Şimdi Ara

2500k@4.7ghz r9 290 gta 5 testi bol ss li 2.el sistem kurmak isteyenler için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. el uygun sistem toplamayı düşünenler için kullandıgım sistem:

2500k 3.3ghz@4.7 ghz 1.47v
    corsair 8gb ddr3 1600 cl9@2200 cl10 ram
    gigabyte z68x ud4 anakart
    asus direct cu 2 r9 290 1050/1350
    zalman 700 watt tek kanal 52a psu var lakin 600 watt kalite psu bu sistemi rahat kaldırır.

sürücü olarak 15.10 beta kurulu işletim sistemi windows 10 64 bit genel olarak böyle işte

ultra ve günlük ayarlar olmak üzere 2 farklı seçenekte yaptım testleri oyundaki benchmark testi degildir fraps ile alınmış ss lerdir.

ultrada çimler bariz kötü görünüyor ati nin genel sorununmu bilmiyorum ama 7950 kullanırkende böyleydi.

ultra ve günlük ayarlar olmak üzere iki kategori yaptım herbirinde 30 küsür ss var toplam 195mb resimler bmp formatında ve ekranda o andaki fps yi gösteriyor.

fps nin en çok düştügü uzun otluklarda ss almayada özen gösterdim ayrıca:D

2.el 2500k 300tl
    oc uygun p67 veya z68 veya z77anakart 200tl
    r9 290 800tl
    iyi bir sogutucu 80tl
    ram de 120-150tl arasi bulunur
    600 watt psu 100tl
    toplam 1600tl falan yapıyor.

tavsiyem asus harici anakart almayın oc yapicaksaniz eger msi ve gigabyte büyük bi yalan asus p67 de 1.29v ile 4.5 ghz stabil kullandigim cpu gigabyte z68x ud4 de 1.37v ile 4.4 anca stabil oldu oc den anlayan biriyim ayar hatasida yok benzer gigabyte anakartlarda benzer oc degerleri var zaten ki stabiliteden kastim prime95 degil prime 95 de hata vermeyen sistem daha gta 5 exe sine tiklarken hata verebiliyor solyedigim voltaj degerleri gercek stabilitedir.

http://files.fm/u/bnvofpv?share_email_id=2e3444

linkler 2 hafta sonra silinecek elinizi çabuk tutun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 23 Ekim 2015; 6:24:34 >

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Uyarı olarak yazıyorum yanlış anlamanı istemem kardeşim.O psu kısa sürede elinde kalabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Uyarı olarak yazıyorum yanlış anlamanı istemem kardeşim.O psu kısa sürede elinde kalabilir.

bende 700 watt zalman var yazmayı unutmuşum ama öncesinde 600 watt cooler master kullaniodum gram sorun yoktu oda 12v tek kanal 50 amperdi zalman 700 watt tek kanal 52 amper.
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Normalde 40-45 arası oluyor ya 600wlar ondan dedim 50a çok iyi değer sorun olmaz.Ben bilmeden yazdım 600w görünce dedim arkadaşımı uyarayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Normalde 40-45 arası oluyor ya 600wlar ondan dedim 50a çok iyi değer sorun olmaz.Ben bilmeden yazdım 600w görünce dedim arkadaşımı uyarayım

evet 40 amper tehlike sınırında olabilir:)
  • MSI Z68A G43 anakart ile i5 2500K 4.5 seviyesine çekilir mi? Hiç olmadı 4.2 falan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devilmaybad

MSI Z68A G43 anakart ile i5 2500K 4.5 seviyesine çekilir mi? Hiç olmadı 4.2 falan?

msi ve gigabyte daha fazla voltaj istiyo 4.5 ghz illaki çıkar ama 1.4 e yakın voltaj istiyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gigabyte z68 ile 1.33v de 4.4ghz görüyorum ama bu bile çok bence.

aradan bir kaç resmi buraya yükleseydiniz keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 23 Ekim 2015; 6:20:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

gigabyte z68 ile 1.33v de 4.4ghz görüyorum ama bu bile çok bence.

aradan bir kaç resmi buraya yükleseydiniz keşke.

asus p67 ile bile 1.29 4.5ghz stabildi ayrica asusta tonla ayar vardi gigabyte de hicbir ayar yok nerdeyse bi dfi asustan iyidi oda gitti simdi sadece asus var digerleriyle standart oc nin disina cikamiosun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi modeli asusun.

• p67 ws idi.

• Asrock ta iyi oc oluyor hocam.

Z77 Extreme 4 ve 2500K 3.3@4.4 GHz ( 1.24v )

• Overclock için anakartın faz yapısının önemi ile birlikte işlemcinin takoz olmama durumu da önem taşıyor, her işlemci farklı VID değerine sahiptir, ben bu sokette 3 tane cpu 3 tane de anakart değiştirdim.

Overclock tamamen şans işi, aynı üretim bandından çıkan aynı iki işlemci, malesef aynı voltajlarla o.c olmuyor.

elinizde ki işlemcileri, voltaj vermeden sadece çarpan artırarak o.c yapın ve stabil değeri bu şekilde bulana kadar devam edin, çakıldığı nokta da ufak ufak voltaj vererek min. voltaj ile max. hızı bulmaya çalışırsınız, denemeden olmuyor malesef ve kimse de size şu voltaj ile şu hıza çıkarsınız diye bir şeyi kesin olarak söyleyemez çünkü bu işlem standart olan bir şey değil.
  • ss leri msi afterburner yazılımı açıkken mi çektin, yani çektiğin sırada işlemci ve ekran kartı kullanım yüzdesi var mı, sadece fps yazıyorsa boşa indirmeyelim
  • MSI Z77 A GD 55 ile 5.1 stabil yapmıştım bu işlemciyi. Sonra dh den şanslı birine sattım..

• quote:

Orijinalden alıntı: mBenJi

ss leri msi afterburner yazılımı açıkken mi çektin, yani çektiğin sırada işlemci ve ekran kartı kullanım yüzdesi var mı, sadece fps yazıyorsa boşa indirmeyelim

vga surekli %99 seviyesinde zaten o ayarlara gerek yokki cpu kullanimininda pek onemi yok mhz arttikca fps ister istemez artiyor cpu kullanimindan bagimsiz.

• delid melid su soğutma vs uğraşmak yok
    thermaltake contac dandik soğutucu+htpc kasa aerocool gt rs 4 yıldır 0.976v ile 3.4 ghz kullanıyorum--- biraz heyecan olsun diye 2-3 gündür 5ghz kullanıyorum öyle ağır işler yapmadım ama en ufak sıkıntı yok 12-13 saat açık....
    her 2500k böyle olacak diye bir şey yok bazı patates 25000 ler 4.5 için 1.4v istiyor.
    bende su soğutma olsa neler yapar merak ediyorum. 2. el 2600k aldım o da 4.9 yapacak gibi ama 1.44 civarı. Bu işlemci golden sample.

• faydalı ve zahmetli bir çalışma olmuş, eskiden paylaşım sitelerinde bezdiren tabiriyle emeğe saygı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 28 Ekim 2015; 0:53:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dolphin/Lion

Asrock ta iyi oc oluyor hocam.

Z77 Extreme 4 ve 2500K 3.3@4.4 GHz ( 1.24v )

Z77 extrem 4 ile 2700kK
    1.24V 4.4ghz
    1.25V 4.5 ghz
    1.32V 4.8 ghz

Bu yazdigim degerlerle uzun suredir kullaniyorum Bundan sonraki sistemimde asrock anakart olcak

• ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle benim de öyle olacak hocam ve üzerindeki debug ledi tam kullanıcı dostu.

Sadece pcb biraz ince mesela Gigabyte ile kiyaslayinca.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.