Şimdi Ara

2900XT Oyunlarda Siyah Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlginç bir sorunum var. Öncelikle yaklaşık bir yıldır sorunsuz kullandığım sistemimi yazarsam daha iyi olacak:

E6750 İşlemci 2.66GHz
    MSI P35 Neo-F anakart
    MSI 2900XT
    OCZ 2x1Gb DDR2 800MHz
    320Gb Seagate HDD

Düne kadar bir yıldır güzel güzel kullandığım bilgisayarım oyunlarda, siyah ekran hatası vermeye başladı. Sorun şu ki, ne zaman 3 boyutlu bir oyun açarsam 5-10sn sonra monitöre giden görüntü kesiliyor ve monitör kendisini kapatıyor(no signal). Hiçbir şekilde de görüntü geri gelmiyor, oyunun sesi duruma göre devam edebiliyor ancak kesinlikle ekran karanlık olsa da masaüstüne dönemiyorum. Kontroller de takılıyor. Eğer arkaya Winamp açıp da oyunlara girersem müzik gayet düzgün bir şekilde çalmaya devam ediyor(şarkı bile atlıyor), yani sistem genel olarak takılmıyor. Ancak monitöre giden görüntü bir şekilde kesiliyor.

Şu ana kadar denediklerim:

* Bir şekilde genel sürücü sorunu ihtimaline karşı: Format attım, donanımım için en yeni(tavsiye edilen) sürücüleri yükledim.
    * Sürücü sorunu ihtimaline karşı: Kullandığım 8.6'yı tamamen silip, 8.5 ve 8.7 Beta denedim.
    * Monitör sorununa karşı: Başka monitörle denedim.
    * Isınma sorununa karşı: İşlemci normal olarak 40-50 derece arasında geziniyor, ekran kartı da 60 derece civarı ki yazın bu dönemi için ve 2900XT için doğal bir sıcaklık. Kartı 500-500'e underclock ettim.
    * Bellek sorununa karşı: Memtest RAM'leri 3 saat boyunca 5 kere kontrol etti. Sorun yok.
    * Güç sorununa karşı: Ekran kartı güç girişlerini kontrol ettim. Bilgisayara bağlı USB cihazlarını çıkarttım.

Sorun hala aynen devam ediyor. Ne gariptir ki sorun sadece oyunlarda oluyor. Bilgisayarı yaklaşık 48 saattir açık bırakmama rağmen Windows'ta bu hata kesinlikle olmadı. Bilgisayarımı hiçbir zaman overclock etmedim.

Sorunun ne olduğu hakkında fikri olan birisi var mı acaba? Google'ın altını üstüne getirdim ancak benzer sorunlar bulmama rağmen bir çözüm yolu bulamadım. Ancak görünüşe göre bu daha çok ATI ekran kartlarında rastlanan bir sorun.

Rax

• dostum sinyal kesildikte sonra res atıomu bilgisayar?
  • Hayır, ben reset atana kadar ya açma düğmesinden kapatana kadar öyle kalıyor. Ses bazen hafiften bozulur gibi oluyor ama yine de devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RakGitarMen -- 17 Temmuz 2008; 1:50:47 >
  • 12/07/2007 tarihli ekran kartı BIOS'unu, 18/07/2007 tarihli BIOS'a da flashlemek sorunu çözmedi. Bu arada PSU'mu yazmayı unutmuşum; FSP Blue Power 600W.

Bir donanım sorunu olduğu kesin. Şu an da tek öğrenmek istediğim şu;

Sorun ekran kartında mı sizce?

NOT: Bugünkü bir testte, bilgisayar siyah ekranda kilitlendikten sonra yeniden başlattığımda "Windows ciddi bir sorundan kurtarıldı" sorunu aldım ve Sorun da "BLUE SCREEN" idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RakGitarMen -- 17 Temmuz 2008; 15:57:20 >
  • Bugün fark ettim ki, eğer oyunları pencereli modda çalıştırırsam bilgisayar kesinlikle göçmüyor. Mesela Trackmania Nations tam ekranken 10. saniyesinde bilgisayarı göçertirken, pencereli modda sorunsuz istediğim kadar oynayabiliyorum.

Allah aşkına bu saçma sorunla ilgili bir fikri olan yok mu?
  • ekran kartını garantiye yolla bence. sorun e.kartında gibi. eğer yapılmazsa 4 serisini kaparsın heralde
  • Şu son iki günde hardware ve software olarak denemediğim şey kalmadı. Sorunun sadece tam ekran çalıştırırken olması çok garip.

Yarın sanırım garantiye yollayacağım kartı. İnşallah uzatmadan bir 4 serisi ile değişim yapabilirim :)
  • ekran kartından degil sorunun.

yazılımasal cakısmalar olabilir ccc deki tum ayarları fabrika ayarı yapıp sorna silip yeni kurup denerseniz bide pc nin biosu 0 layıp denerseniz cozulme olasılıgı yuksek
  • Sorunun ekran kartında gibi. Ekran kartını başka bir sistemde denedin mi ?

Garantide değişim yaparlarsa 2900 XT yerine 4870 vermeleri gerekir. Buda senin açından çok iyi olur tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 17 Temmuz 2008; 19:46:22 >
  • Tam ekranda sorun verip, pencere durumundayken sorun vermediğine göre 3D modunda hata veriyor, yani yük altına girdiğinde... Ekran kartından oluşan donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum o yüzden. Ayrıca ısınma sorunu olsaydı sistem restart atardı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

ekran kartından degil sorunun.

yazılımasal cakısmalar olabilir ccc deki tum ayarları fabrika ayarı yapıp sorna silip yeni kurup denerseniz bide pc nin biosu 0 layıp denerseniz cozulme olasılıgı yuksek

Dediğim gibi, en başta bundan şüphelenip tamamen formatlayıp eskiden yeniye sürücüler denedim. Bilgisayarın BIOS'unu sıfırlamak da yaptığım değişikliklerden. CCC Digital Panel'deki DVI settings seçeneklerini de denedim.

quote:

Orjinalinden alıntı: 007Fatih

Sorunun ekran kartında gibi. Ekran kartını başka bir sistemde denedin mi ?

Garantide değişim yaparlarsa 2900 XT yerine 4870 vermeleri gerekir. Buda senin açından çok iyi olur tabi

Maalesef, elimde ve yakında başka bilgisayarım olmadığı için deneyemiyorum. Zaten artık imkanlarımın tükendiği noktadayım. Sanırım bunu servise yaptıracağım :)

• Aşırı ısınmadan kaynaklanan donanımsal bir sorun.
    Benim 2900XT nin ramleri yandı garantiden 3870 X2 gönderdiler.
  • ayni sorunu bende yasiyorum oyuna girerken sesler var ama göruntu yok
  • Bu sorunu ben de yasamaya basladim ve herhangi bir cozum üretemedim. Sorunun donanımsal olduguna eminim. RakGitarMen sen sorunu halledebildin mi ya da garantiden ne cevap aldin? Bi daha bu topige bakacagini sanmiyorum ama olur da bakarsan soyleyeceklerin cok isime yarayabilir. Bu sorunu yasayan ya da cozumunu bilen varsa yardimlarini esirgemez umarim.
  • powerplay olabilir mi gibisinden bir düşünce geldi aklıma ama 2900xt de saat hızlarını 2d-3d moduna göre arttırıp arttırıyormu bilmiyorum registry veya riva tuner ile sanırsam powerplay saat hızları oynanarak teorik olarak devre dışı bırakılıyor denemekten zarar gelmez

edit: konunun tarihine hiç bakmadım taa ne zamanın konusuymuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rusty -- 27 Aralık 2008; 0:53:20 >
  • Saol rusty ama sorun donanımsal ve firma tarafindan kabul edilen bi sorun anladigim kadariyla belli bi süre sonra cortluyor iste ekran karti. 1 yıl kadar sonra o süre benim icin de ne yazık ki doldu. Umarim bana da garantiden iyi bir cevap gelir. Rakgitarmen foruma olur da ugrarsan garanti sürecini bi paylasir misin? kaca aldin en basta nerden aldin ? nere verdin vs vs.
  • 2900xt 'mi vatan bilgisayara garanti için verdim. 14 gün içerisinde cevap geldi ve Sapphire 2900xt 'im artık bir zotac gtx260 amp2!!!! Değişimden bana bir gtx260 verdiler!!!! Mümkünse 2900xtleri bozup götürün eheuheue =)
  • benimde Sapphire HD2900XT 1GB 512Bit GDDR4 ekran kartım vardı arızalandı kartı Pentaya gönderdim 1.5 hafta sonra Zotac GeForce GTX260 (core216) ekran kartı gönderdiler....

HD2900XT si olanlara tavsiyem kartınızı yakıp garantiye gönderin yenisi geliyor zaten....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.