< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Bu forum umut tacirleri ile dolu, buraya ne sorarsan elinde kalır. Buraya kalsa sınav her zaman zordur, sıralamalar hep iyi gelir, mühendislik seçersen direkt yurtdışındasın, tıp seçersen hayatın kurtuluyor. Bu bölümün çoğunluğu daha üniversiteye başlamamış hayatı bilmeyen kişiler. Ben de senin yaşlarında ve tıptan bu sene mezun olacak birisi olarak hata yapacağını çok rahat söyleyebilirim.
Öncelikle bu tıp merağını anlamış değilim. Tıp seçince herkes hayatının kurtulacağını sanıyor. 6 senede seni ne tür zorluklar bekliyor bihabersin anlaşılan. 6 senede bitirdin diyelim, 6 sene sonra ne olacağı belli mi şu ülkede? Tüm gençliğini okuyarak ve baba eline bakarak mı geçirmek istiyorsun? Git hayatını yaşa mesleğini yap kendini geliştir zaten tıpa çok yakın bir meslek. Evlen hayat kur kendi paranı harca. Önümüzdeki 6 sene boyunca tekrar mı aynı şeyleri yaşamak istiyorsun gerçekten? Eve gel ders çalış, sınav dönemi kapan ezber yap, babadan para iste... Hayatınızı bu kadar sınava bağlamayın. Bir kere yaşayacaksınız onda da yok defalarca mezuna kalmalar yok bölümü bırakıp tekrar hazırlanmalar. Her yaşın bir özelliği var. Emin ol o kadar okul okuduktan sonra 26-27 yaşlarına geldiğinde odada tek başına kapanmış sınav için deli gibi ezber yaparken bir anda kafana dank eder ben ne yapıyorum dersin. MF3-MF4 çatışması ya da TM-MF çatışması yaşıyor olsan yine hak vereceğim lakin FTR sevmiyorsan tıp nasıl seveceksin onu da anlamış değilim. Benzer dersler göreceksiniz, mezun olunca yine hastane ortamında olacaksın benzer işler yapacaksın. Nerden tutsan elinde kalıyor. Bir de evleneceğini söylemişsin, babandan utanıp karından para isteyeceksin o çalışacak seni okutacak öyle mi? O evlilik de uzun ömürlü olmaz söyleyeyim. Şahsen ben 25 yaşlarında olup eşimi okutmak istemem, karın neden istesin? Başta sana umut verir yapabiliriz falan der 1 sene geçer bıkar durumdan. |
Niye geç olsun bir yere mi yetişme planın var şöyle düşün hocam bir an önce para kazanayım evleneyim gibi planın varsa evet geç. Ama diyorsan benim için önemli olan sevdiğim işi yapmak istediğim eğitimi almak hiçbir zaman geç değil zaten 1kez geldin hayata yap istediğini ne olcak eğer maddiyat zorlamazsa seni hiç takılma. Çevren destek vermeyebilir ayrıca vizyonsuz insanlar canını sıkar yok yaşıtların mezun oldu yok efenim ne zaman evlencen para kazancan size ne deyip geç git istediğini oku yaşın da daha genç sonuçta bir kriter yok ölene kadar okuma hakkın var maddi durumunuz varsa düşünme bile ailene de yük oluyorum diye düşünme onlar böyle günler için var
|
Ahaha ne geç olacak hocam ya. 30 yaşında (doğduğunuz ayı bilmiyorum) ya da daha erken iki üniversite bitirmiş olacaksınız. Her ne kadar tıptan haz etmesem de bu ülkedeki konumu çok önemli. Daha çok gençsiniz. Üniversite asıl şimdi okunur. 35-45 yaşındaki adamlar yeni başlayıp bitirip ne konumlara geliyorlar.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medoki -- 10 Ağustos 2019; 13:46:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 10 Ağustos 2019; 13:18:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |