Şimdi Ara

2025 model BYD Seal tanıtıldı: 800 V mimari, daha hızlı şarj ve LiDAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2025 model BYD Seal tanıtıldı: 800 V mimari, daha hızlı şarj ve LiDAR
    BYD, Tesla Model 3 rakip popüler sedanı Seal'in 2025 modelini tanıttı. Önemli yeniliklerle gelen 2025 BYD Seal neler sunuyor yakından bakalım.

800 V mimariye geçiş

Yeni modeldeki en büyük yenilik kaputun altında gerçekleşiyor. Önceki modeldeki 400 Voltluk mimariden 800 V mimarisine geçiş yapıldı. Bu sayede artan şarj hızıyla, %10'dan %80'e şarj süresi 37 dakikadan 25 dakikaya düşürülmüş.

61,44 kWh ve 80,64 kWh'lik iki batarya seçeneği sunan otomobil, CLTC ölçümüne göre sırasıyla 510 km ve 650 km menzil sunuyor. Önceki model gibi, giriş seviyesi 2025 Seal'de arka tekerleklere güç veren 228 beygir gücünde bir motor yer alıyor. Daha güçlü RWD varyantı ise 308 beygir güç sunabiliyor. En üst performans modelinde ise dört tekerden çekiş (AWD) sağlayan toplam 523 beygir güç sunan çift motor yer alıyor. Bu modelde, otomobilin maksimum hızının 240 km/sa olduğunu ve 0’dan 100 km/sa’e 3,8 saniyede çıkabildiğini belirtelim.

BYD ayrıca otomobilin süspansiyonu da yenileyerek, en son nesil Disus-C adaptif amortisörlerle dengeyi, konforu ve sürüşü iyileştirdiğini belirtiiyor.

LiDAR ile daha gelişmiş otonom sürüş

Otonom sürüş tarafında da önemli iyileştirmeler yapılan Seal, artık tavana entegre LiDAR sensörüne sahip. Bu sayede otonom sürüş ve park kabiliyetlerinin büyük ölçüde gelişmesi bekleniyor.

Yenilenen direksiyon ve konsol

Seal'in kabininde de bir dizi değişikliğin yapıldığı görülüyor. En belirgin güncelleme, önceki Seal modellerinin direksiyonundan daha premium görünen dört kollu, yeniden tasarlanmış düz tabanlı direksiyon simidi. BYD ayrıca orta konsolu da sadeleştirerek, boydan boya uzanan parlak bir siyah panel ile daha şık bir görünüm elde etmiş. Ortada ise 15,6 inç büyüklüğünde bilgi-eğlence ekranı yer alıyor.

Ayrıca Bkz.Avrupa'nın en çok satan otomobilleri açıklandı: Tesla Model Y sekizinci sıraya geriledi

Yeni BYD Seal, Çin’de 24.500 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. En üst versiyonu ise 33.400 dolar civarında fiyata sahip. Ülkemizde de fabrika kuracak şirketin bu modeli Türkiye’ye getirme ihtimali olduğunu belirtelim.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    2025 model BYD Seal tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Kaynak:https://www.carscoops.com/2024/08/2025-byd-seal-gets-800-volt-tech-quicker-charging-and-lidar/

• Byd türkiyede patlama yapacak vergi avantajıyla. Birde fiyat makul seviyede olursa varsa. Yıkarlar burayı. Ben hala 58inç tv olayına alışamadım. Gözünü seveyim maliyet vs oluyor diye araça ait her şeyi şu ekrana görmüyorsunuz birde. Klima ve ses tuşlarını bırakın Manuel olarak. Çok mu şey istiyoruz.
  • Bu fiyata çok güzel bi araç olmuş.
  • Ülkemizde fabrika açması büyük şans. Piyasaya araç sürmeye başlarsa ortalık fena karışacak
  • 2025 model BYD Seal tanıtıldı: 800 V mimari, daha hızlı şarj ve LiDAR BYD

• Saçma vergiler olmasa genç nesil gayette alır bu araçları ama gel de bürokrasiye anlat.
    Kafaları sadece "bana para ver" demeye ve gece yarısı muhalefeti iktidarı toplanıp maaşlarına zam yapmaya basıyor :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 12 Ağustos 2024; 23:7:29 >
  • Şu aracı giriş paketini Corolla en üst paketle aynı seviyede başlatırsalar Türkiye'de dahi ciddi satış rakamı yakalar, aslında SUV düşünüyorum fakat istediğim modeller bu aracın 2 katı fiyat olduğu için almak çok zor, haliyle sedana talim edeceksek en azından elektrikli düzgün bir sedan olsun.
  • Byd türkiyede patlama yapacak vergi avantajıyla. Birde fiyat makul seviyede olursa varsa. Yıkarlar burayı. Ben hala 58inç tv olayına alışamadım. Gözünü seveyim maliyet vs oluyor diye araça ait her şeyi şu ekrana görmüyorsunuz birde. Klima ve ses tuşlarını bırakın Manuel olarak. Çok mu şey istiyoruz.
  • motor gucune yada hacmine gore sacma sapan mantıksız vergilendirmes sistemi değişmeden bu işler zor...
  • Araç üreticileri LİDAR sarmaya başlamış.

• Togg T10F ye geçmiş olsun şimdiden maalesef bu arabanın baz versiyonu %10 vergi ile gelecektir muhtemelen
  • Avrupalı markaların gece gördüğü kabuslar 2025 model BYD Seal tanıtıldı: 800 V mimari, daha hızlı şarj ve LiDAR 

• çok güzel...

şu Dolphin gelsin...

Micro segmenti ve A segmenti merak ediyoruz...

https://www.byd.com/eu/car/dolphin

• Fiyat bağımsız söylüyorum Xiaomi SU7 çok daha güzel.

• Elektrikli araçlarda hızlı şarj süresinin 10 dakikaya düşürülebilmesi gerekiyor.

• Benim en büyük merakım byd Türkiye de fabrika açtımı yerli üretim olucak yani gümrük birliği şartnamesine göre bildiğim kadarı ile Avrupa'ya gümrüksüz vergisiz ihraç edilecek yani byd Avrupa'nın koyduğu %40 verginin çevresinden dolanıcak bu fiyatlarla Avrupa'ya girerse Avrupa nın kemikleşmiş dev firmaları bile ciddi büyük sıkıntı çeker hatta bazıları batma noktasına gelebilir hele birde Chery aynı mantıkla fabrika kurup hybrid ihraç ederse Çinliler Avrupa'ya hem elektrik hem hybrid de çıkarma yapar o zaman zaten bence çok ciddi problem olur ..
    Benim esas merak ettiğim bu nokta zaten bence Çinlilerin Türkiye de fabrika açma isteği nedeni de bu Avrupa'nın üstü kapalı koyduğu ağır vergi ambargosunu bu yolla etrafından dolanmak...
  • 23 bin dolar araca versen. Bi 23 binde devlet ötv çaksa. KDV elektrik vergisi hoşgeldin partisi Bi altı yedi bin dolar daha gerdimmi araç temiz 50 bin dolara çıkar. Daha çip yok, bayide araç yok, el altı,karaborsa, ileri sıra alma durumlarında eklemiyorum. Ama siz zaten bunları biliyorsunuz....
  • 9bin dolarlık modeli de var. O Tr de üretilirse yıkar geçer ortalığı.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

BYD Seagull modeli iki versiyonu var 300 ve 400 km olmak üzere Türkiye de üretilirse ortalama 800-900 bin TL ye satışa çıkabilecek rakam deniyordu..

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt

Herkesin bildiği bu bilgiyi kendi kendine keşfetmiş olman büyük bir başarı.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Fabrikanın kapasitesi yıllık 150bin araç.

Avrupanın dişinin kovuğuna yetmez...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.