Şimdi Ara

2024 yılında Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'de model çeşitliliği arttıkça elektrikli otomobilleri tercih eden tüketici sayısı da artıyor. Geçen yıla göre satışları yüzde 200'ün üzerinde artan elektrikli otomobillerin payı yüzde 7 seviyesinin üzerine çıktı. Peki 2024 yılında Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller hangileri?

Son aylarda uyguladığı kredi kampanyasının büyük etkisini gören Togg T10X, böylece teş başına mayıs ayında 4.140 adet, ilk beş aylık süreçte ise 11.288 satışla ilk sıraya yerleşti. İkinci sırada ise Türkiye'de en çok merak edilen elektrikli modellerden biri olan SsangYong Torres EVX yer alıyor. En çok satılan elektrikli otomobillerde ilk beş sıra, BMW ve Mercedes gibi lüks markalarla tamamlanıyor.

Türkiye'de büyük çıkış yapan Tesla Model Y, aradan geçen süreçte vergi avantajını kaybedip fiyatı yükselinde arka sıralara geriledi ve mayıs ayında sadece 10 adet satabildi. Ancak marka, düşük ÖTV dilimine giren Model Y versiyonunu sahaya sürerek ciddi oranda sipariş aldı. Bunun etkisi olarak haziran ayından itibaren Tesla'yı yeniden üst sıralarda görme ihtimalimiz yüksek.

2024 yılı Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller⚡

2024 yılında Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller

Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller 2024🥇
    Sıra Model Adet
    1. Togg T10X 11.288
    2. SsangYong Torres EVX 2.119
    3. BMW i5 1.305
    4. BMW iX1 939
    5. Mercedes EQB 854
    6. MG4 818
    7. Volvo XC40 741
    8. Hyundai Ioniq 6 685
    9. BYD Atto 3 623
    10. Renault Megane E-TECH 537

Ayrıca Bkz.İkinci el araç satışı için FAST Güvenli Ödeme İşlemi devrede

Bu yıl Türkiye'ye gelmesi merakla beklenen otomobillerden biri de Citroen e-C3. 1 milyon TL civarında fiyat etiketiyle satışa sunulması planlanan modelle ilgili gelişmeleri DonanımHaber olarak siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

• Togg neyse de ssangyong ne satmış öyle ya.
    Bence ssangyong hak ettiği değeri asla göremedi ama şimdi yavaştan millet anladı sanırım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T10x diğer 9 undan fazla satmış. :)

• Torres EVX inanılmaz bir araç. Menzili, kasası, donanımı... Mükemmel tek kelimeyle.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Ssangyong önce ülkeye araba getirsin, sonra adam gibi bayi ve servis hizmeti versin, zaten hak ettiği ilgiyi görür.

• ODMD sitesine baktım, buradaki linkte sadece markalardan bahsedilmiş, modeller yok. Modellerin de geçtiği kaynak MAGMA Data olarak geçen yerde olsa, buraya basın mensupları girebiliyor, editör oradan almış olsa gerek.

Sadece şunu beklerdim, Tesla Mayıs'ta 10 tane satmış haberinin yanında şu dipnottan da bi şekilde bahsedilmeliydi:

Alıntı

metni:
    Tesla markasına ait veriler, kamuoyuna yapılan açıklamalar ışığında tahmini olarak belirlenmiştir.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Sanırım artık getirmeye başladılar reklamda yapıyorlar artık . Torres modelinde 500 bin TL ye yakın indirim var. Aracın liste 2.600 ama bayide en full ve 4×4 olanını 2100'e bırakıyorlar . D SUV için gayet iyi bir fiyat .

• zero fear kullanıcısına yanıt
    Değil, fiyatına bakıldığında tesla varken dönüp bakılmaz o arabaya. Doğuştan elektrikli değil, büyük lfp pil aşağı sarkıyor aracın altından, şaft tüneli var, menzili kesinlikle ithalatçı firmanın verdiği 600 bilmem kaç km değil, ic malzeme kalitesi tartışılır, verimlilik, sürtünme katsayısı teslanin baya altında. Özetle aynı paraya tesla varken buna bakmak akıl işi değil. Fiyatı 1,5 milyona çekilirse o zaman düşünülür.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Torres EVX'in bu fiyata bu kadar satması gerçekten ilginç. Bilmediğimiz bir şeyler olabilir mi?
    Tesla ise en az T10X'in yarısı kadar satmıştır bence, hem de hiç görülmemiş bir aracı. Bu ay araç görülür ve Tesla'dan daha rekabetçi bir fiyat(beklentim/dileğim 1.5M) gelirse T10X kadar satması sürpriz olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 5 Haziran 2024; 15:1:42 >
  • bilgi@sayar kullanıcısına yanıt
    Tesla henüz uygun fiyatlı aracını tanıtmamıştı torres geldiginde. tasarımı, büyük boyutları insanları etkiledi. Çin araçlarının gümrük vergisinden de muaf bir model olduğu için talep gördü ama şu anki satış rakamlarını bilmesem de bıçak gibi kesildiğine eminim.

• teslayı temmuzda görün. 1. sıraya çıkar aylıkta

• FBcoskunFB F kullanıcısına yanıt

Torres---> Ssangyonh---> Güney Kore

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Anlamadım, ben Çinli demedim ki biliyorum güney koreli olduğunu.

Şimdi cümleyi birkaç kez daha okuyunca çözdüm, Çinli araçlara uygulanan gümrük vergisi, Torrese uygulanmadığı için çok sattı demişsiniz. Biraz anlaması zor yazılmış sanki cümle (ya da benim kafa bu saatlerde iyice dolmuş, ben anlayamadım).

Söz meclisten dışarı Ssangyong'un satışlarını arttırmaya başladığı dönem, Chery'nin Türkiye'ye ilk gelişiyle hemen hemen aynı dönemdi. Bu yüzden halkın çoğu zor okunan ismiyle Çin markası sanmıştı.

• Togg diğer 9 araçla eşit şartlarda yarışsın da bi görelim.

• snoppy kullanıcısına yanıt
    Evsahibi herzaman avantajlıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.