Şimdi Ara

21 Yaşında Üniversiteye Başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
6
Favori
22.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bu tarz açılan konulardan rahatsız olan veya bu tarz konuları görmek istemeyenlerin affına sığınıyorum.Başlığı açma sebeplerimden de birisi, bu tarz açılan başlıklara derdimi yazıp , fikir ve yardım isteyip alamamam. Hoş, tabi yorum yapmak zorunda değilsiniz ama yine de insan yorum bekliyor :(

Asıl meseleye geçecek olursak, 20 yaşındayım. Yeniden hazırlanmak istememin sebebi, okuduğum bölümden(makine ve imalat mühendisliği) ve okuldan memnun olmamam.Son sınıftayken çalışmamıştım ve geç de olsa pişman oldum.Bunları arkada bırakıp sağlam bir şekilde sınava hazırlanmak istiyorum fakat 21 yaşında üniversiteye başlamak nasıl olur , geç mi kaldım , yoksa 25 yaşında mezun olan birisi için iş imkanları kısıtlı mı olur tarzı sorular kafamı kurcalıyor.

Bu durumu yaşamış , bu durumda olan arkadaşlar var mı ? Ayrıca iyi veya kötü yorumlarınızı , eleştirilerinizi bekliyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• dostum kimse sana bişi ögretemez sadece ögrenmene yardımcı olur sakin kafayla düşündüysen yaşadıgın hayatın hiçbir zaman telefisi olmayacak demem o ki teklemeden kararını ver geç eger başarabilecegini inanıyorsan çalış derim 25 olmuş bu 30 olmuş ne fark eder yetenegini oldugu alan da çalışman daha fazla verim verir kendini sınırlama
  • aile desteği aldığın sürece pek bir şey olmaz 25 yaş geç değil taki 27-28 e kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tortoıse -- 19 Haziran 2017; 1:58:14 >
  • Başarabileceğime inancım tam , tek sıkıntım yaş ve iş bulma mevzusu diyebilirim.
  • 22 yaşındayım, okulu bırakıp yeniden hazırlandım. istediğim gibi gelirse bu sene yeni bir üniversiteye başlayacağım. bence gayet ideal yaşlar 21-22. ne isteyip istemediğini biliyorsun, okul konusunda daha tecrübelisin vs.

ailen destek olmayacaksa problem olabilir sadece. psikolojik dstek değil tabi, maddi desteği kast ediyorum. onun dışında en son düşüneceğin şey yaş olsun, 27-28 olsan neyse de 21 ne ki daha. hangi bölüm istiyorsun bir de hocam, mühendisler de 25 yaşında mezun ouyor aşağı yukarı mesela ne olacak
  • şüşko kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ailemin destek olacağına inanıyorum hatta memnuniyetsizliğimi dile getirdiğimde yeniden hazırlanabilirsin demişlerdi o konuda sıkıntım yok allaha şükür. Endüstri mühendisliği düşünüyorum hocam fakat üstte arkadaşa belirttiğim gibi mezun olduktan sonra yaştan dolayı iş imkanı kısıtlı olur mu bilemiyorum. Siz hangi üniversite-bölüm düşünüyorsunuz ?
  • paptes kullanıcısına yanıt
    Bu kararı alırken neleri göz önünde bulundurdunuz ? Takdir edersiniz ki alınması kolay bir karar değil fakat çok saygı duyulası.
  • Gerçekten tatmin olacağın ve mutlu okuyacağın bir yere gidersen 21 yaşında olmanın bir önemi yok...Ki hukuk okumak istiyorsun...Hukuk fakültelerinde her yaştan insan var...
  • iühukukkk İ kullanıcısına yanıt
    Üstteki arkadaşlardan biri hukuk okumak istiyor ben değil karışıklık oldu galiba :) Fakat şu konuda çok haklısınız ; tatmin olacağım ve mutlu okuyacağım bir yere gitmeyi çok istiyorum. Yeniden hazırlanma fikrimi destekleyen şeylerden bir tanesi de bu.
  • onurd0 kullanıcısına yanıt
    hazır ailen de destek, hiç düşünme bile bence. 25 yaş geç bir yaş değil, iş konusunda sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum. makine, ee gibi bölümlerden o kadar çok kişi 25 yaşında mezun oluyor ki. yol yakınken istediğin şeyin peşinden gitmelisin bence.

diş hekimliği istiyorum ben hocam.
  • hocam 21 nedir ya :) üniye asıl 21 22 de başlanır
  • şüşko kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Umarım diş hekimliğini kazanırsınız :)
  • dostum çok zor bi süreç ama istediğin yer olunca tatmin oluyosun.
  • yök atlastan hedefindeki bölüm ve üniden girenlerin yaşlarına bak.

ben 20 yaşındayım ekimde 21 olacağım 2. sınıfta okuyorum tercih yapıp istediğim üni ve bölüme gidicem.
  • Dr. eneox kullanıcısına yanıt
    diyosunuz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurd0

diyosunuz :)

yeterki boş işlere vermeyin kendinizi karı kız gibi sadece gelecek için calısın yoksa hayatınızdaki en büyük pişmanlık suan yasayacağınız sene olur
  • 23 yaşındayım bu sene yeniden hazırlandım ve beklediğim gibi gelirse sonuç hedefime ulaşmış olucam yaşı kafana takma millet 70 yaşına kadar çalışıyor o yaşına kadar sevmediğin mesleği yapmak mı yoksa istediğin meslek için 4 5 yıl fark mı
  • onurd0 kullanıcısına yanıt
    ben teşekkür ederim asıl. senin de istediğin gibi şekillenir her şey umarım.
  • Dr. eneox kullanıcısına yanıt
    hocam kızlar beni pek beğenmiyor sorun olmaz o yüzden Şaka bir yana iyi bir üniversiteden mezun olup istediğim hayatı yaşamak istiyorum. Yaşayamacaksam bile ona benzer bir hayat yaşamak istiyorum ve bunun için çalışacağım.
  • Hocam çok absürt duracağını düşünmüyorum.40-50 yaşında üniversite okuyanlarda var sonuçta.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.