Şimdi Ara

21 W Balasta 39 W Floresan Takma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorunum ciddi :) Elimde akvaryum için armatür bulunuyor. İçerisinde bitkiler var ancak floresanları istediğim gibi takamıyorum. 21 W grolux bulmak çok zor. 39 W var her yerde. Ben 21 W'lık balasta 39 W'lık floresan taksam sıkıntı yaratır mı?

• Balastı yakarsınız. Uygun değerde balast bulun veya balasta uygun lamba takın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MurathanM

Arkadaşlar sorunum ciddi :) Elimde akvaryum için armatür bulunuyor. İçerisinde bitkiler var ancak floresanları istediğim gibi takamıyorum. 21 W grolux bulmak çok zor. 39 W var her yerde. Ben 21 W'lık balasta 39 W'lık floresan taksam sıkıntı yaratır mı?

40W elektronik balast alın hem az enerji harcarsınız hem de lamba anında yanar.
  • Açıkcası arkadaşlar daha yeni 250 TL armatüre vermişken bir daha para verip balast almak istemiyorum. Akvaryumcum kendi gösterdi, kendisi 21w lık balastta 39wlık kullanıyormuş. 1 aydır sıkıntısını görmemiş. Bazı yerlerde kullanan arkadaşlar da 7 aydır kullandığını falan söyledi.

Genel yorumlar balastın yanacağı, floresanın yanmayacağı yönünde ama, "Ben kullandım arkadaş, yaktı balastımı!" diye birisiyle de karşılaşmadım. Az da olsa az önce dediğim gibi kullanan olmuş benim dediğim gibi sıkıntısı henüz yokmuş.
  • quote:

Açıkcası arkadaşlar daha yeni 250 TL armatüre vermişken bir daha para verip balast almak istemiyorum. Akvaryumcum kendi gösterdi, kendisi 21w lık balastta 39wlık kullanıyormuş. 1 aydır sıkıntısını görmemiş. Bazı yerlerde kullanan arkadaşlar da 7 aydır kullandığını falan söyledi.

Genel yorumlar balastın yanacağı, floresanın yanmayacağı yönünde ama, "Ben kullandım arkadaş, yaktı balastımı!" diye birisiyle de karşılaşmadım. Az da olsa az önce dediğim gibi kullanan olmuş benim dediğim gibi sıkıntısı henüz yokmuş.

250 TL vermişsiniz 20 TL'ye 40W Osram elektronik balast alırsınız hem lamba anında yanar hem 2 kat daha az enerji harcar hem de sorun riski olmaz.
  • quote:

Açıkcası arkadaşlar daha yeni 250 TL armatüre vermişken bir daha para verip balast almak istemiyorum. Akvaryumcum kendi gösterdi, kendisi 21w lık balastta 39wlık kullanıyormuş. 1 aydır sıkıntısını görmemiş. Bazı yerlerde kullanan arkadaşlar da 7 aydır kullandığını falan söyledi.

Aynı şekilde iki ayrı fluoresan lambayı bir senedir kullanıyordum akvaryumumda. Bir tanesi 4-5 ay önce yandı, diğeri de yaklaşık 1 ay önce yandı. İki armatürün içini de komple boşalttım ve şerit led döşedim, çok daha güzel bir aydınlatma elde ettim.

• 8 çipli olması şart. 3 çipli ile düşük ışık olur. 1 çipli sadece görüntü oluşturur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cowsmilk C kullanıcısına yanıt
    Çipleri nereden kontrol edebilirim?
  • quote:

Çipleri nereden kontrol edebilirim?

Büyük olan daha çiplidir. Daha çok ışık veren daha çiplidir. LED'lerin bacak sayılarına göre de bulunabilir.
  • cowsmilk C kullanıcısına yanıt
    tek bir ledde 6 bacak varsa 3ciplidir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cowsmilk

8 çipli olması şart. 3 çipli ile düşük ışık olur. 1 çipli sadece görüntü oluşturur.

Tek çipli 3 metre şerit led kullandım 400 litre akvaryumda, gayet güzel aydınlatıyor.
  • Arkadaşlar LED önerileriniz için teşekkür ederim ancak bu sefer almış olduğum armatür boşa gidecek :) Led takmayı düşünmüyorum, zaten öyle ahım şahım bitkili bir akvaryumum yok. 250 litrelik akvaryumda toplasan 15 dal bitki var onlar da 1 köşede bulunuyor.

Bu sebeplerden benim takmak istediğim floresan grolüx'tür. Ancak 21W olarak bulamıyorum, zaten şu ana kadar yüklü miktarda para harcadım. Bu sebepten dolayı en fazla balast alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

quote:

8 çipli olması şart. 3 çipli ile düşük ışık olur. 1 çipli sadece görüntü oluşturur.

Tek çipli 3 metre şerit led kullandım 400 litre akvaryumda, gayet güzel aydınlatıyor.

Tek çipli 5 metre led kullanmıştım küçük bir odada çok az ışık yapmıştı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

quote:

Tek çipli 5 metre led kullanmıştım küçük bir odada çok az ışık yapmıştı.

4 metreküp bir akvaryum ile odayı karşılaştırmak yanlış olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.