Şimdi Ara

2200TL SİSTEM TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem hakkında bir kaç sorum olacak yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim!

Gigabyte GV-N960IXOC-4GD GTX960 775tl
     2200TL SİSTEM TAVSİYE
    Intel Core İ3-6100 420tl
     2200TL SİSTEM TAVSİYE
    MSI H110M PRO-VD DDR4 200tl
     2200TL SİSTEM TAVSİYE
    Kingston DDR4 4GBx2 220tl
     2200TL SİSTEM TAVSİYE
    Dark Cubix 500W 240tl?
     2200TL SİSTEM TAVSİYE
    (Dark Force Serisi 500W 3xSATA, 3xIDE 6+2Pin PCI-E Power Supply)
    kasanın içindeki güç kaynağı büyük ihtimalle bu!
    Seagate Desktop SSHD8gb - 1TB 3.5" 250tl?
     2200TL SİSTEM TAVSİYE
    =2100tl
    1- i3 işlemci ekran kartı konusunda dar boğaz yaparmı?
    2- 500w 80+ olmayan bir psu yeterlimi sizce?
    3- harddisk konusunda ssd almak ne kadar doğru.
    neticede 8gb lık ssd kısmına işletim sistemi kurulup pc nin hızlı açılması sağlanabilir diye düşünüyorum
     2200TL SİSTEM TAVSİYE 2200TL SİSTEM TAVSİYE 2200TL SİSTEM TAVSİYE 2200TL SİSTEM TAVSİYE 2200TL SİSTEM TAVSİYE 2200TL SİSTEM TAVSİYE

• i3 işlemci gtx960 ı gayet rahat bi şekilde besleyebilir. Oyunlarda önemli olan ekran kartı olduğu için ekran kartın iyi olursa işlemci onu çok kısıtlamıyor. Ama ekran kartını düşük bi şey işlemciyi yüksek seçmeye kalkarsna bu sefer hiç iyi bir performans alamazsın. Yani i5 skylake sistem kurmaya kalkarsan bu paraya ekran kartından bilmem nerden kısacaksın bu sefer ekran kartının performansı düşük kalacak ve ekran kartının düşük olması işlemciyi kısıtlıyor bu yüzden bence sisteminizde bir sıkıntı yok.

Güç kaynağı konusunda kesin bir şey konuşamayacağım o konuda çok bilgim yok ama yine de 80+ olan bir psu alırsan en azından kafan daha rahat olacaktır diye düşünüyorum ama benim bildiğim 500-550w da gtx960 ın bulunduğu bir sistemi besleyebiliyor.

SSD konusuna gelirsek, ssd aslında günümüzde büyük ihtiyaç haline geldi cidden hızına alıştın mı bırakamıyorsun ama eğer ki henüz ssd kullanmamışsan elindeki bütçeni de arttıramıyorsan erteleyebilirsin çünkü bütçe bu kadarsa başka yerden kısman gerekecek ama ne yazık ki kısabileceğin herhangi bir yerin yok gibi duruyor, elinde paran olduğu zaman kendine uygun bir ssd alabilirsin. Alacaksan samsungun evo modellerini tavsiye ediyorum gayet iyi ssd modellerindendir. HDDde seagatede çok sorun olduğu söyleniyor WD alırsan daha iyi olur sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: suddenly30

i3 işlemci gtx960 ı gayet rahat bi şekilde besleyebilir. Oyunlarda önemli olan ekran kartı olduğu için ekran kartın iyi olursa işlemci onu çok kısıtlamıyor. Ama ekran kartını düşük bi şey işlemciyi yüksek seçmeye kalkarsna bu sefer hiç iyi bir performans alamazsın. Yani i5 skylake sistem kurmaya kalkarsan bu paraya ekran kartından bilmem nerden kısacaksın bu sefer ekran kartının performansı düşük kalacak ve ekran kartının düşük olması işlemciyi kısıtlıyor bu yüzden bence sisteminizde bir sıkıntı yok.

Güç kaynağı konusunda kesin bir şey konuşamayacağım o konuda çok bilgim yok ama yine de 80+ olan bir psu alırsan en azından kafan daha rahat olacaktır diye düşünüyorum ama benim bildiğim 500-550w da gtx960 ın bulunduğu bir sistemi besleyebiliyor.

SSD konusuna gelirsek, ssd aslında günümüzde büyük ihtiyaç haline geldi cidden hızına alıştın mı bırakamıyorsun ama eğer ki henüz ssd kullanmamışsan elindeki bütçeni de arttıramıyorsan erteleyebilirsin çünkü bütçe bu kadarsa başka yerden kısman gerekecek ama ne yazık ki kısabileceğin herhangi bir yerin yok gibi duruyor, elinde paran olduğu zaman kendine uygun bir ssd alabilirsin. Alacaksan samsungun evo modellerini tavsiye ediyorum gayet iyi ssd modellerindendir. HDDde seagatede çok sorun olduğu söyleniyor WD alırsan daha iyi olur sanırım.

Bu sistemde i5 6400 skylake işlemci kullanılırsa bahsettiğiniz yüksek işlemci düşük ekran kartı sıkıntısı ortaya çıkarmı ? gtx 960 4G yetersiz kalma ihtimali varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcco -- 31 Aralık 2015; 21:23:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: danisman27

quote:

Orijinalden alıntı: suddenly30

i3 işlemci gtx960 ı gayet rahat bi şekilde besleyebilir. Oyunlarda önemli olan ekran kartı olduğu için ekran kartın iyi olursa işlemci onu çok kısıtlamıyor. Ama ekran kartını düşük bi şey işlemciyi yüksek seçmeye kalkarsna bu sefer hiç iyi bir performans alamazsın. Yani i5 skylake sistem kurmaya kalkarsan bu paraya ekran kartından bilmem nerden kısacaksın bu sefer ekran kartının performansı düşük kalacak ve ekran kartının düşük olması işlemciyi kısıtlıyor bu yüzden bence sisteminizde bir sıkıntı yok.

Bu sistemde i5 6400 skylake işlemci kullanılırsa bahsettiğiniz yüksek işlemci düşük ekran kartı sıkıntısı ortaya çıkarmı ? gtx 960 4G yetersiz kalma ihtimali varmı ?

gtx 960ın 2gb ya da 4gb olması farketmez kendisi zaten iyi seviyede bir ekran kartıdır. i5 6400+gtx960 gayet iyi bir kombinasyondur. Örneğin ben haswell serisi i5 4460ı gtx 960la birbirlerine yakın olan 280x ekran kartıyla kullanıyorum ve oyunlarda gayet iyi performans alıyorum. Sıkıntıdan kastım aslında işlemcide ya da ekran kartında herhangi bir zorlama olmaz (darboğaz gibi) sadece ekran kartınız düşük seviye olduğu için sistemi oyunu daha yüksek ayarlarda oynatmaya zorlayamazsınız ama tam tersi daha düşük bir işlemci daha iyi bir ekran kartı ile yüksek ayarlarda oynanabilir fps seviyesine ulaşmanız daha kolay olur çünkü bizim işimiz bilgisayarın işlemcisinden çok grafik işlemciyle oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4000TL Sistem tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    1500 TL Oyun Sistem Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.