburun kasaya sıksık ve kolay çarpma sorunu var. Bunun sebebi kullanılan amortisörlerin fazla yumuşak ve yalpalıyor olması. Ara sıra çıkacak olan vurma sesini dert etmem diyene tabiki öneririm. Eğer benim için sıkıntı olur diyorsanız wga142 sizin için ideal olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arda92_ kullanıcısına yanıt

Az önce gittim bayiden 17500e 6 taksitle aldım 9120M i. Umarım beğenirim teşekkür ederim öneri için

• Fatih211 kullanıcısına yanıt

wga242z0tr modelini bir kaç hafta önce aldık. Gayet güzel ve sessiz çalışıyor, şimdilik gayet memnunuz. Devirini 800 veya 1000 olarak ayarlıyorum genelde.

• XxGGWPxx X kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Güzel günlerde kullanın. Ve gelecekte yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı ek garanti yaptırmayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda92_ -- 31 Ağustos 2024; 11:43:16 >
  • https://www.arcelik.com.tr/camasir-makinesi/9100-dmx-camasir-makinesi

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_bosch-wga242z0tr-a-enerji-sinifi-9-kg-1200-devir-camasir-makinesi-1237514.html

Bu 2 makine arasında kaldım. Bosch daha sessiz çalıştığı için kafamı karıştırıyor ama daha önce bosch kullanmadığımız için servisi hakkında bilgi sahibi değilim. Bir de biraz daha az verip altus almak mantıklı olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum.

https://www.carrefoursa.com/altus-al-9103-md-9-kg-1000-devir-camasir-makinesi-p-30317268

GÜNCELLEME: Bugün birkaç arçelik mağazasına fiyat sorup peşin fiyatına indirim yapanlardan biriyle anlaşıp 9100dmx’i aldık. Boschu da mağazasında kontrol ettim. Hem arçelik hem de boschun malzeme kalitesi 30 yıllık makinemizin yanında tırt kalıyor. Artık eskilerden bir buzdolabımız kaldı, bakalım yaradan canını ne zaman alır.

Bu arada kurulumu yapılıp birkaç yıkamadan sonra bir yorum paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2guyS -- 31 Ağustos 2024; 22:36:8 >

• 2guyS kullanıcısına yanıt

Ne kadara aldınız arçeliği

• Merhaba,

20-30k arası çamaşır makinesi tavsiyesi yapabilir misiniz?

• pisst0n kullanıcısına yanıt
    Alman üretim bosch siemens almadığın sürece çok para verme bence. Ben Grundig aldım. 10 yıl kullanır, yenilerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xweser X kullanıcısına yanıt
    Hocam evde vestel var eco 12 dk ile sorunsuz yıkıyor 60 dk günlük koyduğumda suyu aldıktan 5-10 dk sonra bitti gösterip duruyor. yaptırmak mı daha mantıklı olur grundig alıp yenileyeyim mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sorun amörtisör değil. Amörtisör zaten esnek olmak zorunda salınım yapmak zorunda ki darbe emiciliği iyi olsun kasa sarsılmasın. Yoksa Vestel in sorunlu modelleri gibi kazanla kasa da sarsılır. Sorun 3 tane kazan yayının olması. 2 tane kalın kazan yayı yerine 2 li amörtisör kısmında 1 tekli amörtisör kısmında 2 tane kazan yayı var. Ama dengesizliklerde kazanın aşağı yukarı salınım yapması gerekirken kazan yayı 2 tane olmadığı için sağa sola salınım yapıyor. Bu da kasaya çarpmasına neden oluyor. Evet kasaya çarptığı an dengesiz yük kontrolü hemen durduruyor ama kasaya çarparsa en az 15-20 dk o yükü sıkmak için uğraşıyor vakit kaybı.

Başıma geldiği için yaşadığım için biliyorum. Bosch dan sonraki makinem electrolux du onda da 3 amörtisör vardı 2 tane de kalın kazan yayları vardı. Evet amörtisör de yay da sertti ondan onda kasaya çarpma durumu asla olmadı. Tambur hacmi de Bosch dan genişti bu arada.

Ama şimdiki Hoover marka Makinem standart kasa ebatlarında sadece derinlik 3-4 cm diğer makinelere göre fazla ama yükseklik genişlik aynı. 83 lt tambur hacmi var. 4 amörtisör var amörtisörler çok esnek elle kazan top gibi sekiyor. Ancak kazan yayı 2 tane kalın yaylar kazanı güzel toparlıyor. Kasaya çarpacağını anladığı an da sıkmayı hemen durduruyor Bosch gibi çarpmasına bile müsade etmiyor. Biraz mekaniksel biraz da yazılımsal bir durum.

• pisst0n kullanıcısına yanıt
    Bende de profilo vardı. Sıkmaya geçmiyordu. Kömürü bitmişti galiba. Ama 14 sene oldu. Paslanmaya başladı heryeri. 7 kg idi ayrıca. Değiştirdim. 9 luk grundig aldım. Çamaşır makinesi. Yıkasın yeter. Beklentim ne olabilir ki başka. Hanım sadece çok kırıştırmasın dedi. Memnun o da.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xweser X kullanıcısına yanıt

Hangi modeli aldınız acaba hocam öğrenebilir miyim?

• 2024 YILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAVSİYESİ ??

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

Yazılım konusunda biraz yavaş hızlanmasına bağlıyorum çünkü hızlanana kadar kazanı etrafa sallıyor yükü gerçekten hissettiriyor ( nasıl tarif edebileceğimi bilemedim ) wga da kazan kasaya 3 4 kere çarptıktan sonra yani iş işten geçtikten sonra duruyor. Wg lerde kazan çarpsada sıkmaya giriyor. Amortisör konusunda ben 9kg 1000 - 1200 devirlik wga nın kazanını sağ taraftan rahatça bastırabiliyorum. Ama soldan bastıramakta zorlanıyorum kazan arkaya kaçıyor. 1400 lükte iki tarafta da rahat bastırılıyor. Olayın hiç yay kısmını düşünmemiştim. Ama hala anormal amortisör sertliği olduğunu düşünüyorum newtonlar değişiyor çünkü. Sanırım BSH deki kronik yay sesi dediğiniz kalın yaylardan kaynaklanıyor.

Bu saydığıniz sıkıntılar Alman üretimi BSH lerde de varmı yoksa sadece Türk uretimindekilerdemi

Hocam altus 10123 d nasıldır? 9120M ile fark var mı?

Grundig 10kg lar nasıldır bilginiz var mı?
    Bkz.https://app.hb.biz/loAgFWhhkCba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Eylül 2024; 23:49:28 >
    Hocam yay/amortisör çok sert olunca makine ya rulman dağıtır ya dengesiz yükte yürümeye başlar. Fazla yumuşak olursa da kasaya çarpar. Simetrik olmayan askı sistemlerinde yükü dengeleyene kadar sıkıntı yaşar.

Endüstriyel sınıf makineler 150-300kg civarı kütleleriyle sıkma ivmesini bir miktar sönümleyebiliyorlar ancak ev tipi 70-80kg makinelerde bu açıkcası pek mümkün değil. Ondan sıkma algoritması daha hassas programlanıyor. Aksi halde ya kazan vuruyor ya makine yürüyor.

Özellikle büyük kazanlı makinelerde yüklerken denge gözetmek gerek. Küçük kazanlı makineler yorgan battaniye vs için sıkma ivmesi açısından daha uygun aslında. Büyük kazanın avantajı, tam dolu performansta çiteleme aksiyonu.

Sıkma aşamasında küçük kazanlar kısıtlı hareketleri ile çoğu zaman daha dengelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Eylül 2024; 23:47:21 >
  • warland kullanıcısına yanıt

Yerlisinde gıcırdama ve 3 4 kere çarpıp durduğunu gördüm almanında çarpmasına rağmen sıkmaya girdiğini gördüm. Ama zıplama olayı yok üst tablaya çarpıyor.

• onatba O kullanıcısına yanıt

10123d ile 9120M nın arasında hiçbir fark yok. Sadece onların iddiasına göre 1kg fark var. Birde artık hayatımızda 9120M olmayacak çünkü üretimi birkaç gün önce bitti ve sitesinden de silindi. Grundig ler benim gözümde arçeliğe kıyasla biraz daha kaliteli. Fakat Grundig de eski kazanlı modellerini sitesinden kaldırdı artık 9kg adı altında yeni tasarım kazanlıları satıyor sadece (7kg). Fakat Trendyol ve hepsiburada'da halen eski serileri satılıyor makinesi bozulan ve ben Arçelik grubundan başkasıyla yapamam diyenlerin koşması gerekicek.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.