Amerika 'dan aldırdığım 2 adet Mushkin Hi-perf ramlar bugun kargoya verildi. Ramlar geldiğinde testlerini mümkün oldugunca yollayacağım. 250 FSB sanırım uzakta değil...
Ram tamamda anakartı nasıl halledicegini anlatırmısın.. Nası bi mod uygulamayı planlıyorsun.
Anakartımın 250 mhz 'e kadar FSB desteği var. Asıl problem olan chipset voltajının yeterli gelip gelmemesi? Sanırım 2,9V 'ta Mushkin bu işin ustesinden gelecektir.
hangi amerikan firmasından aldın ve kargo masrafı ne ? sonra nasıl ödedin filan bilgi verebilirmisin ?
250fsb cok kolay bir iş degil , chipset i cok iyi sogutmak + vddmod yapmak gerekli. ki bunlar yapıldıktan sonra 250fsb olucagı yine garanti degil.
250 FSB bahsettiğin kadar çok zor bir iş değil. İncelemek istersenhttp://forum.abit-usa.com sitesinden yardım alabilirsin.
Mushkin leri ABD-Norfolk 'dan aldırdım. Oraya kursiyer olarak giden bir arkadaşım, 2*256 mb kampanya fiyatıyla tanesini 79$ dan aldı.
yani geil dururken mushkin mi aldiniz walla tebrikler :)
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Jincx</i> <br />yani geil dururken mushkin mi aldiniz walla tebrikler :) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> yaw hemen hemen hepsi aynı performansı veriyor önemli olan DDR500'ü resmi vermeleri bunuda veren bir iki firma var o kadar aslında onlarda sadece kağıt üzerindeki ürünleri ile veriyorlar.
geilin dier modellerini bilmiyorum ama geil pc3500 u efsanedir hangi pc3500 494 mhz de calisir :) 250 fsb icinde ideal yani bu ram
Evet aynen öyle Geil dururken Mushkin aldım. [evlol] Çünkü Mushkin ile hem hatırı sayılır bir deneyime hemde bu konuda bilgilerine değer verdiğim insanların fikirlerine sahibim.
kolay gelsin.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by §entinel®</i> <br />250 FSB bahsettiğin kadar çok zor bir iş değil. İncelemek istersenhttp://forum.abit-usa.com sitesinden yardım alabilirsin.
Mushkin leri ABD-Norfolk 'dan aldırdım. Oraya kursiyer olarak giden bir arkadaşım, 2*256 mb kampanya fiyatıyla tanesini 79$ dan aldı. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> verdiginiz adreste 79 dolar olan 256 mb usb memory heralde bunu almadiniz :)
ayrica 250 fsb ye cikmak icin ram almaniza gerek yoktu.pc3200 rahat isinizi gorurdu :)
Siz PC3200 ile 250 FSB yapabiliyorsanız ne mutlu size. [frndsp] Fakat bu hıza çıksanız bile PC3200 ile yasayacağınız stabilite problemlerinin benden çok daha fazla olacağı muhakkak.
Link için özür diliyorum. Sanırım mushkin 'in sitesiyle ilgili ufak bir problemi bulunmakta... Assağıda verdiğim link Ram 'ın sadece resmini gösteriyor. ayrıntılı bilgiyi sitenin içersinden alabilirsiniz.
Neyseki sizin gibi düşünen üreticiler yok. Çünkü Ram 'daki performansın senkron olmasıyla başladığını daha bilmiyorsunuz. [deal] Siz 250 mhz FSB 'de PC3200 ile her zaman PC3500 'den daha kötü bir performans ve daha fazla stabilite problemi yasarsınız. Zaten PC3500 'un veya daha ust modellerin cıkma sebebide budur. O yuzden tartışmamızın bir anlamıda yok.
kolay gelsin.
- Bazı Bartonlar 220 MHz fsb üzerinde sıkıntı çıkartıyor. - Hiçbir anakart hayvani (NB peltier soğutma, VDD>2.0 V) modsuz 250 MHz fsb çeviremiyor, kolay gelsin. - Ve imzanı forum kurallarına göre düzeltirsen seviniriz. (http://www.donanimhaber.com/FORUM/topic.asp?TOPIC_ID=15689)
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Jincx</i> <br />senkron calistirmak zorunda degilsin :) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Senkron çalıştırmadan 250 yapmanın hiç bir avantajı ve de mantığı yok ki.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally signed by §entinel®</i> <br />AMD Barton 2500+@(2420 Mhz) %~2,1V %100 Stable<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Sentinel, imzaya %~2,1V yazmışsın, bunun anlamı ne?
Vcore 2.1V mu?
hadi hayırlı olsun diyelim
250 Mhz calismalari baslamis hmm , kolay gelsin diyelim...