Merhabalar . Çok takıldığım bir konu var ve 2k monitör kurulu bir donanım satan mağaza da bulamadığım için gidip göremiyorum. 2K veya daha üst çözünürlüklü 26-27 inc monitör alsak ve sistemin yetmediği yerde çözünürlüğü full Hd ye indirip devam etsek (oyunlar) normal Full Hd 26-27 inch bir monitörden farkı olur mu görüntü çamur gibi olur mu ? Eğer olmayacaksa almayı düşünüyorum fotoğraflar vs çok güzel oluyor ve birkaç tane oyun da oynamak isterim 2k
Khaleesis
kullanıcısına yanıt
güncel
Açıkçası 17 inç monitörün çözünürlüğü ile 23 inç monitörde oynamak gibi bir şey olurdu bu sanırım. Monitörün desteklediği çözünürlükten düşükse böyle bir durum olur bence.
monitörde tv'lerdeki kadar iyi ölçeklendirme olmuyor o nedenle monitörü maximum çözünürlüğü dışında başka bir çözünürlükte tam ekran kullandığınız zaman görüntü bozulur. ama tam ekran yapmayıp o çözünürlük kadar ki alanda görüntü verirse monitör o zaman görüntü bozulmaz ama dediğim gibi tam ekran olmaz.
namentN
kullanıcısına yanıt
Güzel duruyor 27inch birde nefis görüntü olur. Kasan oyunlara geçince full hd takılırız. Sonuçta piyasada 27 inch full hd monitörler var ve kullanılıyor kötü olmasa gerek. Şuan 25.5 inch 1920x1200 kullanıyorum.
Fotoğrafçıda çalışan arkadaşımın yanına gittiğimde bunun testini yapmıştım. 2 tane 27 inç monitör vardı biri max full hd diğeri ise max 2k çözünürlüğe sahipti. 2k olanın çözünürlüğünü full hd'ye düşürdüğümde diğer full hd monitörden daha kötü görüntü verdi.
Yani senin dediğin mantık lcd'lerde işlemiyor. lcdleri doğal çözünürlüğünde kullanmak lazım yoksa görüntü çamur gibi oluyor.