Şimdi Ara

225/50/17 vs 245/45/17

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2011 Model A6 aracımın lastikleri 225 50 17. Daha dolgun gözüksün diye 245 45 17 takacağım. Bu ölçüye izin veriyor araç, kapı içindeki etikette yazıyor servistende sordum.Audi formundaki jant lastik konusundaki uzman bir arkadaş 245 45 17 yi takmamamı, janta küçük geleceğini faydadan çok zarar vereceğini söyledi. Sizin fikirleriniz nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• + yol tutuş ve fren performansı
    - yakıt tüketimi
  • araba dahada hantallaşıcak yakıt tüketimi artacak yol tutuştaki farkıda fazla hissedemiyeceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

+ yol tutuş ve fren performansı
    - yakıt tüketimi

Jantın lastiğe küçük geleceği gibi birşeyden bahsetti inç farkı vs gibisinden.

• Değişim için mantıklı ölçü yazdığınız 245/45/17 zaten.Araç sertleşmez, yanak oranı azalsada taban geniş olucağından yanak aynı olucak.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

araba dahada hantallaşıcak yakıt tüketimi artacak yol tutuştaki farkıda fazla hissedemiyeceksin

Performans ve yakıtı ne kadar etkiler ?

• Bahsettiğin jantın küçük gelmesi et kalınlığı yani ofset genişliği.Lastikçide denemen lazım, 245 sırıtabilir o jantta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    225/50/17 vs 235/50/17
    11 yıl önce açıldı
    225/45/17 yerine 215/50/17
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazarotti

Değişim için mantıklı ölçü yazdığınız 245/45/17 zaten.Araç sertleşmez, yanak oranı azalsada taban geniş olucağından yanak aynı olucak.

Haklısınız. Mercedes 2014 E Class da aynı ölçüyü kullanıyor. Hatta bahsettiğim arkadaşa bunuda sordum dedi iki jant arasında teknik fark var tam anlayamadım. Endişem aracın yürüyenini olumsuz etkilemesi ?

• S-Line modellerinde daha yüksek inç jant yok mu? Yürüyen aksamı sizinkiyle aynı sertlik harici.

19' jant koyup 255 taban koysanız eyvallah zorlar aracı ama bu araçlar kolay kolay 2cm lik taban farkından dolayı etkilenmez.

E-Class'da genelde ön arka farklı olur kafanızı karıştırmasın.
  • quote:

Bahsettiğin jantın küçük gelmesi et kalınlığı yani ofset genişliği.Lastikçide denemen lazım, 245 sırıtabilir o jantta.

Değişimdeki asıl amacım görselliğe katkı sağlamak (arkadan görünümü dolgunlaştırmak) iyi yapıyor derken kötü mü olur sizce ? 18 inc jant alacaktım fakat fiyatlar uçuk. Replica almıyorum orjinal takıntısıda var.

• quote:

S-Line modellerinde daha yüksek inç jant yok mu? Yürüyen aksamı sizinkiyle aynı sertlik harici.

19' jant koyup 255 taban koysanız eyvallah zorlar aracı ama bu araçlar kolay kolay 2cm lik taban farkından dolayı etkilenmez.

E-Class'da genelde ön arka farklı olur kafanızı karıştırmasın.

Haklısınız bende öyle düşünüyorum fakat s line nin jant ölçüsü 18 ya da 19 olduğu için kafam karıştı.

• Orjinal 17' ve sonradan takdığım replica 18' jantlar.

Bende içerde kalan lastiklere ayar olurum.

Yıllardır replica alırım şükürler olsun bir sıkıntı çıkarmadı.Unutmadan replicadan replicaya fark var.TSE belgeli aldınız mı sorun olmaz.

225/50/17 vs 245/45/17 225/50/17 vs 245/45/17

• quote:

Orijinalden alıntı: baba63

quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

araba dahada hantallaşıcak yakıt tüketimi artacak yol tutuştaki farkıda fazla hissedemiyeceksin

Performans ve yakıtı ne kadar etkiler ?

1 litre civarı artabilir 100 km de
  • quote:

Orjinal 17' ve sonradan takdığım replica 18' jantlar.

Bende içerde kalan lastiklere ayar olurum.

Yıllardır replica alırım şükürler olsun bir sıkıntı çıkarmadı.Unutmadan replicadan replicaya fark var.TSE belgeli aldınız mı sorun olmaz.

225/50/17 vs 245/45/17 225/50/17 vs 245/45/17

Çok şık duruyor fakat psikolojik işte :) yani sonuö olarak bir zararı olmaz araca değil mi takacağım 245 45 17 nin ?

• orjianalı 205/55/16 olan aracımda 225/40/18 kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. Görüntü harika. Takmanızı tavsiye ederim fakat ölçüleri uyumlu olsun.
  • 3 audi servisini aradım sordum birisi olur diyor diğer ikisi takmayın diyor. Şaşırdım kaldım.

Kapı arasındaki ölçü tablosu;

225/50/17 vs 245/45/17

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.