Şimdi Ara

25 adet pc yi birbirleri ile bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

25 adet pc var. Switch üzerinden bağlılar. Bu pc lerin birbirlerini görmesi, paylaşım açmaları lazım. Ayrıca bir sekreterya bilgisiyarı ana pc olacakmış. Bu ana pc ye bir taşınabilir HDD takılacak herkes akşam mesai bitiminde yedeklerini bu diske atacak. Bu işlemleri nasıl yapabilirim. Bana ayrıntılı olarak yardım eden arkadaş yada arkadaşlara büyük kıyağım olacak.

Teşekkürler...

• bilgisayarlarin disk bolumlerini zaten paylasima acabilirsin..ister bolum olarak ister klasor olarak..yedekleme isinide ftp server kurarak gayet basit bir sekilde halledersin...detaylari yazmaya su an vaktim yok on bilgi olmasi acisindan yazdim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA

bilgisayarlarin disk bolumlerini zaten paylasima acabilirsin..ister bolum olarak ister klasor olarak..yedekleme isinide ftp server kurarak gayet basit bir sekilde halledersin...detaylari yazmaya su an vaktim yok on bilgi olmasi acisindan yazdim..
    sağol varol ama benim detaylı bir anlatıya ihtiyacım var. eğer mümkünse
  • quote:

Orijinalden alıntı: resul1453

sağol varol ama benim detaylı bir anlatıya ihtiyacım var. eğer mümkünse

Alıntıları Göster
    workgorup 20 pc üzerine bağlantı izni vermiyor ? Bunu nasıl çözeriz. Yani özetle bu işi tam olarak nasıl olacağını anlatacak bi yiğide ihtiyacım var...
  • quote:

workgorup 20 pc üzerine bağlantı izni vermiyor ? Bunu nasıl çözeriz. Yani özetle bu işi tam olarak nasıl olacağını anlatacak bi yiğide ihtiyacım var...

Alıntıları Göster

bir fikir verir umarım. ip' lere dikkat et. swtich 3com veya cisco öneriliyor.
    kendine önce bir internet cafe software temin et. bir de server işletim ssitemi mi gerekiyor ne.
    axiadam' ın da axiliği tuttu, kahraman da tatile çıktı sanırım. yardımcı olan yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 16 Haziran 2010; 14:17:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

bir fikir verir umarım. ip' lere dikkat et. swtich 3com veya cisco öneriliyor.
    kendine önce bir internet cafe software temin et. bir de server işletim ssitemi mi gerekiyor ne.
    axiadam' ın da axiliği tuttu, kahraman da tatile çıktı sanırım. yardımcı olan yok gibi.

Alıntıları Göster
    Oytt yerim ben senin paket takipcini

1 adet switch 48port 1gbit

1 adet ana pc w2k3 yuklu olursa guzel olur, sadece dosya tutacaksa ubuntu da olur.
    bu bilgisayara w2k3'te herkese bir kullanici adi ve sadece kullanici adi ve admin'in girebilecegi
    muhtelif sayida kullanicilara has klasorler.

25 bilgisayar ag uzerinden bu paylasimlara kullanici adi ve sifreleriyle baglanip dosyalarini kopyalayabilirler.

harici diskede hepsini cumbur cemaat yada zamanlanmis gorev yaparak gunluk/haftalik/aylik yedek aldirabilirsin.

istanbul icindeyse makul bir ucret ile yapabilirim malum askere gidicem para lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Oytt yerim ben senin paket takipcini

1 adet switch 48port 1gbit

1 adet ana pc w2k3 yuklu olursa guzel olur, sadece dosya tutacaksa ubuntu da olur.
    bu bilgisayara w2k3'te herkese bir kullanici adi ve sadece kullanici adi ve admin'in girebilecegi
    muhtelif sayida kullanicilara has klasorler.

25 bilgisayar ag uzerinden bu paylasimlara kullanici adi ve sifreleriyle baglanip dosyalarini kopyalayabilirler.

harici diskede hepsini cumbur cemaat yada zamanlanmis gorev yaparak gunluk/haftalik/aylik yedek aldirabilirsin.

istanbul icindeyse makul bir ucret ile yapabilirim malum askere gidicem para lazim

Alıntıları Göster
    axi ne kadara mesela ? uçuk bi rakam çıkarmayalım ama =)))

• quote:

Alıntıları Göster
    her bilgisayara IP ver. mesela yedek alacak bilgisayar 192.168.1.2 olsun.sonra bu bilgisayarsa 25 adet klasör aç. mesela ALİ klasörü açtın.yani ali kullanıcısı yedeklerini buraya alacak.ali klasörü üzerinde sağtuş yap paylaşım de yaplaşım adınıda ali$ koy.
    git ailin bilgisayarına BAŞLAT-AĞ bağlantılarım_baglantı ekle ileri ileri de sonra şunu yaz \\192.168.2.1\ali$ işte bu kadar bitir işlemi. sonra oluşturdugun kısa yolu masaüstüne at bu kadar basit.IP leri rastgele verme modemim IPsine göre verki internette sorun olmasın.burdaki $işaretini mutlaka koyki kimse birbirinin dosyasını görmesin ağ üzerinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakang -- 18 Haziran 2010; 12:36:42 >

• quote:

Ne ucugu yav PM ile biraz daha detayli bilgi verirsen bende ona gore yardimci olabilirim.
    Bu kurulum istanbulun neresinde, bilgisayarlarin hepsi 1 yerdemi yoksa ofis tarzinda ayri ayri odalarda mi vb gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

Ne ucugu yav PM ile biraz daha detayli bilgi verirsen bende ona gore yardimci olabilirim.
    Bu kurulum istanbulun neresinde, bilgisayarlarin hepsi 1 yerdemi yoksa ofis tarzinda ayri ayri odalarda mi vb gibi

Alıntıları Göster
    ben daha ucuza hallederim :)

hatta modemin IP sini ver ben oraya gelmeden halledeyim..
    bu kadar basit bişey için para vermeyi düşünüyorsan alırız

• quote:

Orijinalden alıntı: hakang

ben daha ucuza hallederim :)

hatta modemin IP sini ver ben oraya gelmeden halledeyim..
    bu kadar basit bişey için para vermeyi düşünüyorsan alırız

Alıntıları Göster
    bende yaparim...hatta ustune para veririm...

ayrıca 25 pc li bir yapıyı guvenli,saglam kurulmasi ve yonetilmesi gerekirse zaten active directory sarttir yani sadece paylasima ac ip leri statik ver haydi gulum yallah la olmuyor bu isler...sonra o onu gormez, bu bunu gormez, yok yazıcı gormez diye debelenip durulur......

dosya yedekleme isinide ister ftp olarak yapılır istersende axiadam in dedigi gibi cozulebilir amac yedekleri tek bir yerde saklamak ise.3.parti trilyontane client backup yazılımda da cozum olur,muhim olan ihtiyaca gore cozum bulmak...zatem Workgroup mantıgı ile o yapı göçer orasi kesin

ayrıca 25 clienti yine client bir pc ye 25 klasor acarak paylastirmak biraz rahatsiz bir cozum olur gibi geliyor

sair burda ağaca seslenmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 18 Haziran 2010; 16:12:46 >

• quote:

bende yaparim...hatta ustune para veririm...

ayrıca 25 pc li bir yapıyı guvenli,saglam kurulmasi ve yonetilmesi gerekirse zaten active directory sarttir yani sadece paylasima ac ip leri statik ver haydi gulum yallah la olmuyor bu isler...sonra o onu gormez, bu bunu gormez, yok yazıcı gormez diye debelenip durulur......

dosya yedekleme isinide ister ftp olarak yapılır istersende axiadam in dedigi gibi cozulebilir amac yedekleri tek bir yerde saklamak ise.3.parti trilyontane client backup yazılımda da cozum olur,muhim olan ihtiyaca gore cozum bulmak...zatem Workgroup mantıgı ile o yapı göçer orasi kesin

ayrıca 25 clienti yine client bir pc ye 25 klasor acarak paylastirmak biraz rahatsiz bir cozum olur gibi geliyor

sair burda ağaca seslenmis

Alıntıları Göster
    workgroup daha hızlıdır.hiçde birşey olmaz.FTP server bile kursan birbirlerinin dosyalarını görmemelerini sağlaman lazım mecburen 25 ayrı klasör açacaksın.tabi kullanıcılar local değilse FTP şart

• quote:

workgroup daha hızlıdır.hiçde birşey olmaz.FTP server bile kursan birbirlerinin dosyalarını görmemelerini sağlaman lazım mecburen 25 ayrı klasör açacaksın.tabi kullanıcılar local değilse FTP şart

Alıntıları Göster
    workgroup domain yapısından daha mı hızlıdır?....

local bir ftp server kurulup herhangibir ftp yazılımı ilede yonetilirse yani kullanıcılar tek tek acilip yetkilendirme yapılırsa , workgroup da klasor paylastirma yontemine gore erisimde ve dosya transferinde en az yuzde 50 daha hızlı ve guvenli calisir...hatta harici diski(dahilide olabilir) direk ftp olarak kullanılabilir..kullanıcı bu sayede istenilirse ve gerekli configrasyon-sartlar sağlanirsa ofis dısındayken bile dosyalarina kolayca erisebilir..ftp sadece dısardan erisimde kullanılacak diye kural ya da kaide yok...local de de gayet verimli ve cogu cozumden cok daha hızlı calisir.Kurulumuda uğrastirici bir islem degildir zira...

• quote:

workgroup domain yapısından daha mı hızlıdır?....

local bir ftp server kurulup herhangibir ftp yazılımı ilede yonetilirse yani kullanıcılar tek tek acilip yetkilendirme yapılırsa , workgroup da klasor paylastirma yontemine gore erisimde ve dosya transferinde en az yuzde 50 daha hızlı ve guvenli calisir...hatta harici diski(dahilide olabilir) direk ftp olarak kullanılabilir..kullanıcı bu sayede istenilirse ve gerekli configrasyon-sartlar sağlanirsa ofis dısındayken bile dosyalarina kolayca erisebilir..ftp sadece dısardan erisimde kullanılacak diye kural ya da kaide yok...local de de gayet verimli ve cogu cozumden cok daha hızlı calisir.Kurulumuda uğrastirici bir islem degildir zira...

Alıntıları Göster
    arkadaş serveri sadece yedekleme amaçlı kullanacak belki günde 1 kez bağlanacak.Bunun için domain mantığıyla çalışmak ne saçma localdede yavaşlamalar olacak.domain mantıgında daha çok sorun çıkar emin ol.yok güvenlik sorunu hatta sistem saati sorunu gibi saçma sapan sorunlar

• quote:

arkadaş serveri sadece yedekleme amaçlı kullanacak belki günde 1 kez bağlanacak.Bunun için domain mantığıyla çalışmak ne saçma localdede yavaşlamalar olacak.domain mantıgında daha çok sorun çıkar emin ol.yok güvenlik sorunu hatta sistem saati sorunu gibi saçma sapan sorunlar

Alıntıları Göster
    peki
  • quote:

Alıntıları Göster
    sanırım sayenizde olayı çok abarttık.muhtemelen arkadaşların elinde windows server bile yok. tüm bu işlemi xp pro ile yapmak istiyordur. yanılıyormuyum acaba
  • quote:

sanırım sayenizde olayı çok abarttık.muhtemelen arkadaşların elinde windows server bile yok. tüm bu işlemi xp pro ile yapmak istiyordur. yanılıyormuyum acaba

Alıntıları Göster
    25 pc li bir yapıya active directory uygualamak neden abartili olsunki ?....yani neden her zaman olmasi gereken degilde "calissin yeter" mantıgını benimsiyoruz...bence kendimize bunu sormamiz lazim herseyden once...bu kendimede yaptıgım bir ozelestiridir her zaman...
  • quote:

25 pc li bir yapıya active directory uygualamak neden abartili olsunki ?....yani neden her zaman olmasi gereken degilde "calissin yeter" mantıgını benimsiyoruz...bence kendimize bunu sormamiz lazim herseyden once...bu kendimede yaptıgım bir ozelestiridir her zaman...

Alıntıları Göster
    İyi Laf etmişsin :)
    gerçekten begendim aslında olması gereken tabiki seninki...

ama benim mantıgım yaptım oldu....

ben çalıştıgım yerde öyle bir sistem kurdumki inan dua ile ayakta duruyor.aynen 25 kullanıcı 2 adet server 2 adet ADSL hattı.GATway cihazları gider şubelerden bağlanan en az bir 10 bilgisayar daha ve bu sistem için kullanılanlar dandik 8 lik hublar eski ve yamalı CAT 4 kablolar dandik ADSL modemler ve bu sistem sorunsuz çalışıyor.bir gün ben izindeyekn sorun çıkmış.banada ulaşamamışlar.dışardan adam getirmişler adam karmaşanın içinden çıkamamış. :) yine bana ulaştılar ve hemde cep telefnuyla sorunu hallettim.. şimdi beni pek istediklerini sanmıyorum ama o olaydan sonra tutuyorlar işte

• quote:

İyi Laf etmişsin :)
    gerçekten begendim aslında olması gereken tabiki seninki...

ama benim mantıgım yaptım oldu....

ben çalıştıgım yerde öyle bir sistem kurdumki inan dua ile ayakta duruyor.aynen 25 kullanıcı 2 adet server 2 adet ADSL hattı.GATway cihazları gider şubelerden bağlanan en az bir 10 bilgisayar daha ve bu sistem için kullanılanlar dandik 8 lik hublar eski ve yamalı CAT 4 kablolar dandik ADSL modemler ve bu sistem sorunsuz çalışıyor.bir gün ben izindeyekn sorun çıkmış.banada ulaşamamışlar.dışardan adam getirmişler adam karmaşanın içinden çıkamamış. :) yine bana ulaştılar ve hemde cep telefnuyla sorunu hallettim.. şimdi beni pek istediklerini sanmıyorum ama o olaydan sonra tutuyorlar işte

Alıntıları Göster
    15 katli binadan assagiya atladigimizda teorik olarak ayagimiz yerden kesilir ve hicbir arac kullanmadan ucmus oluruz ve hatta bir yerden baska bir yere ucarak seyehat etmis oluruz....ama pratikte hizla asagiya cakiliyor oluruz ....

ordaki kargasayi tahmin edebiliyorum...ve su an kucuk ve orta olcekli isletmelerin yuzde 80 in bt alt yapısı malesef o vaziyette..ve dogal olarakdan daha sonra pamuk ipligine bagli calisan sistemi bozup tekrar bastan yapmak kimsenin ya isine gelmiyor ya da duygusal nedenlerden dolayi yapılmıyor ...fakat isletme sana gereken sartlari saglamamissa bir nebze sorumlu olmayabilirsin, fakat gereken sartlar saglaniyorda iyilestirme yapılmıyorsa o zaman tamamen kendimizle alakali bir durum

• quote:

15 katli binadan assagiya atladigimizda teorik olarak ayagimiz yerden kesilir ve hicbir arac kullanmadan ucmus oluruz ve hatta bir yerden baska bir yere ucarak seyehat etmis oluruz....ama pratikte hizla asagiya cakiliyor oluruz ....

ordaki kargasayi tahmin edebiliyorum...ve su an kucuk ve orta olcekli isletmelerin yuzde 80 in bt alt yapısı malesef o vaziyette..ve dogal olarakdan daha sonra pamuk ipligine bagli calisan sistemi bozup tekrar bastan yapmak kimsenin ya isine gelmiyor ya da duygusal nedenlerden dolayi yapılmıyor ...fakat isletme sana gereken sartlari saglamamissa bir nebze sorumlu olmayabilirsin, fakat gereken sartlar saglaniyorda iyilestirme yapılmıyorsa o zaman tamamen kendimizle alakali bir durum

Alıntıları Göster
    yere çakılana kadar iyi idare ediyoruz demektir :) mantık olarak her metre arasında sonsuz tane cm ler mm ler ve adı daha konmamış ölçü birimleri vardır. yani mantık olarak yere çakılmam imkansız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.