Oncelikle hayırlı günler arkadaşlar.. Eşimle ortak kullanabileceğimiz bir arac almayı düşünüyoruz max butcemiz 770 bn tl otomatik olucak.. baktığımız modellerin arasinda 208 ve i20 arasinda kaldik.. onceki aracımız hyundai getz idi ev için satmak durumunda kalmıştık.. sizin tercihiniz ne olurdu acaba iki arac arasinda simdiden teşekkür ederim.. sene max 10-12 bin km yol yapariz ancak sehirler arasi cok yol yaptığımız yok ancak yazin tatile vs uzun yol oyle oluyor.. i20nin fazla yakiti ve hantalligi biraz konuşuluyor pisman edermi açıkçası bilmiyorum bastığımı biraz gitsin istiyorum sollama yaparken vs.. puretech motolarinda triger kayış olayı var dikkat edilirse sorun olucaginiz zannetmiyorum ama sizlere danismak istedim.. 3-4 sene tahminimce kullanırız aldigimiz aracı esim iyice alisana kadar.. Iki modelinde malzeme kalitesi birbirine yakındır diye tahmin ediyorum..hyundainin bakim masraflari biraz daha ucuz olabilir.. baktığımız paketleri asagiya yazdim simdiden cok teşekkürler.. 208 1.2 puretech eat6 110hp mi ( allure - gtline ) İ20 1.4mpi 4 ileri otomatik mi ( elite veya elite smart ) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
208 1.2 puretech & i20 1.4mpi mi
-
-
208 EAT6'lı ise eski kasa demektir. Eski kasa 208 için bu paralar günah. Yeni kasalar EAT8 ile geliyor, büyük ihtimal bütçenizin en üst ucunda ancak biraz yıpranmış modeller bulursunuz. Bunlar bile eski kasa 208'den daha mantıklı bir tercih olacaktır
Üstüne 1.2 PureTech'lerin turbolu olan 110 beygir modellerde triger kayışı problemi var. EAT6'lı 1.2 PureTech 208'lerin hepsi de turbolu olduğuna göre kronik sorunlu bir motor almış olursunuz. Triger kayışı yağ içinde çalışıyor, aşınma sonucu çıkan parçalar yağ filtresini tıkayıp her türlü problemler oluşturuyor. Peugeot araç alacaksanız dizeller çok daha mantıklı. Onlarda da AdBlue deposu problemi var, modern zamanda pek duymadım olduğunu. 1.5 BlueHDi modellerde de daha daha az problem oluşuyor. Depo gereğinden fazla doldurulduğu zaman taşıp depo üstündeki kartı yakıyor. Ya iptali gerek, ya da depo değişimi.
i20'nin o modeli kaçmaz ve çok yakar. 4 vites olması sebebiyle vites oranları yeterince optimize değil. 1.4 atmosferik motor olduğu için en ufak rampada basmanız gerek, ki dediğim gibi yakıt masrafı da şehir içi kullanımda yüksek olur. Kronik bildiğim bir sorunu yok.
Üstüne bu araçlar B segment. Şehirler arası yollarda çok konforlu olmazlar, ender yapsanız da canınızı sıkar. Belli bir süre şehir içi i20 1.4mpi kullanmıştım, şehir içi için de çok konforlu bir araç değildi. Sürmesi rahat araç değil.
O bütçe dahili bir tık daha eski C segment araçlar daha rahat olacaktır. 308 1.6 BlueHDi vs. bakabilirsiniz depo değişimi yapılmış. Ya da Kia Cerato gibi modeller.
-
Bu kayış sorunu çok fazla abartılıyor. doğru motor yağ kullanımı ile 60bin km gidiyor. üstelik herzaman kontrol imkanıda var.
Ek:kayış 2019 yılında bir revizyon gördü ömrü 60bin kmlere çıktı. 2023 yılında tekrar revizyon gördü şuanki durum nedir bilmiyorum ama kayışın sırt kısmı farklı üretilmiş belki de sorun çözülmüştür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 19 Ağustos 2024; 20:3:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sorun çok büyük olmasa hybrid revizyonunda zincire çevirmezlerdi kayışı. 1-2 bakım dikkatsiz olunursa sıkıntı oluşabilir. Ki zaten mesele burada, millet 150.000 KM'de bir triger değiştirirken her bakım sırası triger ne durumda diye dert etmek gerekecek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
trigeri kayış yapmalarının sebebi yanlış bilmiyorsam emisyon normlarını tutturabilmekti. hybrid e geçince emisyon şartlarını karşılamış olmalılar ki zincire geçilmiş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Değerli yorumunuz için cok teşekkür ederim yılda cok km yapmıcağımız icin dizel düşünmüyorum açıkçası.. eat8 versiyonlari araştırmaya bakicam dediginiz gibi veya clio 1.0tce de olabilir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanlayıcı -- 19 Ağustos 2024; 21:25:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X