Arkadaşlar öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu konuda sizlerin görüş ve önerilerinizi almak istiyorum. Ben 2013 yılında güzide bir üniversitemizin filanca bölümünü kazanmıştım. Fakat çeşitli sağlık sorunları ve geçirdiğim ameliyatlar sonucu üniversiteyi bırakmak durumunda kaldım. Malum bu Haziranda mecliste görüşülecek bir öğrenci affı gündemde ve bende tekrardan üniversite hayatıma devam etmek istiyorum. Yıllık ortalama 60-70 bin TL civarında gelirim var. Bu geliri ise sadece yıllık kontrat karşılığında yetkilerimi kiralayarak kazanıyorum. Yani üniversite okumama engel bir iş değil sadece yılda 2 veya 3 defa teftiş yapmam gerekiyor. Arkadaşlar bu haziranda mecliste görüşülecek olan öğrenci affında eğer üniversiteler arası yatay geçiş konusunda bir problem yaşanmaz ise ((ki bu noktada daha önce tecrübe edinmiş arkadaşlarında yardımına ihtiyacım var)) ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğine geçiş yapmak istiyorum. Aileme kalsa evlenmemi istiyorlar fakat ben evlilik adamı olmadığımı düşünüyorum daha doğrusu şimdilik uygun olmadığımı düşünüyorum. Ailem de hep kariyer odaklı bir yaşam sürdürdüğüm için bu kararımı istemeyerek de olsa destekliyorlar. Eski üniversitemde hazırlığımı başarıyla tamamladım fakat 1. sınıfı bitiremeden yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı kaydımı sildirmek durumunda kaldım. Bu durumda ODTÜ hazırlığımı kabul etmeyebiliyor veya genellikle bıçak sırtı kabul görüyor. ODTÜ'nün Proficiency Exam (İngilizce Yeterlilik Sınavı) 2 ay gibi kısa süre hazırlanarak geçebileceğimi düşünüyorum ki sağlam bir İngilizce alt yapım var ((geçemezsem de mecbur gider hazırlığı paşa paşa okurum)). Şimdi buraya kadar benim düşüncelerim bu yöndeydi sizce 28 yaşından sonra ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğini okumak için çok mu geç? Yaş konusu benim canımı sıkan tek konu bunun dışında süreç sonraki sınıflarda ne yönde ilerler emin değilim. Belli bir yaştan sonra ODTÜ'nün ekosistemine ve genel olarak temposuna ayak uydurabilir miyim? Daha önce örneklerini okumuştum fakat sizlerinde saygı çerçevesinde kıymetli görüş ve önerilerinize ihtiyacım var özellikle de ODTÜ'lü kardeşlerimin. İyi akşamlar dilerim. |
Bildirim