Merhaba lise ikide okulu bıraktım pisman olup aciktan bitirdim üniversite de okumak istiyorum ama aciktan değil. Örgün eğitimden aldığım bilgiyi ve tadı aciktan alamadım. Sadece sınavlara giriyorsun ondan puan almak da kolay olmuyor aldığın diploma meslek hayatında bir ise yaramıyor üni okuyan arkadaşlarıma aciktan değil dimi diye soran iş yerleri oldu. Hayatta çok fazla pişmanlıklarım var. Girdiğim iş yerlerinden hiçbir verim alamadım. Herkes birbiriyle rekabet içinde eziyorlar paranı vermiyorlar. Haliyle benim de mental durumum etkilendi. İş konusunda yüzüm gülmüyor. Saygılı merhametli diksiyonu düzgün biriyim yaşananları hak etmiyorum. Keşke okuyup iyi yerlere gelseydim diyorum. Sürekli saçma sapan islere girip aynı yola çıkmaktan yoruldum. Bir yol katedemedim bari bir hayalimin peşinden gideyim. Okumayı seven biri olmasam hiç uniye başlamak istemezdim. Okuma bosver zamana yazık diyenler oluyor. Kafam çok karışık. Geç mi okumak için. Yasitlarimdan okulu bitirip evlenenler oldu. Benden de evlilik bekleyecekler illa ki ama düşünmüyorum. Ne yapmaliyim sizce? İki yıllık mı dört yıllık mı daha iyi olur ne bölümü önerirsiniz yasim 23 biraz işlerim var halletmem gereken bu sürede para da biriktirecegim 25 26 yi bulur. Yaşımdan küçük gösteriyorum beni görseniz en fazla 18 dersiniz. Bu avantaj olur mu bilmiyorum. Cevaplarınızi bekliyorum. Buradan ve dm üzerinden gelen destekleriniz beni mutlu edecektir :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecedekiduman -- 28 Eylül 2024; 21:43:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
25-26 yaşında üniversiteye başlamak?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oKsyqeN -- 10 Ocak 2025; 0:23:33 > -
Çok farklı değişkenlere bağlı, maddi durumun, görünüşün(sosyal ortam adına bence önemli), mentaliten(daha genç adamlara uyum sağlayabilecek misin) gibi gibi değişkenlerin yanında bir de okuduğunda 29-30 gibi mezun olacağından iş yapabileceğin bir bölüm mü gibi faktörler var. Yoksa her zaman üniversite okunur, yani mesele diploma ise. Ama sosyal ortam da istiyorsan ilk değişkenler biraz önemli. Çok farklı tipler gördüm, 25'li yaşlarda olup kafa ve görünüş olarak 20'lerde gibi takılan (gerçekten görünüş olarak babyface diyebileceğimiz tipler) ya da 20 yaşlarında olup 25-30 gibi gösterenler. Burada iş biraz sana bağlı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu tip konular baya açılıyor neredeyse görüp duyduklarımı yazıyorum.
Gördüğüm en uç örnek, 62 yaşında başlayıp 68de ege eczacılığı bitiren emekli bir asker haberlerde görürsün yaz internete. 50lerde afla tıppa tekrar geri dönen başka biri, 30unda 2. üni okuyanlar..
Eğer amacın en kısa sürede okulu bitirip maaşa geçip memur olmaksa bitirenlerin haline bak 3 kuruş için ömürlerini heba edip evlenip o borcu ödeyecekler.
Eğer ki öğrenmeyi okula gitmeyi sürekli kendini geliştirebileceğin biryer olarak görür de bu amaçla başlarsan üniye, para zaten gelir.
Aradaki yaş farkına gelince de akıl yaşta değil baştadır durumu oluyor özellikle iyi yerlerde okuduğun zaman çünkü örneğin öğrenci 18 , hoca yada her kim olursa 58 yaşında oluyor mesela ancak adam memuriyet kafası yaptığı rutin işini diğerine göre 40 x 365 kere tekrar etmiş. Karşısındaki 18 yaşındaki kişi ise diğerine göre daha kendini geliştirmiş birisi olunca da 58 yaşındakinin morali bozulup şu velede bak senden mi öğrenecem işi durumuna düşüyor.
Yani demem o ki nitelikli insan kaynağının olduğu yerlerde üniversiteyi okuyacağım dersen karşılaştığın insanlar, daha disiplinli, çalışkan olduğundan entelektüelitesine de yansıyor aklına da. Yani yaş sadece bir sayıdan ibaret oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
O yaşta başlanırsa tıp fakültesine başlanır bu da iyi bir sıralama demektir. Herkesin bildiği bölüm ve üniversiteler dışında okumaya gerek yok. Sana daha fazla vakit kaybı yazar. Üstelik yaş farkından dolayı alışman zor olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam peki iş hayatında çok fazla dezavantajı olur mu?
-
Tamamen vasıfsız işler yapıyorsan en azından kariyer yapabileceğin kendini geliştirebileceğin bir bölüm okumak iyi olabilir ama bir meslekte ilerleme durumun halihazırda varsa bence uğraşmaya da değmez çünkü üniversite okumak da kolay iş değil. Ancak 23 yaş öyle çok geç bir yaş değil üniversiteye başlanır yani gayet o yüzden kendini yaşlandım artık benden geçti gibi de hissetme. Ben de sınıftakilerden büyüğüm ama bunun eğitim hayatıma hiçbir etkisi yok, sadece çok daha olgun olduğum için onlara ergen gözüyle bakıyorum ciddiye almıyorum çoğunu bu da sosyal anlamda tabi biraz yalnızlığa itiyor insanı ama dediğim gibi çok önemli bir mevzu değil. Sosyalleşmek isteyen yine sosyalleşir yani 25 yaşında da olsa.
-
tıpa baslanmaz o yaşta 30da mezun olunur hatta daha geç
-
sen de 23-24'te başlamadın mı
-
Tıp için hayır
Tıp hala okuncak güzel bölümlerden sıkıntı olmaz
yav yok 30da başladım
-
Yukarıdaki hiçbir yorumun önemi yok. İstiyorsanız başlayın, istemiyorsanız başlamayın.
25 yaşında, üniversite için geç kaldığını düşünen insandan bir şey olmaz zaten. 80 yaşına kadar lise mezunu olarak yaşayın, çünkü üniversiteye, diğerlerinden 6 sene geç başlamaktan korktunuz.
25 yaşında araba alsanız, ehliyet almak için de mi geç kaldığınızı düşüneceksiniz?
FAQ tarzı bir şey koymak lazım foruma, bir numaralı soru: Üniversiteye X yaşında başlanır mı? olmalı.
-
ben zaten yanlıs yaptım suankı aklım olsa başlamazdım geç başladım ben de 20 yaşındayken basladım
-
ne yapardın sanayiye mi girerdin
-
20 yaşında başlamazdım ama ne yapardım bılmıyorum
-
zaten mezuna kalıp dusurdum bıseye yaramadı zaman kaybetmem ondan dolayı suankı aklım olsa zaman harcamazdım hiçbisekilde değmez.
-
2 sene sonra doktor maaşı alırken bu yazdıklarınızı unutmayın.
TL değer kaybı yaşamazsa, ben 2010'lu yılların sıralamalarına dönüş bekliyorum tıp-mühendislik konusunda. Birinde asgari ücretlerle yeni mezun çalıştırıyorlar, piyasa AI yüzünden bitme noktalarına doğru gidiyr. Ötekinde zirve maaşlar konuşuluyor TR için.
-
umarım hocam ama cok zaman kaybettım talıhsızlık yasadım sınavda deprem fılan da baya etkıledı benı.
-
Hocam mühendislikti mezunluktu derken 4 sene kaybettim tıpa başlayan yaşıtlarıma kıyasla. Şu an dönem 3 öğrencisiyim. Mezun olana kadar doktor olan yaşıtlarım yaklaşık 5 milyon tl kazanacak gibi. Sizin durumunuz çok yüksek ihtimalle benden kat kat iyidir. Bu saatten sonra bunu kabullenip depresyona girip hayatımızı kendimize zehir etmek dışında yapabileceğimiz bir şey yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- tyt biyoloji kaç günde biter
- görkem şahin hangi üniversite mezunu
- l"hospital yasak mı
- birey b geometri pdf
- ea ilk bin için kaç net
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X