Şimdi Ara

25 liradan aşağı doymanın imkansız olması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
2
Favori
16.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
252 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zurnalog

bu işin oluru ne hocam? ben de sağlıklı beslenmek istiyorum normal insan gibi yaşamak istiyorum

Alıntıları Göster
    Böyle ol

25 liradan aşağı doymanın imkansız olması

• Dışardan beslenirsen zor ciddi.bir bütçe ayırman gerekir..
    Evde besleniceksen bol bol sebze detoks kürleri yap arasıra...
    et (protein) mümkünse omega3 ton balığı yada yağı... bol yoğurt kalsiyumdur.. Fastfood her çeşidinden uzak dur abur cubur tatlılar gofretler dondurulmuş paketlenmiş şoklanmış her tür gıda onların çoğunda ürünler uzun süre taze kalabilsin diye çeşitli kimyasallar kullanıyorlar...

Zaten temiz beslenirsen görüceksin hayata daha pozitif bakıcaksın, çabuk sinirleniyorsan öyle çabuk kızmıycaksın, enerji seviyen çok daha yüksek olucak bitkinlik halsizlik varsa o. Gidicek aslında yediğimiz şeylerin bizim fiziki ve ruhi psikolojik bünyemize o kadar çok etkisi varki...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacı dayı İstanbul'un hangi semtindesin?
  • istanbulda 25 liraya doyabiliyorsanız cücük kadar mideniz var demektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

Öğrencilik hayatım boyunca hep çalıştım, para da biriktirebildim çok şükür ama kazandığım paranın çoğu yemeğe gitti. İşten gelip evde yemek yapmadığım için hep dışardan söyledim. 3-3.5 senede 10.000₺lik yemeksepeti harcaması yapmışım mesela. Üstelik öyle lüks şeyler yemem, genelde 10-15 lira arasına kapatmaya çalışırım. Çok nadir hamburger menü falan söylerim. Yemeğe deli para gidiyor ama niye para kazanıyoruz ki? Yemeyeceksem napayım parayı diyorum, boğazımdan kısmıyorum hiç.
    Benim kafa

• quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

Hacı dayı İstanbul'un hangi semtindesin?
    istde değilim istde olsam başlığı 50den açardım heralde
  • ben şirkete evden yapıp götürmeye başladım. Normalde dediğin gibi günde en az 25 tl ile kalkarken haftayı 30-35 tl ile kapatıyorum (1kg civarı tavuk, az ekmek, ayran vs. günlere bölüyorum). Tabi kafanıza göre çeşitlendirebilirsiniz bunu. Hem şirketin verdiği yemek parası cebime kalıyor hem de sağlık besleniyorum. Orta direğe eskiden böyle şeyler cok koymazdı ama alım gücü öyle düştü ki artık çok ince hesaplar yapar hale geldik maalesef.
  • Hocam ucuz muş. Nereden aldiniz? Domuz pirzola 120 lira abi 5 euro luk domuz nasil 120 oluyor anlamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

Hocam ucuz muş. Nereden aldiniz? Domuz pirzola 120 lira abi 5 euro luk domuz nasil 120 oluyor anlamadim
    Ben normal tr kasaptan aldim 1 kilo bonfile 90tl 1kg domuz degil dana

cignemelik et 50tl 3 gun pisiririm diyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 1 Haziran 2020; 23:31:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dana evet çok pahali 90 gene ucuz eğer et saglam ise. O degilde kimse alamiyor et ciddi anlamda insanlarda protein eksikligi var. Domuz pastirma 20 lira yapsalar millet domuz alacak kivamda. Ama bir pastirma bile 120 ben buna anlam veremiyorum domuzlari dami ithal ediyorlar

• Tarlabasinda bile domuz eti fiyati dana etinden ukasilabilir seviyede.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skymarc

Tarlabasinda bile domuz eti fiyati dana etinden ukasilabilir seviyede.
    Online Sitesi varmi? Ben burada kazik yiyorum sanirim

• Geçiçi bir çözüm o da zaten. 25 lirayı versen ne olacak 2-3 saat sonra gene acıkacaksın.
  • Boyle seylerin online sitesi mi olur?

• Evet internetten aliyordum 120 lira kilosu. Daha sonra gittigim yerlerde varsa aliyorum. Oturdugum yerde malesef yok

• 5 yıldır yemepsepeti üyesiyim, +60k puanım var... son 1, 1.5 yıldır pahalılığı iliklerime kadar hissediyorum.

eski siparişlerime bakıyorum, her gün, günde 3 öğün yemek istediğim dönemler olmuş, şimdi ise haftada 1-2 anca istiyorum çünkü kazıklandığımı hissediyorum.

25 liraya 100-150 gram olan etler vesaire satılıyor, lahmacunu 10 liraya dayadılar, ucuz 8liralıklar falan var onlarda da hamur yiyor gibi hissediyorsun. en dandik hamburger 20lira.

popeyes severdim, hala severim, şimdi lüks oldu. doymak için 40 lirayı gözden çıkarman lazım. pizza mı? ünlü markalarınki zaten paahalı ve kötü, butik pizzacılar da aşırı pahalı. 1 orta boy pizza 30 lira şaka gibi. o da doyurmuyor, tadını alıyım diye ince dilim istiyorsuun çünkü.

pidelere gelelim, ben mi hayvanım anlamıyorum, 1 porsiyon pideyle (4 yarım parça) doyabilen var mı gerçekten? 15 liraya aldığım kuşbaşılı kaşarlı pide 25ten ucuza yok şuan ki doymak için 1.5 porsiyon alman lazım.

hem aynı tip yemekler. biraz farklı istiyim diyorsun, güzel yerlerden, elbasan tava, kuzu incik olağanüstü fiyatlar zaten 1 porsiyonu 35-40 lira olmuş.

kokoreç doymak için hep lükstü şimdi ultra lüks, 1 yarım 20 lira en ucuz... kumru-ayvalık falan en kalitesiz sosislerden, salamlardan, hazır salatalardan falan yapılıyor onlar bile 20 lira.

şuan alınca kazık yediğimi hissetmediğim tek bir yemek yok.

allah belasını versin bu durumun

• protein alabilmek için yoğurda protein tozu döküp kaşıkla, 125tl ye 2ay yeter.
    Karbonhidrat ucuz o yüzden hergün bulgur makarna çorba fix menü.
    Arada bir de mercimek pirinç ayda birde meyve yedinmi yeterli!

Kahvaltı olarakda günde 10 zeytin en ucuzundan lor peyniri yeter.

bokistan cumhuriyetinde low level hayat işte naapcan!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderweb -- 2 Haziran 2020; 0:17:4 >

• Dışarıda yemek çok pahalı. Kadıköy'de bir mekan vardı 200gr döner(reel)+ lavaş 18 tl idi. 48gr protein alıp doyuyorsunuz fakat insanlar içecek de isteyeceği için 5 tl de o, yaptı 23tl. Tavuk dünyası en son 25 tl civarıydı onda da 180gr tavuk var, 50 gr civarı protein alırsınız. Eğer öğrenciyseniz kimsenin görmediği bir köşede 1 litre süt alıp dikebilirsiniz,tek sıkıntı 44 gram civarı şeker almanız. Hatta ben hindi füme alıp yerdim avm içinde .Onun harici evden yüklü yiyip çıkmak şart. Fiyatlar öyle arttı ki insanların vücutları artık iyice çöktü. Evde beslenmeye para yetişmiyor dışarıda ise imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 2 Haziran 2020; 0:24:51 >
  • file
    levye

Bütçeyi biraz daha zorlayın. Bütün kanalizasyonlar sizin. İstediğiniz boku yakalayın. Hakkettiniz verdiğiniz oylarla ve muhalefeti eleştirmeyip bu adamları başta tutmakla...................

Biraz özzzz eleştiriiiii..............

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.