Şimdi Ara

24 yaşında mimarlık - ÖNEMLİ KARAR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
3
Favori
1.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 23 yaşındayım, istanbulda iyi bir anadolu lisesinden mezun oldum. lys mf3de 24binlerdeydim. tercih listemin başında bir kaç mbg, kalanında ise mimarlık bölümleri vardı. mimarlığı daha çok istiyordum ancak şehir dışına çıkamazdım ve mf4 sıralamam 33bindi.

sonuç olarak mbg bölümüne yerleştim, mezun oldum, şimdi yüksek lisans yapıyorum ama oldukça mutsuzum. kesinlikle lisede biyoloji sevip tercih edilmeyecek bir bölümmüş. gün boyu laboratuvarda olmak, insanlarla pek etkileşmemek, tekrar tekrar aynı şeyleri yapmak vs beni çok yordu. günler geçtikçe hayallerimden uzaklaştım. resim yapmayı sevdiğim halde bu mbg okuma süresince resim bile yapmadım kendime yabancılaştım. kötü bir bölüm demiyorum asla; okurken çok eğlendim, hep derslere katılan bir öğrenciydim. ancak sonuçta yapılan iş bana göre değilmiş onu anladım. ders faslı bittikten sonra, gözle göremediğim şeylerle uğraşmak, ortaya bir ürün koyamamak, geçerli bir mesleğe sahip olamamak (yani her yerde iş yapabilecek, temel yetilere sahip değilim; mesela mühendislerle beraber matematik, fizik, fizik laboratuvarı, programlama gördüm ancak devamı yok, bir şey tamir edemem işleyen bir program yazamam. ya da hastalıklara tıp fakültesinde okutulan derslerden daha fazla hakim olsam da kimseyi iyileştirme ehliyetim yok.), iş bulamamak beni çok yordu, üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı.

bölümü okurken bırakmayı göze alamadığım halde, şimdi 5 yılımı vermiş olsam da çok kolay bırakabilecekmişim gibi hissediyorum. tekrar sınava girip mimarlık okumak istiyorum. tabi korkmuyor değilim bu yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum. belki benimle aynı şeyi ya da benzer bir şeyi yaşamış olanlarınız vardır.

Bu arada ders çalışmaya başladım bile; geometriden üçgenleri bitirdim, matematikte ise limit konusuna kadar geldim bir aya yakın bir sürede. ve şaşırtıcı şekilde eskiden yapamadığım soruları kolayca yapıyorum.

kafamdaki sorular:
    1. yirmili yaşların ortasında üniversiteye başlamak avrupada alışılageldik birşey olsa da ülkemizde hangi negatif durumlarla karşılaşabilirim? baştan bilmek istiyorum.
    2.itü ingilizce mimarlık hedefliyorum. ve bunun için daha önce olmadığı kadar bilinçli çalışmaya niyetliyim. alternatif olarak hangi üniversiteleri tavsiye edersiniz?
    3.mbgye oranla çok daha fazla iş olanağı olduğunu gördüm. işsiz kalmamak için üniversite eğitimimi nasıl değerlendirmeliyim?
    4.genel olarak resme, biraz da heykele kabiliyetim vardır. ancak mimarlık estetik yeteneğin ve zevkin yanında çokça bilgisayar programına hakim olmayı gerektiriyormuş. bu yüzden yükleyip, çalışabileceğim bana temel olabilecek programlar hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. autocad gibi.

sanırım çoooooooook uzun bir yazı oldu hiç birşeyi atlamak istemediğimden. şimdiden teşekkür ederim.

• Siz zaten kafanıza koymuşsunuz. Burda belki yapma diyenler olacak, belki yap diyenler olacak. Size verebileceğim tek tavsiye, eğer sınava hazırlanabilecekseniz, kazanabileceğinizi düşüyorsanız, bu riski alabilecek kadar mesleğinizden sıkıldıysanız ve mutsuzsanız, hayatınızın diğer kısmınında böyle mutsuz geçeceğini öngörüyorsanız ben içinizdeki sesi dinleyip hayallerinizin peşinden koşun derim. Umarım mutlu olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tataleon -- 3 Ağustos 2015; 19:05:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de eğer mutsuzsan ve yapabileceğini düşünüyorsan kimse seni yıldırmasın.

• Okumanın yaşı yok ama erken yaşta elin para görmesi paha biçilemez. Mimarlık diploması almak yaşa bakmaz çevren genişse tasarım kabiliyetin varsa iyi bir meslek, bir yere bağlı kalmadan çalışacak alanların var.

18-19 yaşında olan insanlarla ders işleyeceksin fazla kafaya takma yapacakları kötü davranış veya hareketlerde,

Yaş faktöründen dolayı gideceğin ünide sana müsamaha gösterilebilecek yani bir işte çalıştığında devamsızlık pek sıkıntı olmayacak bir yere git, önceden araştırmanı yap görüşler al.

İşsiz kalmamak için daha 1. sınıfın sonunda staj başvuruları yap, mimarlıkla alakalı bilgi ve projeleri takip et, mimarlık bölümü öğrenci topluluğu gibi etkinliklerin içinde ol.

Autocad işin temel kısmı onu hallettikten sonra daha üst programlara geçersin mimarların takıldığı forumlarda hangi programları kullandıklarını öğrenebilirsin.

Çok iyi bir karar vermen gerekiyor 28-29 yaşlarda diplomanı eline alacaksın, başka çıkış yollarını iyi düşün 4-5 sene daha okumayı bir çok bünye kaldıramayabilir, mbg de akademik kariyer yapıp araştırma geliştirme kısmında bulunabilirsin yurt dışı bursları kazanıp akademik kariyerini abd gibi ülkelerde yapabilirsin, neye karar vereceksen de azimli ol, bırakma peşinde olduğun şeyi kolay gelsin çalışmalarında.

• K4RT4L kullanıcısına yanıt
    teşekkürler arkadaşlar.

K4RT4L oldukça haklısın. ama ben şu an okuyorum.yüksek lisansın ders aşamasını bitirdim şimdi haftada beş gün laboratuvara gidiyorum - yaz da dahil- . yüksek lisans ne zaman biter bilmiyorum. onun üstüne en az üç sene bir de doktora yapmam gerek. şu an para kazanmıyorum. iş arıyorum ama bulamadım. yani mülakat bile yapmadım. çok az ilan var ve geri dönmüyorlar. ben de elim para görsün istiyorum. kız olduğum için askerlik derdim yok, ailemin de benden maddi bir beklentisi yok henüz. yine de iş bulmak için çabalıyorum. çok az maaşa parttime çalıştığım da oldu. ancak laboratuvar zamanımı aldığımdan çıkmam gerekti.
  • bu benimde hayalim umarım basarırsın bnde suan başka bi bölümde okuyorum bırakıp hazırlanma gibi bi durumum olmadığı için zaten kendimi de şuan mimarlık kazanacak kadar yetkin hissetmiyorum ama okulum bitince mimarlık olur yada olmaz zaman ne gösterir bilemem ama en azından 2 yıllık inşaat okumak istiyorum çünkü çalımak istediğim alan bu benim
  • Neufertil N kullanıcısına yanıt
    aynı durumdayız ben de başka bir bölümü bitirdim ve o bölümde yüksek lisans yapıyorum. Bu yıl kpss mi ygs/lys mi arasında kararsızım. Sevmediğim bölümden memur olsam olur mu? Yoksa istediğim bir bölüm için mücadele etmek mi doğru olan. Benim de kafam çok karışık bu aralar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mimarsın müşteriyle buluştun ofiste vs. sana nereden kaç yılında mezun oldun diye mi soracak? Aynısı doktor için geçerli mesela odaya giriyorsun gözün duvardaki diplomaya çarparsa anca biliyorsun nere mezunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: joséphine

bu benimde hayalim umarım basarırsın bnde suan başka bi bölümde okuyorum bırakıp hazırlanma gibi bi durumum olmadığı için zaten kendimi de şuan mimarlık kazanacak kadar yetkin hissetmiyorum ama okulum bitince mimarlık olur yada olmaz zaman ne gösterir bilemem ama en azından 2 yıllık inşaat okumak istiyorum çünkü çalımak istediğim alan bu benim

Kendi adıma şunu farkettim lise mezunuyken bir yer kazanma stresiyle yapamadığım soruları şimdi şakır şakır çözüyorum. Bence biryerde okurken sinava girmek sana rahatlik kazandirabilir. Eger evde eski kitaplarindan varsa bir gün bi kac soru cozmeyi dene denerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: volcanology

aynı durumdayız ben de başka bir bölümü bitirdim ve o bölümde yüksek lisans yapıyorum. Bu yıl kpss mi ygs/lys mi arasında kararsızım. Sevmediğim bölümden memur olsam olur mu? Yoksa istediğim bir bölüm için mücadele etmek mi doğru olan. Benim de kafam çok karışık bu aralar

Ben kpssye de girdim bu sene fena olmayan bir puan aldım. ( puanlar demek daha dogru aslında bin çeşit puan var) ama brnim bölümümden kadro çok ender aciliyormus. En son uc sene once kpssyle almışlar. Senin bölümün ne bilmiyorum ama bence dene.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.