3 aydır şeker tüketmiyorum ve ömür boyu böyle devam edeceğim. Mola yok, ara ve ödül diye bir şey yok. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki yıllardır bisküvi, abur cubur, cola, cips ve asistli içekleri ağzıma bile sürmüyorum. Tek sıkıntım şerbetli tatlılardı. Özellikle Ramazan ayında iftardan sonra her gün şerbetli yada sütlü tatlı yerdim. İşyerine baklava gelirdi 8 dilimden aşağıya yemezdim. Kilom 80, boyum 183. Hayatımda bir karar aldım ve şekeri bıraktım. İlk 3 hafta doğal şekerli şeyler dahil hiçbir şey tüketmedim. 3 haftadan sonra ara sıra hurma, meyve muz falan yedim. Ekstra ilave şekerli hiçbir şey tüketmedim. Paketli gıdalardan daha fazla, çok daha fazla uzak durdum. Hayatımdan şekere dahil her şeyi çıkardım. Tabii çaya falan şeker atmayalı 10 yıldan fazla oldu. Peki hayatımda ne değişti? Arkadaşlar ilk olarak hayatıma daha enerjik olarak devam ediyorum. Daha iyi uyuyorum ve daha sağlam kalkıyorum. Gün içinde zinde oluyorum. Adımlarımı daha iyi atıyorum. Halsizlik, bitkinlik ve yorgunluk hayatımdan gidiyor. Tabii şekeri bıraktıktan sonraki ilk 3 hafta çok zorluk çektim. Özellikle geçmiş Razaman ayında iftardan sonra hep tatlı aradım ama ağzıma sürmedim. Yüz ve vücut bölgemde gençleşme hissettim. Belki size abartı gelebilir ama durum gerçekten böyle. Aynaya baktığımda yüzüm daha bi parlak görünüyor artık. Her geçen biraz daha fazla parlıyor gibi hissediyorum. Zaten kilolu birisi değilim ama bel bölgemin inceldiğini de görüyorum. Bir ortama girince arkadaşlarınız şekerli şeyler tüketirken çok zorlanıyorsunuz ama yarım saatlik zorluk sonrasında mutluluk getiriyor. Saçımda Seboreik Dermatit vardı. Yani pullanma ve kepek sorunu. Forumda da konularım vardır. Bir sürü şampuan vs denedim. Kısa süreli koruma sağladı o şampuanlar ama kendisine bağlı bırakıyordu. Üstelik çok fazla para. Ne gariptir şekeri bıraktıktan sonra sorunum hafifledi. Üstelik o pahalı şampunları kullanmadığım halde pullanma ve kepek sorunum ortadan kalkmaya başladı. Meğer şeker benim en büyük düşmanımmış. Tatlı düşman.. Konuyu ara ara editlerim. Belki forumdan benden daha uzun süredir şekeri bırakan arkadaşlar vardır. Benim 3. ayım oldu. Sizde kendinize bir iyilik yapın hatta büyük bir iyilik yapın ve şekeri bırakın arkadaşlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 30 Nisan 2023; 11:56:57 > |
Bildirim