Arkadaşlar herkese merhabalar 2012 model Honda Accord aracım var. Bir konuda size danışmak istiyorum. Aracıma lastik alacağım ama orijinal ebat 225/50/17 fakat takmak istediklerim 225/45/17 lastik başına 200 liradan fazla oynuyor sizce bariz bir fark yaratır mı benim için aracın dinamiklerini bozar mı veya güvenliğimi tehlikeye sokar mı ? Teşekkür ederim |
225/50/17 den 225/45/17 ye geçiş
-
-
Çap küçülür, 215/55/17 fiyatları uygunsa daha iyi olur.
-
aracın dinamiklerini bozar mı hocam ?
-
Aracın alt paketlerinde 215 taban kullanılabiliyorsa hiç sorun olmaz. Ben eski kasa peugeot 3008 için orijinal 225/50/17 yerine 215/55/17 almıştım. Alma sebebim de jant değiştirirken lastikçinin yanlış yönlendirmesi neticesinde 308 jantı taktırdım, taban çapı dar olduğundan 225 kışlık lastik yanakları çok bombeli durdu ve bu sebepten yazlıkları küçülterek görüntüyü düzelttim, aracı kullanmaya devam etseydim kışlıkları da 215/55/17 olarak değiştirecektim.
-
%3.5 küçülüyor tavsiye edilen sınır %3 ufak bir aşım önemli değil aracın dinamiklerine etkisi olmaz para kolay kazanılmıyor. -
Önermem, 50 yanak altı ülkemizin delik deşik yolları için konfor düşüren lastikler. Bol jant yamulması hediye tabi.
-
lastik çamurluk arası mesafe açıldığından kötü görünüyor.
-
-3.54 daha küçük olacağı için uygun olmaz. -
Ayni degisimi 2 gun once arkadasin astra j aracinda yaptik. Arkadas bana lastiklerinin 215 50 17 oldugunu soyledi ki astranin orjinal olcusu de bu. Kitapcikta 225 45 17 de kullanilabilir diyordu. Arac yere 3 mm yaklasiyordu guvenli sinirin icinde kaliyordu. Lastikleri aldik gittik lastikciye montaja, yan yana bir koyduk arada cok fark var. Hata yaptik sandik ama meger eski lastikler 225 50 17 imis. Arkadas bilememis.
Sonuc olarak yeni lastikler daha kucuk gozukuyor ama bence arac daha dinamik oldu. Onceden gemi gibi yaylaniyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 5 Aralık 2021; 14:4:25 > -
Fark 3.50 üstünde olmaz
İlla 45 yanak istiyorsanız 245/45/17 geçebilirsiniz
-
Astra ve Cruze'larda orijinali 215/50/17 yerine 225/45/17 kullanılıyor, sıkıntı yaşamıyor. Konfor kaybı muhakkak ama sıkıntı olmuyor.
-
Muhtemelen 45 yanak istediğinden değil. 225 45 17 ebatı 17 jantta en ucuz ebat. Arkadaş sanırım diğer ebatlara göre uygun fiyata kaliteli lastik almak için ebat değişikliği istiyor. -
Astra'nın orjinal ebadı 215/50/17'ydi, ben de 225/45/17 taktım, hem de 4 mevsim kankook kinergy 4s2 taktım, yazlık kışlık derdinden de kurtuldum
bir tık fazla yakıyor, göstergede gözüken hız gerçek hızdan daha fazla, araç daha fazla km yapıyor gözüküyor ama gerçekte daha az km yapıyor. bence dert değil, aradaki fiyat farkı çoktu.
-
kimse yanlış anlamasın aracın en önemli donanım özelliği lastik ve frenleri...
bu konuda tasarruf yapılacak ise ekonomik ve kaliteli olmalı...
özellikle ülke yolları ve malum ekonomi sebebi ile yollar yenilenmiyor ve asfalt hep sorunluydu...
İstanbul özelinde konuşuyorum, yollar delik deşik ve ağır vasıta hasarları ile dolu...
bu sebeple yaşadığını şehir, kullandığınız yol önemli... 2001-2002 gibi 45 yanak kullanmış biri olarak 2-3 kere lastik yarılması ve süspansiyon sorunları yaşamıştım... tabi o zaman gençlik vardı ama şuan asla o riskleri almam... 65-70 yanak hatta imkan varsa yollarda Ford Raptor, VW Amarok ile gezmek çok daha mantıklı...:)
tavsiyem 215 55 17 yönünde...
215/55-R17 vs 225/50-R17 Tire Comparison - Tire Size Calculator | Tacoma World
hatta hızla işin yok 210KM/H üzerine ihtiyaç duymuyorsan ki duymayın :)
215/55R17 94H MICHELIN ENERGY SAVER Fiyatı | Lastik Borsası (lastikborsasi.com)
Benzer içerikler
- uyap kazanılan ihaleden vazgeçme
- rami oto pazari whatsap grubu yorumlar
- lpg" li araç egzozdan su gelmesi
- dizel partikül filtresi temizleme devir
- jeep grand cherokee 3.0 crd motor ömrü
- zeekr 001 fiyat
- togg yeni rengi
- renault fiyat listesi
- yol tutuşu en iyi kış lastiği
- peugeot 2008 allure 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X