Şimdi Ara

21 Yaşında Üniversiteye Başlamak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
6
Favori
22.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    inşallah başarılı olursunuz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heyhamz kullanıcısına yanıt
    Hedeflediğim yeri planlı ve sıkı bir çalışma ile kazanabileceğimi düşünüyorum. Temelim çok iyi olmasa da gayet iyi bir durumda diyebilirim. İstediğim okul ve bölümü düşündükçe gelen çalışma isteği ve şevk ilen başarabileceğimi düşünüyorum.

• 20 yaşında lise biticek. 1 yıl ingilizce hazırlık 21 oldu. Ben 21 yaşındayken üni 1 e gidicem. Yani anlayacağın sıkıntı değil takma
  • Sen yaslanmissin artik hocam bence git torun falan bak.

• Hocam 21 yaş dert mi Allah aşkına kafana taktığın şeye bak.Universitede kimse "aha su karşıdan gelene bak 21 gösteriyor yaaa ne kadar geç kalmış" demiyor hatta kimin kaç yaşında olduğu belli bile değil ki 18inden 27-28 hatta daha bile fazla olabilir insan var.Istedigin bölümde okumadıktan sonra yemişim yaşını gidince göreceksin zaten sen sadece bu seneyi adam gibi geçir,hedefine odaklan.Bol şans

• Bu sene olmazsa bende 21'de başlamış olacağım . Kazanmama rağmen yarı dönemde bıraktım ne hatırlıyorsam tekrar girdim. İstediklerim ucu ucuna gelecek gibi gelmezse seneye adam akıllı istediğimizi yaparız. Bence bu yaşlar da gayet iyi. Ne isteyip istemeyeceğini insan daha iyi anlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Londias

Bu sene olmazsa bende 21'de başlamış olacağım . Kazanmama rağmen yarı dönemde bıraktım ne hatırlıyorsam tekrar girdim. İstediklerim ucu ucuna gelecek gibi gelmezse seneye adam akıllı istediğimizi yaparız. Bence bu yaşlar da gayet iyi. Ne isteyip istemeyeceğini insan daha iyi anlıyor.

Yaş maş hikaye. Çoluk çocuk falan yoksa tabi. Benimde 23.
  • Son okuduğum bölüme 23 yaşında başladım daha önceden okuduğum bölümü bırakmak belkide verdiğim en doğru karardı.
    Hayatın boyunca yapacağın mesleği seçiyorsun aç açıkta kalmadığın sürece kaybedeceğin birkaç senenin hiçbir önemi yok.
    Bu nedenle seneler boyu kafanda acabalarla yaşamak yerine şansını dene derim...

Geç yaşta iş bulma konusuna gelince bu senin kendini ne kadar geliştirdiğinle ve sektörünle alakalı ama düşündüğün gibi 26-27 yaşında adama kimse kocamış gözüyle bakamaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhotSht

Aynı durumdayız hocam
    17 de üniye başladım 2 yıllık bitti tabi 2 yıllığı 3 yılda bitirdik şuan 20 yaşındayım ekimde 21 olucam ve martta tekrar sınava girip istediğim bölümü okuyacağım

kazanacağınız yeni üniye kayıt yaptirana kadar olan zamanda askerlik sıkıntısı oluyor mu hocam ?o konuda ne yaptınız lise diplomasıyla tecil mi ettireceksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: şüşko

22 yaşındayım, okulu bırakıp yeniden hazırlandım. istediğim gibi gelirse bu sene yeni bir üniversiteye başlayacağım. bence gayet ideal yaşlar 21-22. ne isteyip istemediğini biliyorsun, okul konusunda daha tecrübelisin vs.

ailen destek olmayacaksa problem olabilir sadece. psikolojik dstek değil tabi, maddi desteği kast ediyorum. onun dışında en son düşüneceğin şey yaş olsun, 27-28 olsan neyse de 21 ne ki daha. hangi bölüm istiyorsun bir de hocam, mühendisler de 25 yaşında mezun ouyor aşağı yukarı mesela ne olacak

Hocam selam ben de bu sene bırakacağım okulu büyük İhtimalle ama var mı verebileceğimiz tavsiye

• Üni mezunuyum hocam

• Kardeşşş 31 yaşındayım ve isi bıraktım hayalimdeki mesleği yapmak icin sınava hazırlandım. Dersaneye gittim bu yıl. Cocuklar arkamdan güldü bu mu kazancak diye. Fakat ygs de 6k yı patlatınca millet şok tabi

Ve inşallah kazaniyorum. Bi arkadasin dedigi gb aile destegi önemli he yoksa da sorun diil part time is bakar yine geçinirsjn. Fakat gercekten hayalindeki iş yapmak icin cok onemli.

O yuzden 21-22 ler bisi diil rahat olun..

• Sen yine iyisin ben 2 sene okudum hatta 2 senelik 2 ünv. okudum :D 10 yıllık iş hayatım var 29 yaşındayım 30'unda tekrar ünv. girip artık 4 yıllık bir bölüm okumak istiyorum :))) Hatta besyö okuyup öğretmenlik kasabilirim
  • dershaneye gidecek misiniz, ne hedefliyorsunuz, ne durumdasınız, yaşınız kaç bilmiyorum ki hocam ne söylesem bilemedim.

sadece insan zaman zaman bunalıyor, sınav olayından çok uzak kaldığını düşünebiliyor o tarz durumlarda forumdan güç alabilirsiniz, yani burada takılmayı abartmadığınız sürece motivasyon anlamında çok yardımcı oluyor. bir de illa "yapamazsın, geçti artık" falan diyenler olur, hiç dinlemeyin bile onları
  • yokatlas.yok.gov.tr
    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - Özel Eğitim Öğretmenliği (101011305) | YÖK Lisans Atlası
    https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=101011305

al kardeşim liseden mezuniyet yıllarına tıkla sen karar ver:)

• haha sen ne diyon ya. 21 yaş hiç sorun değil. 25 de sorun değil 30 da sorun değil. yeter ki istediğin mutlu olacağın bir üni ve mesleği kazan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknss

Kardeşşş 31 yaşındayım ve isi bıraktım hayalimdeki mesleği yapmak icin sınava hazırlandım. Dersaneye gittim bu yıl. Cocuklar arkamdan güldü bu mu kazancak diye. Fakat ygs de 6k yı patlatınca millet şok tabi

Ve inşallah kazaniyorum. Bi arkadasin dedigi gb aile destegi önemli he yoksa da sorun diil part time is bakar yine geçinirsjn. Fakat gercekten hayalindeki iş yapmak icin cok onemli.

O yuzden 21-22 ler bisi diil rahat olun..

Bu gerçekse yer yerinden oynar

• Sınıfın %30'u 27-28 yaş üstü. Bir diğer yarısı da 25 civarı. Arada 30 lu 40 lı olanlar var ki onlar numune kabul zaten. Sen takmışsın 21'e...

Amcam 30'unda 3. ünisini okuyordu. Keşke bir 4. yü de okusaydım diye hep hayıflanır. Üni hayattır, yolunu yordamını bilen, ortamını bilen için cennettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 21 Haziran 2017; 14:48:18 >
  • Puan tutmasına rağmen gelecek sıralama durumuna bağlı olarak istediğim bölüme 28 yaşında başlamış olacağım. Akademik kariyer hedeflediğim için 32 yaşında mezuniyet, 34 yaşında yüksek lisans, en az 6-7 sene doktora süreci var önümde. Sıralamalar istediğim gibi gelmezse de seneye bir daha deneyeceğim. Yaş olayını büyütmeyin.

Ayrıca hukuk okumak isteyenlere şahsi tavsiyem; önce onunla ilişkili farklı bir bölümü bitirmeleri ve sonrasında hukuka başlamalarıdır. Amerika en doğrusunu yaparak 18 yaşındaki bir çocuğa hukuk okutturmuyor, önce farklı bölümden mezuniyet istiyor sonra yaptığı özel sınavla hukuka kabul ediyor. 18 yaş ile 22 yaş arasında inanılmaz bir fark var. Anlayış, kafa yapısı, düşünce vs. her şey değişik oluyor.
  • Ben de sizinle hemen hemen aynı durumdayım. Şu an 20 yaşındayım ve bu sene üniversite okurken yeniden hazırlanacağım elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Tıp için hazırlanacağım. Gerçekten de istiyorsan ve ailen senden maddi desteğini kesmeyecekse yaşına düşünme bence. Daha yaşayacak çok uzun yıllar var 3 yıl feda etmeye değer...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.