Şimdi Ara

21. yüzyıl din ve inanışları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandır bu konuyu açacağım bir tartışma ortamı arıyordum. Nihayetinde bulduğumu düşünüyorum.

Tarih sırasına göre Yahudilik, Hristiyanlık ve İslamiyet'in yanı sıra hinduizm, budizm gibi milyonların mensup olduğu birçok din ve inanış var. Bunlar hakkında az ya da çok bilgi sahibi olabiliyoruz.

Bir de pek bilgi sahibi olmadığımız inanışlar, yeni vahiyler ve vahiy alanlar var. Yüzyılımızın yeni inanışları ve dinleri hakkında bilgisi olan ya da bu ortamlarda bulunmuş olanlar var mı?

Yakın zamanda çokça vampir, uzaylı, melek cemiyetleri türedi ancak bunlar bir vahiy altında toplanıyorlar mı? Duyduğunuz gördüğünüz var mı?

Örnek vermek istiyorum:

Bahai adında, Hz. Bahaullah'ı peygamber kabul eden ve tek tanrılı olduğunu ifade eden bir inanış var. Ülkemizde de mensupları var. Lotus tapınağı adını verdikleri büyük ibadethaneler inşa ediyorlar ve mimari ile kendilerini göstermeyi başarıyorlar.(bence)

Bu insanların arasında bulunmuş biri var mıdır forumda, merak ediyorum.

Edit: Bahailiğin bu yüzyıldan daha önce ortaya çıktığını biliyorum ancak ülkemizde pek bahsi geçmeyen, pek ortada olmayan bir inanış olduğu için örnek vermek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziverella -- 7 Nisan 2019; 12:35:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "Lotus tapınağı adını verdikleri büyük ibadethaneler inşa ediyorlar"

Nerde var ibadethaneleri?

Gösterdiğin görsel bilgisayar ürünü.

Sen inananlarından mısın? Adamın adını Hz. öneki koyup yazmışsın da meraktan soruyorum, geçende bir ateist söylemişti bu adamı da pek bilgi bulamadım ne dediğine dair.
  • Bahailik diye arattığında aslında biraz bilgi çıkıyor. Ben inananlarından değilim sadece en çok bilinenin bu olduğunu varsaydım. Birkaç defa da kulağıma çalındı.
    Hemen birkaç link gönderiyorum size:

ArchDaily
    AD Classics: Lotus Temple / Fariborz Sahba
    https://www.archdaily.com/158522/ad-classics-lotus-temple-fariborz-sahba

http://ordaf.org/gizemli-bir-inancin-mensuplari-bahailer/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziverella -- 7 Nisan 2019; 12:30:57 >

• ziverella Z kullanıcısına yanıt
    Türkiyede 10bin tane inananı varmış. Türkiyede ibadethane açamazlar benim bildiğim. Cemevi bile resmiyette ibadethane sayılmaz. Belediye ne diye ruhsat veriyor bilmiyorum gerçi.

Türkiye'de yok benim gördüğüm mimari bir yapıları, sitelerine girdim her ülkede değişik mimarili yapılar var.
  • Ağır müslüman görünüp Bahaî olduğunu sonradan öğrendiğim çok yakın bir arkadaşım vardı evet. Bana göre diğer ydh lerden farkı yok. Bulunduğumuz devir bu gibi kültler için çok müsait.

• Bahailik İslamın çağdaş dünyaya göre düzenlenmiş hali gibi bir şey. Zina edene ve hırsıza para cezası-yanlış hatırlamıyorsam- gibi hükümler koyuyor. Gene de çağda anlayışıyla uyuşmayan yönleri oluyor. Örneğin Bahailikte 2 eşle evlenme sınırı vardır. Ha çok eşlilik ahlaksızlık değil tabii. Bir ateist buradan eleştiremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 7 Nisan 2019; 12:55:48 >
  • Ben merak ettim bu adamı da net bilgi çok bulamadım, detaylı araştırmak da zor geldiydi peygamber ise ve 3 dini de kabul ediyor ise vahiy almış olmalı, din kitabı falan yok mu bu adamın? Ne yazıyor acaba kitapta okumak isterdim.

ydh ne demek ayrıca? Yeni dini hareket mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Bahai olsun ya da isterse meleklere tapan olsun. Ülkemizde belirgin olmalarının pek imkanı yok diye düşünüyorum. Bahai inancında biri olsa, görseldeki gibi maliyetli bir yapıyı yaptırabilmek için fazlasıyla maddi/politik gücünün olması gerekiyor gibi geliyor bana.

Mimari de güç gösterme yollarından biri olagelmiştir. Hala da öyledir.

http://www.emakalat.com/download/article-file/63687
  • Kur'an daki İslam'ın çağdaş dünya ile çeliştiği iddia edilen kısımlar yani öyle mi? Adam zeki o zaman.
  • Ben o arkadaşa şunu sormak isterim aslında, neden İslamiyet değil de Bahailik? O insanları ülkemizdeki ilahiyatçılardan farklı kılan ve o insanları güvenilir yapan şey ne?

• 6. Size ayetleri indiren Allah için [üç vakit] dokuz rekât namaz
    kılmak farz kılındı: Öğle (ez-zevâl), Sabah (el-bukûr) ve AkGam (elâsâl). Sizi, Allah‟ın Kitâbı‟ndaki diğer birtakım emirlerden/namazlardan muaf tuttuk.

Dipnot:
    Bahâullah, Gslâm ulemâsı tarafından Kur‟ân-ı Kerîm‟e göre beG vakit olduğu
    kabul edilen namazların sayısını üç vakit olarak belirlemiGtir. Ayrıca burada
    zikredilen “Kitâbullah”tan kasıt “el-Kitâbu‟l-Akdes”tir.

Şiilikte 3 vakittir zaten günlük namaz sayısı, bizim sunniler de değişti sanmışlar bahailikte. Halbuki hep 3 idi zaten Kur'an da da.

Zeki bir adam bu herif. Okuyayım bakayım nerede saçmalıyor. Teşekkürler.
  • bahailik müslümanlığın güncellenmiş versiyonu gibi bir şey ( gerçekten de daha güzel ve daha mantıklı müslümanlıktan ) yine bahailerin de tanrıları allah ve muhammedi de peygamber olarak kabul ediyorlar, ama muhammede gelen dinin bozulduğunu bu yüzden de allahın hüseyin ali diye yeni bir peygambere yeni bir din yolladığına inanıyorlar

aha bu da adamın resmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 7 Nisan 2019; 13:15:7 >
  • ziverella Z kullanıcısına yanıt
    Bu tarz oluşumlar para bulur sen merak etme

Eski bir el kaidecinin yazısını okuduydum, bizim lideri biri arıyor şuraya gidin deniyor ve gidiyoruz hem para hem silah buluyoruz diye anlatıyordu. Allah gönderdi dedi miydi müritlere ikna etmek kolay.

Okunmuş terlik var 130 tl ye istersen. Gerçi enflasyon var zam gelmiş olabilir
    Bahailik Hinduizm ve İslam karışımı bir din. Krişna-Hinduizmde Vişnu'nun 8. avatarı olarak kabul görüyor sanırım.- Buda gibi karakterleri peygamber olarak kabul eder. Çelişki arıyorsan pek bulacağını sanmam. Ama birçok kitabı var bu adamın bilim hakkında -yaratılış, evren- bilgi veriyorsa oradan yanlışlanabilir.
  • bahailiğe mahsus bir şey değil, ibrahimi dinlerden denilen bütün dinler hinduizmle ilişkili zaten

ibrahim-brahma
    brhm-brhm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 7 Nisan 2019; 13:21:20 >
  • Su Aygırı kullanıcısına yanıt
    Bunlar çok spesifik şeyler ama köküne inilmesi gerekiyor. Dediklerin doğru olabilir araştırmak gerek ama Bahailik genel kaidelerinde Hinduizmi vahiy olarak görüyor. İslama göre Hinduizm insan uydurmasıdır. Krişna vs. peygamber değildir.
  • Su Aygırı kullanıcısına yanıt
    Foto olmazsa eksik kalırdı sen olmasan ne yapacaz biz
  • Ben Kur'an ı da okurken bu niyetle okuduydum. Kesin çelişki bulurum dediydim, ne bileyim Allah'tan geldiğini

Diğer kitapları varsa zaten baştan faul, hadisi de var demek ki

Şu anda tevratı okuyorum Allah günah yazmasın içindekilerin insan yazması olduğu çok açık mesela, illa var içinde Allah emri ama hangisidir belirlemem imkansız geldi şu ana kadar. Diyemedim ki şu ayet bozulmamış. Kur'an da geçen aynı konu bile nerdeyse hiç örtüşmüyor şu ana kadar okuduğum kısımda, bakayım ileride yine değinecek mi o konulara.
  • Deep Web'e gir gör.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.