< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir90 -- 15 Haziran 2022; 13:46:27 > |
24 Ay Taahhütlü İnternet Aboneliğini 13. Ayda Sonlandırmak
-
-
bu mesaj silindi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:23:40 > -
Şu an fatura olmadığı için kalem kalem göremiyorum ama TTNET M.Temsilcisi 11 aylık kısmın bu olduğunu ve içinde modem tahsisi, alo paket, kurum, indirim bedelleri vb. sıraladı. Geçiş yapıldığı için tekrar Türk Telekom'a geçiş yaparak bu durumu çözemez miyiz? Taahhüt başka bir firmaya geçildiği anda hemen bozulur mu yoksa caymak için bir 7 gün, 14 gün gibi sure içinde tekrar geçiş yapmak gibi bir durum var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir90 -- 4 Haziran 2020; 13:7:2 > -
bu mesaj silindi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:23:45 > -
Yapılan her şey baştan sona yanlış zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir90 -- 10 Temmuz 2020; 15:47:39 > -
Geçmiş olsun hocam. Ben de bir yerlerde bir yıl kullandıktan sonra iptal edilirse cayma bedeli ödenmez diye bir şeyler okumuştum sanki. Ben de 10 aydır kullanıyorum ve 14 ay var taahhütün bitmesine. Adresime vdsl geldi ve adslden geçmek istediğimde yüksek fiyat istediler. Cayma bedelini sordum 1300 civarı dedi. İyice sinirlendim tabi. Modem falan da almadım ben. Olmazsa 2 - 3 ay daha kullanır ve iptal ederim aboneliği.
Siz cayma bedelini ödemeyeceginizi söylediğinizde ne dediler? Süreci ilerde üncellerseniz sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxal -- 6 Haziran 2020; 12:34:34 > -
Konuyu gelişme oldukça güncelleyeceğim. Bizim durumlar biraz farklı konuda da belirttim. Türk Telekoma ödemeyeceğiz şeklinde bir şey söylemedik henüz. Söylemenin bir önemi de yok. Bu hafta BTK ve Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapacağız. BTK ilgilenmeyip konuya müdahil bile olmayacaktır daha önceki başka firmalarla olan farklı sorunlarda olduğu gibi. BTK bir kukla kurum ve tamamen büyük firmalar için çalışıyor. Tüketici lehine çözdüğü hiçbir sorun görmedim. Tüketici Hakem Heyetleri de keyfi ve kafasına göre kararlar alarak çoğu zama tüketiciyi haksız buluyorlar görünüyor konuştuğum kişilerdeki benzer vukuatlarda.
Kanunu uygulasalar sizin sözleşme de 24 aylık olduğu için hiçbir cezai şart uygulamadan şimdi bile geçiş yapabilirsiniz ama riske atıp uğraşmayın mümkünse bekleyin. -
Mecbur ödeyeceksiniz bizde 3 sene önce aynı durum geldi başımıza 414 tl yi ödedik.Kaç kere telekom müdürlüğüne gittik geri size gelelim müşteriniz olalım diye ama imkansız ceza kalkmıyor.Cezayı ödeyip Superonline a geçtik. -
Alırlar merak etmeyin ödemezseniz faiziyle icraya verip alırlar.Koskoca firma bunlar Ahmet Mehmet değil -
Uzun zaman önce yaptığım bu paylaşımla ilgili bugün fatura iptali kararı çıktı. Haklı olduğumuz bu davada güçlünün değil haklının yanında olan Keçiören Tüketici Hakem Heyetine de buradan teşekkürü bir borç bilirim. 🙏🏻❤️ -
Hocam ne önerirsiniz şimdi kanun işe yarıyor mu bende kablonet kullanıyorum ve 800tl taahhüt çıkıyor türknet fiber gelmek üzere iptal edersem para bana geri ödenir mi yani davayı kazanır mıyım?
-
yani sonuc olarak sozlesme 2 yillik oldugu icin degil de sizin elinizdeki abonelik sozlesmesinde tahahut ile ilgili bir madde olmadigi icin mi hakli bulundunuz -
Mutlu sonla bitmiş. İyi uğraşmak lazım.
-
Son güncellemeyi yaptım, okuyabilirsiniz. Henüz mutlu son olmadı gibi. Hakem Heyeti bize taahhütlü abonelik olduğuna dair sayfaların sunulmadığı için fatura iptali kararı verdi. Detayları yazmıştım zaten ilk gönderide.
Tavsiyem şu; çok ciddi bir sorununuz yoksa aboneliğin sonuna kadar bekleyip sonra geçiş yapınız. İnterneti kullanamıyor veya sunduğu faydaları ciddi şekilde eksik alıyorsanız 12 ay dolduktan sonra geçiş yapabilirsiniz ama faturayı ödeyip sonradan THH, Mahkeme vb. uğraştırıcı uzun bir süreçle karşı karşıya kalacaksınız. 1 yıldan aşağı sonuçlanmayacak gibi son mahkeme sürecini de ekleyince.
-
Ne oldu şimdi, hayatınızdan boşa giden zaman, icra ve mahkeme ile uğraşmak. Paranızı geri almış olsanız bile değdi mi ?
-
Türk Telekom İnternet aboneliğinin iptali sonrası gönderilen cayma bedelinin iadesine ilişkin Tüketici Hakem Heyetinin kabul kararına karşı Türk Telekom'un açtığı iptal davası kesin karar ile REDDEDİLDİ.
Şu an Türk Telekom'un fatura tutarını iade etmesi gerekiyor fakat bunun yasal faizi ile iadesi için de uğraşmaya değer mi bakacağız.
Buradan o parayı ödersin ve alamazsın, onlar Ahmet, Mehmet değil diyenlere de selam gönderiyorum. Toplamda 2-3 dilekçe hazırlayıp göndermek ve bu kadar süre beklemek dışında hiçbir şey kaybetmedik. Aksine bu dava ile birçok şey öğrendim ve kısa sürede kazandığım başka hakem heyeti kararı da oldu. Başka bir alacak verecek işlerinde avukata ihtiyaç duymadan 2-3 mahkeme işini de kendim tüm yasal süreci avukat gibi yürüttüm. Zararı değil çok faydası oldu.
En önemlisi de benden sonrası için tüketicilere yol gösterecek bir emsal karar daha ortaya çıkmış olacak.
Bunu okuyacak belki de yüzlerce kişi bu parayı ödemeyecek veya öderse bile tekrar alacağını bilerek hakkını arayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir90 -- 15 Aralık 2021; 22:40:35 >
-
hayırlı olsun hocam kazanmanıza sevindim.. meydanı boş bırakmamak lazım bu mafya kılıklılara.. ben yaptım oldu yok artık
-
1 yıl uğraşmışsınız ama sonunda kszanmışsınız.Bravo peşini bırakmamak lazım.Eminim pek çok kişi uğraşsa 12 aya çekerler sözleşmeyi. -
Merhaba hocam. Kararın lehinize onuçlanmaına sevindim. Şimdi ttnet ile benzer bir durumla karşı karşıyayım. 24 aylık taahhütlü sözleşmenin 12. ayı bugun bitti. 1048 lira kadar bir cayma bedeli talep ediyorlar. Emin olmak için soruyorum yoksa yukarıdaki yazıda okuduklarımda ben mi yanlış anladım ? taahhütlü sözleşme bir sözleşme türü olduğu için 12 ayı geçen sözleşmelerde Bu bedeli tüketici hakem heyeti veya mahkemesine başvuru yaptığım zaman ve o emsal kararı dosyaya eklersem lehime bir karar çıkması gerekiyor doğru mudur ? Bu bedeli ödeyeceğim yada en olmadı cayma bedelini yeni geçtiğim firmaya karşılatıcam ama ben bu bedelin başka bi servis sağlayıcısına kaçmasını istemiyorum onların suçu ne. Haketmedikleri bi bedeli ttnetin almasını istemiyorum. O kadar gıcık oldum bu firmaya. Bi cevap yazabiliren evinirim hocam. @Bahadir90
-
Tebrikler.
Aydın bey ile de bunu konuşmuştuk, Kanun açık aslında ama THH'ler firmaların kölesi olmuş.
Kanunen düzenleme gelmezse eğer "cayma bedeli" nin indirim, fayda vırt zırt adı altında firmalarca çarpıtılmasının önüne geçilmezse on kuruşluk beyni olan THH heyetindekiler Kanun'un üstün olduğunu anlamıyor maalesef.
Benzer içerikler
- tarife değişikliği ne zaman yapılmalı
- türk telekom altyapı çalışması ne kadar sürer
- türk telekom dilekçe örneği
- eve fiber kablo çektirme ücreti
- zyxel vmg3312-b10b arayüz şifresi
- turkcell abone sayısı
- statik ip
- kapanan hat nasıl açılır
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- ağda kayıtlı değil ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X