Şimdi Ara

24 yaşında tıp?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
4
Favori
5.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ftr yi bitirdim ama mutlu değilim aslında 3.sınıfta bırakmak istedim ama cesaret edemedim sonrasında okul bitti ama belirsiz her şey şuan çalışmıyorum zatem okul yeni bitti. sizce bu sene tekrar sınava girip tıp okuayabilir miyim? Maddi açıdan nasıl yapabilirm aileme de çok yük olmak istemiyorum? Ve sizce çok mu geç kaldım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu forum umut tacirleri ile dolu, buraya ne sorarsan elinde kalır. Buraya kalsa sınav her zaman zordur, sıralamalar hep iyi gelir, mühendislik seçersen direkt yurtdışındasın, tıp seçersen hayatın kurtuluyor. Bu bölümün çoğunluğu daha üniversiteye başlamamış hayatı bilmeyen kişiler. Ben de senin yaşlarında ve tıptan bu sene mezun olacak birisi olarak hata yapacağını çok rahat söyleyebilirim.

Öncelikle bu tıp merağını anlamış değilim. Tıp seçince herkes hayatının kurtulacağını sanıyor. 6 senede seni ne tür zorluklar bekliyor bihabersin anlaşılan. 6 senede bitirdin diyelim, 6 sene sonra ne olacağı belli mi şu ülkede? Tüm gençliğini okuyarak ve baba eline bakarak mı geçirmek istiyorsun? Git hayatını yaşa mesleğini yap kendini geliştir zaten tıpa çok yakın bir meslek. Evlen hayat kur kendi paranı harca. Önümüzdeki 6 sene boyunca tekrar mı aynı şeyleri yaşamak istiyorsun gerçekten? Eve gel ders çalış, sınav dönemi kapan ezber yap, babadan para iste... Hayatınızı bu kadar sınava bağlamayın. Bir kere yaşayacaksınız onda da yok defalarca mezuna kalmalar yok bölümü bırakıp tekrar hazırlanmalar. Her yaşın bir özelliği var. Emin ol o kadar okul okuduktan sonra 26-27 yaşlarına geldiğinde odada tek başına kapanmış sınav için deli gibi ezber yaparken bir anda kafana dank eder ben ne yapıyorum dersin.

MF3-MF4 çatışması ya da TM-MF çatışması yaşıyor olsan yine hak vereceğim lakin FTR sevmiyorsan tıp nasıl seveceksin onu da anlamış değilim. Benzer dersler göreceksiniz, mezun olunca yine hastane ortamında olacaksın benzer işler yapacaksın. Nerden tutsan elinde kalıyor. Bir de evleneceğini söylemişsin, babandan utanıp karından para isteyeceksin o çalışacak seni okutacak öyle mi? O evlilik de uzun ömürlü olmaz söyleyeyim. Şahsen ben 25 yaşlarında olup eşimi okutmak istemem, karın neden istesin? Başta sana umut verir yapabiliriz falan der 1 sene geçer bıkar durumdan.
    Niye geç olsun bir yere mi yetişme planın var şöyle düşün hocam bir an önce para kazanayım evleneyim gibi planın varsa evet geç. Ama diyorsan benim için önemli olan sevdiğim işi yapmak istediğim eğitimi almak hiçbir zaman geç değil zaten 1kez geldin hayata yap istediğini ne olcak eğer maddiyat zorlamazsa seni hiç takılma. Çevren destek vermeyebilir ayrıca vizyonsuz insanlar canını sıkar yok yaşıtların mezun oldu yok efenim ne zaman evlencen para kazancan size ne deyip geç git istediğini oku yaşın da daha genç sonuçta bir kriter yok ölene kadar okuma hakkın var maddi durumunuz varsa düşünme bile ailene de yük oluyorum diye düşünme onlar böyle günler için var
    Ahaha ne geç olacak hocam ya. 30 yaşında (doğduğunuz ayı bilmiyorum) ya da daha erken iki üniversite bitirmiş olacaksınız. Her ne kadar tıptan haz etmesem de bu ülkedeki konumu çok önemli. Daha çok gençsiniz. Üniversite asıl şimdi okunur. 35-45 yaşındaki adamlar yeni başlayıp bitirip ne konumlara geliyorlar.
  • Ahaha ne geç olacak hocam ya. 30 yaşında (doğduğunuz ayı bilmiyorum) ya da daha erken iki üniversite bitirmiş olacaksınız. Her ne kadar tıptan haz etmesem de bu ülkedeki konumu çok önemli. Daha çok gençsiniz. Üniversite asıl şimdi okunur. 35-45 yaşındaki adamlar yeni başlayıp bitirip ne konumlara geliyorlar.

• Hiçbir şey için geç değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Niye geç olsun bir yere mi yetişme planın var şöyle düşün hocam bir an önce para kazanayım evleneyim gibi planın varsa evet geç. Ama diyorsan benim için önemli olan sevdiğim işi yapmak istediğim eğitimi almak hiçbir zaman geç değil zaten 1kez geldin hayata yap istediğini ne olcak eğer maddiyat zorlamazsa seni hiç takılma. Çevren destek vermeyebilir ayrıca vizyonsuz insanlar canını sıkar yok yaşıtların mezun oldu yok efenim ne zaman evlencen para kazancan size ne deyip geç git istediğini oku yaşın da daha genç sonuçta bir kriter yok ölene kadar okuma hakkın var maddi durumunuz varsa düşünme bile ailene de yük oluyorum diye düşünme onlar böyle günler için var

• Hiçbir şey için geç değil hocam . hatta ftr okumuş olman seni çok daha öne çıkartır meslekte . mükemmel bir fizik tedavi doktoru olabilirsin eğer isteğin buysa tabi. Bir de bazı ortak dersler var 1 bundan dolayı 1 sene az okursun diye biliyorum onu da araştıe

• İnsanın hayalini gerçekleştirmesi kadar güzel bir şey yok hocam
  • Asla geç değildir tam gaz hazırlanın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    27 yaşında işsiz olmak
    5 yıl önce açıldı
    22 yaşında üni başlamak
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • konya necmettin erbakan tıp ta aynı sizin gibi bir abi var

şuan 3 ya da 4. dönemde olmalı

sanırım o da FTR bitirmişti tam hatırlamıyorum

ama o 35-40 lı yaşlardaydı son gördüğümde Genel Cerrahi bütüne çalışıyordu
  • valla hocam bi senede kazanabilecek misiniz ona bağlı. bir senede kazanırsanız geç olmayacak ama 1-2 defa daha denerseniz biraz geç olabilir
  • Ailene maddi olarak yük olacaksın hocam onun haricinde hiçbir şey için geç vs değil. Mesele maddiyatta bitiyor zaten eğer ekonomik bağımsızlığını alman gerekiyorsa 24 yaşında şu an iş arayıp çalışman lazım ama 30 yaşına kadar ailen sana bakacaksa elbette okuyabilirsin hatta bakmaya devam edeceklerse üstüne bir üniversite daha bitirebilirsin. Tüm kapılar paraya çıkıyor anlayacağın..
  • eğer bu sene kazanirsam 23 yaşında ftr birakmiş birisi olarak tıpa başlıycam.tek diyceğim şey 30 yaşınızda mezun bile olsaniz onunuzde 40 yili aşkın bir sure var önemli olan siz kendinizi nerde gormek istiyorsunuz eğer hayallerinizin peşinden gitmezseniz 10 sene sonra aslinda isteseydim yapabilirdim demek çok koyar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medoki -- 10 Ağustos 2019; 13:46:46 >
  • Mr. Robot34 kullanıcısına yanıt
    yani bi kaç sene içinde evlilik olabilir ama sevmediğim bi mesleği de ömür boyu yapmak istemiyorum. Geçen sene öylesine girdim 40bindi sıralamam hiç çalışmamıştım bu sene çalışsam yaparım diye düşünüyorum ama kazandım diyelim nasıl olacak her şey maddiyat. Eşim çalışırken benim hala okuyor olmam bi garip kendimi kötü hissederim:(

• medoki M kullanıcısına yanıt
    Senin bırakman nedenin neydi? Ben 20bin ile girmiştim ve 4 sene içinde öyle bi geriledi ki ne oldu nasıl oldu anlayamadım.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Tabiki öyle bişey şuan bile para isterken çekiniyorum kötü hissediyorum bi kaç sene içinde evlilik de olacak ama işte öyle bi çıkmazdayım ki

• Bu forum umut tacirleri ile dolu, buraya ne sorarsan elinde kalır. Buraya kalsa sınav her zaman zordur, sıralamalar hep iyi gelir, mühendislik seçersen direkt yurtdışındasın, tıp seçersen hayatın kurtuluyor. Bu bölümün çoğunluğu daha üniversiteye başlamamış hayatı bilmeyen kişiler. Ben de senin yaşlarında ve tıptan bu sene mezun olacak birisi olarak hata yapacağını çok rahat söyleyebilirim.

Öncelikle bu tıp merağını anlamış değilim. Tıp seçince herkes hayatının kurtulacağını sanıyor. 6 senede seni ne tür zorluklar bekliyor bihabersin anlaşılan. 6 senede bitirdin diyelim, 6 sene sonra ne olacağı belli mi şu ülkede? Tüm gençliğini okuyarak ve baba eline bakarak mı geçirmek istiyorsun? Git hayatını yaşa mesleğini yap kendini geliştir zaten tıpa çok yakın bir meslek. Evlen hayat kur kendi paranı harca. Önümüzdeki 6 sene boyunca tekrar mı aynı şeyleri yaşamak istiyorsun gerçekten? Eve gel ders çalış, sınav dönemi kapan ezber yap, babadan para iste... Hayatınızı bu kadar sınava bağlamayın. Bir kere yaşayacaksınız onda da yok defalarca mezuna kalmalar yok bölümü bırakıp tekrar hazırlanmalar. Her yaşın bir özelliği var. Emin ol o kadar okul okuduktan sonra 26-27 yaşlarına geldiğinde odada tek başına kapanmış sınav için deli gibi ezber yaparken bir anda kafana dank eder ben ne yapıyorum dersin.

MF3-MF4 çatışması ya da TM-MF çatışması yaşıyor olsan yine hak vereceğim lakin FTR sevmiyorsan tıp nasıl seveceksin onu da anlamış değilim. Benzer dersler göreceksiniz, mezun olunca yine hastane ortamında olacaksın benzer işler yapacaksın. Nerden tutsan elinde kalıyor. Bir de evleneceğini söylemişsin, babandan utanıp karından para isteyeceksin o çalışacak seni okutacak öyle mi? O evlilik de uzun ömürlü olmaz söyleyeyim. Şahsen ben 25 yaşlarında olup eşimi okutmak istemem, karın neden istesin? Başta sana umut verir yapabiliriz falan der 1 sene geçer bıkar durumdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 10 Ağustos 2019; 13:18:42 >

• Xakler kullanıcısına yanıt
    Ftryi sevmememin nedeni hastayla hastaneyle ilişkisi yok bir doktor kadar prestije sahip değil. Tamamen doktora bağımlı bir personel aslında. Sınava girdiğimde sınırdan kaçırdım tıpı. Bu çok koyuyor bana çalışıp bu duruma gelmek. Diğer dediklerinde haklısın ama bir önür boyu da bu mesleği yapacağım şurda 5-6sene için ilerde pişman olmak daha mı iyi.
    Bekir Avşaryoutube
    FTR den TIP FAKÜLTESİNE - BAŞARI HİKAYELERİ 41
    https://youtu.be/_PpwTvBeRwI
    Şunu izledikten sonra neden ben de yapmayayım dedim.

• Kardeşim gençliğini kitaplarla derslerle harcama artık bence şuan haz etmesende zamanla alışmaya bak yoksa giden gençliğin arkasından çok üzulebilrisin ben şuan 21 yaşındayım dersle geçen 1 seneme acıyorum gençliğimin en verimli zamanlarını ders kitaplarıyla harcadigim için.

• Ukde olarak kalmasın, deneyin.

• Zinadan yapmamak için evlenmem lazım. Tıp okuyorum. 24 Yaşında bitiş 26 Yaşında evlilik desek en hızlı zamanımızda ders çalışıyoz ak.

Sen 31-32 yaşında evlencen benim görüşüme göre.

Bi de bu pencereden bak çok zor senin iş.

Zina ve para problem değilse oku derim ama sorunsa okuma net. Polyannacılık yapamıcam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.