Şimdi Ara

2si1 'Yasah' Teknoloji ve Oyun Programı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
2
Favori
5.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,

Amacım ne sizi ne de bir başkasını rencide etmek. Zaten videoyu baştan sona izlediyseniz neyi nerede neden dediğimi ve bunu derken de kurumları veya şahısları hedeflemediğimi de belirttiğimi görmüş olmanız lazım.

Dediğim gibi söylediklerim sadece beni bağlar. Sizin veya bir başkasının düşüncelerini değiştirme amacı taşımıyorum.

Beni eleştirenlerden de beklediğim şey hayır Osmanlıca bir genç için programlama öğrenmekten daha önemlidir derken bunun nedenlerini sıralamaları.

Tabi bu nedenler derken ata, soy sop gibi sığ kulaktan dolma bilgilerle derlenmiş altı boş şeylerden söz etmiyorum. Varsa Osmanlıca öğrenilerek çözülecek bir sorun, varsa bilinmeyen ve öğrenildiğinde kişinin hayatını olumlu etkileyecek Türkçeye çevrilmemiş bir eser bunları görmek dileğim.

Tablet dağıtılması yerine dizüstü verilse daha iyi olur diyorum. Tablet dağıtılmasın demiyorum ama eğer siz dizüstü değil tablet dağıtılsın diyorsanız ne gibi üstün yanları var bu yapılacak işin, sıralayın ki ben de neden bu düşünceyi savunduğunuzu öğrenme şansı bulup varsa eksiğim tamamlayayım.

Ama yok sen Tablet yerine dizüstü dağıtılsın demişsin ne gerek var önce tablet alsınlar sonra zaten dizüstüyü para verir alırlar derseniz işte o zaman bir yere varamayız.

Zira ben dizüstüyü neden dağıtmaları gerektiğini söylüyorum :) Katılmayanlardan da nedenlerini duymak istemem hakkım diye düşünüyorum.

Programda da dediğim gibi sağı diğeri solu tutmuş laf söyletmiyor. Dünyada insan yapısı mükemmel bir şey yok :) düşünceler de buna dahil bu yüzden bir şeyi körü körüne savunanlar kördürler.

Bunu söyler, söylemeye de devam ederim. Yapılanı eksik buluyor ve nasıl tamama ereceğini bildiğimi düşünüyorsam da söylemekten çekinmem. Bunu yapan ister ali ister veli olsun.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• Core M övülüyordu?ne oldu ne değişti??

• Sizi 60 FPS ile izlemek güzel olurdu, aslında bir gün 60 FPS bir yayın yapsanız en azından bizlerde görmüş olurduk.

Türkiye'de eğitimimiz hakkında bir şeyler söylemek isterim.
    Ülkemizde malesef teknolojik gelişim geliştirilmeye çalışılıyor fakat yanlış yapılıyor, bazı kendince uğraşan gruplar var fakat bunlarında kendilerini göstermeleri gerek.
    Geçmişten gelen okusunda adam olsun memur olsun zihniyeti hala devam etmekte, yıl olmuş 2015 hala çoğu öğrencimiz YGS sınavına girecek ama geleceklerinde istediği sevdiği meslek ile ilgili düşünceleri yok, üniversiteyi kazanalımda düşünürüz sonrasını düşüncesi oluşuyor, bu yüzden sonuç yine istedikleri gibi olmayacak.
    Bu durum yaygınlaşan anadolu liseleri yüzünden daha da büyüyeceğe benziyor çünkü çocuklar sadece sınavı kazanmak için öğrenim görüyorlar anadolu lisesinde amaçları sadece bu, hayalleri buna yönlendiriliyor, meslek liseleri v.s ise sağdan soldan duyan gençlerimizin bilmediği bir mesleğin lisesine gidenlerden veya aileden bildiği kadarıyla meslek liselerine gidiyorlar ileride ise gördüğü şeyi yapmak mecburiyetinde kalıyor çünkü ona hayalini kurdurtacak onun istediğini keşfedecek fırsat verilmedi yani onun neye meraklı olduğunu onu yeteneğini öğrenecek rehber edecek öğretmenlere ihtiyacımız var ama bu sistemden dolayı zaten çoğunluk öğretmenlik seçiyor.
    Çünkü eğitimimiz öğrencilerimizi ders çalışmaya yani sürekli sınava hazırlık derse hazırlık, ödev yapmaya yönlendirildi, bunlarda öğrenimini aldığı olguya göre hayatlarını aslında yönlendirdiler. Bu yüzden çoğunlukla öğretmen sayımız arttı, aslında öğretmen olmak istemiyorlardı ama oldular, her gün çocuk sesinden bıkıpda okula gelmek istemeyen bir sürü öğretmen var ama bu işi öğrendikleri için mecbur yapıyorlar fakat sevmeden yapıyorlar sonucu ise gelecek gençlerimize oluyor, onları keşfedecek, yeteneklerini öğrenecek, yön verecek rehber edecek kişiler lazım, işini sevenler lazım.

Bence asıl sorunumuz yanlış yönlendirilme, bizdeki sadece okuma ve belge alma zihniyeti, bu yüzden her şeyi diplomaya bağladılar, şimdi ne oldu herkes buna yönlendirildi diploma belgesi aldılar, üniversiteli oldular ama çoğu yer tecrübesiz elemanla doldu, ben bu işi yapmam diyip atarlananlarla doldu, işini sevmeden özenmeden yapanlar olursa zaten her şey eksik olur.
    Bu zamanda patronu lise mezunu olan çoğu üniversiteli vardır kesin. :D

• Aslında çok güzel yerlere değindi Mesut Çevik ama insanlar her şeyi kendine söylendi zannediyor.

Atatürk'e herhangi bir saygısızlık yok burada , kişilere bağlı kalmayalım kişi yerine düşünceleri fikirleri savunalım dedi Mesut Bey ki Atatürk'ün de bu konuda çok güzel bir vecizesi var.

Bunun dışında her zamanki gibi bilgisiz insanlar atıp tutmuş , Osmanlıcaya nasıl laf edersin , C# ile nasıl karşılaştırırsın vs... Osmanlıcayı çocuklara zorla öğretince hayatlarında ne işe yarayacak ? Bütün dünyayla size iletişim özelliği kazandıran İngilizce'yi zorla öğretiyoruz da ne oluyor ? İstemeyen birisinin öğrenebildiğini görmedim ben daha , ha siz istiyorsanız benim çocuğum nereden geldiğini öğrensin , o bilinci verirsiniz kendi isteğiyle öğrenir.

Çocuk yaşta nasıl programlama öğrenecek diyorlar, tabiyki bu konuda hiçbir bilgiye sahip değiller , ama ağızları çok iş yapıyor. Dünyadaki en iyi eğitim sistemlerini bir araştırın bakalım , programlama eğitimleri ana sınıfında başlatılıyor hem zekayı hem de sorunlara çözüm bulma yeteneğini geliştirdiği için çocukların gelişiminde çok yararlı. Siz gene de anlamazsınız diye daha da açıyım , öyle bilgisayarın başına oturtup çocuğu kod yazmayı öğretmiyorlar, algoritma mantığını basit oyunlarla öğretiyorlar. Ama bunlar hakkında hiç bir bilgisi olmayanlar mahalle karısı gibi konuşmayı çok iyi biliyor. Mevlana ne güzel demiş;

Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına...

• Zaten şurada boş konuşanlara denecek en güzel laf " beğenmiyorsan izleme" olacaktır. Aslında beğenmese her hafta en önden yapışmaz pc camına. Ama ön yargıyla oturursan seyretmek için Mesut Çevik çorba desede o tarafa çekersin konuyu... Siyasetin dibine vurmuş yazısını okuyanda anlayacak ki 60 dakika siyasetten konuşuldu. dx 12 hakkında ne konuşuldu desen "hatırlamıyorum ki" der.. Şu herşeye her görüşe her söze karşı kafayı değiştirin artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 16 Mart 2015; 11:13:42 >
  • öncelikle özür dilerim ama düşüncelerim;
    hemen hemen her programda azıcık da olsa siyasetin kenarından köşesinden de olsa konuşmanızdan rahatsız oluyorum.
    sizleri severek izliyorum ama bu konulara girildimi olmuyor-yakışmıyor.

• mesut cevik ya da dh diyelim oyle pek etliye sutluye karismak istemiyorlar,ya da tarafsizlik adina, haklilik paylarida var su konjonkturde, ama bazen oyle seyler oluyorki ulkede hani bir yere kadar, dilsiz seytan olmayada gerek yok.ayrica orda ataturke laf soylemiyor orda kizim sana soyluyorum gelinim sen anla, anlayan anlar.
    su an ulkenin geldigi durum ortada bunlari konusmazsak dillendirmezsek yarin cok gec olabilir. ben inaniyorum dh ekibinin cogu kamera arkasinda belki bizden cok muhalif yapilan haksizliklara hukuksuzluklara ama iste ulke oyle bir yere geldiki fikirlerini soylesen bir guruh tarafindan linc ediliyorsun. iki kutup oldu ulke sonumuz hayir ola

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkie -- 14 Mart 2015; 21:37:21 >
  • sonda ne bakış attın talha reyiz :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Merhaba,

Amacım ne sizi ne de bir başkasını rencide etmek. Zaten videoyu baştan sona izlediyseniz neyi nerede neden dediğimi ve bunu derken de kurumları veya şahısları hedeflemediğimi de belirttiğimi görmüş olmanız lazım.

Dediğim gibi söylediklerim sadece beni bağlar. Sizin veya bir başkasının düşüncelerini değiştirme amacı taşımıyorum.

Beni eleştirenlerden de beklediğim şey hayır Osmanlıca bir genç için programlama öğrenmekten daha önemlidir derken bunun nedenlerini sıralamaları.

Tabi bu nedenler derken ata, soy sop gibi sığ kulaktan dolma bilgilerle derlenmiş altı boş şeylerden söz etmiyorum. Varsa Osmanlıca öğrenilerek çözülecek bir sorun, varsa bilinmeyen ve öğrenildiğinde kişinin hayatını olumlu etkileyecek Türkçeye çevrilmemiş bir eser bunları görmek dileğim.

Tablet dağıtılması yerine dizüstü verilse daha iyi olur diyorum. Tablet dağıtılmasın demiyorum ama eğer siz dizüstü değil tablet dağıtılsın diyorsanız ne gibi üstün yanları var bu yapılacak işin, sıralayın ki ben de neden bu düşünceyi savunduğunuzu öğrenme şansı bulup varsa eksiğim tamamlayayım.

Ama yok sen Tablet yerine dizüstü dağıtılsın demişsin ne gerek var önce tablet alsınlar sonra zaten dizüstüyü para verir alırlar derseniz işte o zaman bir yere varamayız.

Zira ben dizüstüyü neden dağıtmaları gerektiğini söylüyorum :) Katılmayanlardan da nedenlerini duymak istemem hakkım diye düşünüyorum.

Programda da dediğim gibi sağı diğeri solu tutmuş laf söyletmiyor. Dünyada insan yapısı mükemmel bir şey yok :) düşünceler de buna dahil bu yüzden bir şeyi körü körüne savunanlar kördürler.

Bunu söyler, söylemeye de devam ederim. Yapılanı eksik buluyor ve nasıl tamama ereceğini bildiğimi düşünüyorsam da söylemekten çekinmem. Bunu yapan ister ali ister veli olsun.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• Ya arkadas herkes linç kampanyasina baslamis. Yok siyaset yapmis yok Ataturk u elestirmis , yok hükumete giydirmis. Birakin fanatikligi adam cikmis dogru gordugune dogru , yanlis gordugune yanlis demis. Kendi fikrini acikca beyan etmis. Katilirsin katilmazsin senin bilecegin is , sana zorla empoze ettirmeye calisiyormus gibi ergen triplerine girmeye gerek yok. Gunumuzde ekmegine dokunulmasin diye 2 arada bi derede bir öyle bir böyle konusan cok adam var. Acikca fikrini söyledigi icin Mesut Cevik i tebrik ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumincalik -- 15 Mart 2015; 5:01:23 >
  • Videoyu tamamen izledim, güzel bir program olmuş. Konu içeriğinde bence Mesut Çevik'e gereksiz yere saldırı var ve anlatılanlar yanlış yere çekilmiş. Atatürk mevzusunda Mesut Çevik yanlış bir şey dememiş, Atatürk bu ülkenin kurucusudur ve ülkenin bugünlere gelmesine temel sağlayan esas kişidir ancak ülkenin sahibi değildir. Bu ülke, ülkenin kendi vatandaşlarına aittir. Herhangi bir kişi ya da örgüte mensup değil. İktidar ve onlardan sonrakiler de ancak yönetici olacaktır, sahiplik durumu söz konusu olamaz. Rahmet Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı ya da aynı vizyona sahip bir yönetim başımızda olsaydı, zaten böyle saçma sapan sansürcülüğe de izin verilmezdi.

Tablet konusunda devlet kesinlikle hata yaptı. Tablet tüketim aracıdır ve akıllı telefon ile paralel özellik gösterir. Var olanı tüketmek ayrı bir şey, bir şeyler yaratmaksa bambaşka bir şeydir. Yeni bir şey yaratmak içinse en doğrusu öğrencilere bilgisayar verilmesidir. Tablet alan çoğu öğrencinin Google Play Store'dan basit oyunlarla zamanını geçirdiğine adım kadar eminim. Ne amacı kaldı peki? Bu sebeple, teknoloji ile içli dışlı olan çoğu tüketici dahi akıllı telefon ve tablete yüksek para bağlamayı dahi yanlış görüyor. Onlar da bunların tüketime yönelik olduğunun farkında.

Osmanlıca mevzusu bana göre yanlış. Neden? Çünkü Türkiye'de hala doğru düzgün Türkçe okuyup yazamayan insanlar var, bunu da geçtim İngilizce konusunda çoğu vatandaş özel kurslara gidip güç bela öğrenebiliyor. Dünya İngilizce dilinin ortak kabul etmiş, biz daha kendi dilimizi %100 kapasite ile vatandaşlarımıza kazandıramamışız, İngilizce seviyemiz yerlerde, buna rağmen her şeyi çözmüş gibi Osmanlıca'dan yola başlamak önceliğe yanlış.

• raptor32 R kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 18_Eren

Tesekkurler

BEn teşekkür ederim.
  • Yeni izledim tşk mesut abi sonuna kadar katılıyorum sana özellikle bu taplet konusunda ve bizim firmalarımızın konusunda...

• Adam demiş bu görüşü benimsemiyorum şu uygulama şöyle olsa daha faydalı olur... Kendince fikrini söylemiş... Sonunda da zaten "bunlar beni bağlar" diyor... Katılırsın katılmazsın o sana kalmış... Gel gelelim yorumlara bak yok "siyaset yapma"(sanki bu ülkede bu mümkünmüş gibi yediğimiz ekmeğe bile siyaset karışmış), yok "kendi yorumunu kendine sakla" hatta "kendini ne zannediyorsun" diyen var yuh artık...

Kusura bakmayın da varsa fikrinde eksiklik söyle adamın fikrini geliştir yada karşı bulduğun nedir onu açıkla beyin jimnastiği yapalım geyiğe dökelim eğlenelim unutmayın burada konuşulan en küçük fikir bu forumu takip eden bir genci etkileyebilir beklide bir gün söz sahibi olur bakarsın bir gün gazeteyi okurken şöyle dersin "valla benim aklıma gelmişti" ama sizin gibi düşünmeyeni susturarak nereye varmaya çalışıyorsunuz? bu düşünce tarzı yüzünden iki darbe sayısız siyasi istikrasızlık yaşamadık mı? Tek insan tipi tek kültür tek düşünce tarzı isteyenler! Kafanıza şunu iyice sokun bu OLMAYACAK bu sadece kamplaşmanıza ve yozlaşmanıza neden olacak ve tarafınızda fark etmeyecek bilin… onun için kendiniz gibi düşünmeyen insanlardan nefret etmeyi bırakın artık. Bunun size de karşınızdaki kişiye de bu ülkeye de faydası yok. Bu ülkenin hepimizin olduğunu unutmayın kimse kimseyi bu ülkeden kovamaz yada yok edemez sadece birbirimiz anlamalıyız ve birini anlamak istiyorsanız “dileyin” ve saygı gösterin bu kadar basit... Ayrıca dünyanın en gelişmiş ülkesi kendini yazılımda geri olduğunu düşünüyor ve insanına maddi manevi destek oluyor bizimde bunu ülkemizden beklememiz gayet normal değil mi? ben bunda zerre siyasi olgu görmüyorum...

Yazılım öğretilsin kısmına gelirsem tamam öğretilsin de bu işin milyon tane testi var küçük yaşlarda çocukların neye yeteneği var bakılsın sosyoloji düşünce yapısındaysa yada heves ve merakı bu yöndeyse tarih, Osmanlıca, siyasi, idari bilimlere ve benzeri alanlara yönlendirilsin matematik analitik düşünce yapısı gelişmişse yeteneği ve hevesi de varsa ona göre programcılık matematik fizik kimya benzeri alanlarına yönlendirilsin... Ama en önemlisi bunu bu işin uzmanı yapsın yani birisi çıkıp "ŞUNU HERKES ÖĞRENECEK... O KADAR!" demesin artık bu ülkede... Herkesin aynı şeyi öğrenmesi gerektiği saçmalığına nasıl kaptırdıysak kendimizi konu tamamen saçma yerlere gidiyor...

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: RaDReS

Adam demiş bu görüşü benimsemiyorum şu uygulama şöyle olsa daha faydalı olur... Kendince fikrini söylemiş... Sonunda da zaten "bunlar beni bağlar" diyor... Katılırsın katılmazsın o sana kalmış... Gel gelelim yorumlara bak yok "siyaset yapma"(sanki bu ülkede bu mümkünmüş gibi yediğimiz ekmeğe bile siyaset karışmış), yok "kendi yorumunu kendine sakla" hatta "kendini ne zannediyorsun" diyen var yuh artık...

Kusura bakmayın da varsa fikrinde eksiklik söyle adamın fikrini geliştir yada karşı bulduğun nedir onu açıkla beyin jimnastiği yapalım geyiğe dökelim eğlenelim unutmayın burada konuşulan en küçük fikir bu forumu takip eden bir genci etkileyebilir beklide bir gün söz sahibi olur bakarsın bir gün gazeteyi okurken şöyle dersin "valla benim aklıma gelmişti" ama sizin gibi düşünmeyeni susturarak nereye varmaya çalışıyorsunuz? bu düşünce tarzı yüzünden iki darbe sayısız siyasi istikrasızlık yaşamadık mı? Tek insan tipi tek kültür tek düşünce tarzı isteyenler! Kafanıza şunu iyice sokun bu OLMAYACAK bu sadece kamplaşmanıza ve yozlaşmanıza neden olacak ve tarafınızda fark etmeyecek bilin… onun için kendiniz gibi düşünmeyen insanlardan nefret etmeyi bırakın artık. Bunun size de karşınızdaki kişiye de bu ülkeye de faydası yok. Bu ülkenin hepimizin olduğunu unutmayın kimse kimseyi bu ülkeden kovamaz yada yok edemez sadece birbirimiz anlamalıyız ve birini anlamak istiyorsanız “dileyin” ve saygı gösterin bu kadar basit... Ayrıca dünyanın en gelişmiş ülkesi kendini yazılımda geri olduğunu düşünüyor ve insanına maddi manevi destek oluyor bizimde bunu ülkemizden beklememiz gayet normal değil mi? ben bunda zerre siyasi olgu görmüyorum...

Yazılım öğretilsin kısmına gelirsem tamam öğretilsin de bu işin milyon tane testi var küçük yaşlarda çocukların neye yeteneği var bakılsın sosyoloji düşünce yapısındaysa yada heves ve merakı bu yöndeyse tarih, Osmanlıca, siyasi, idari bilimlere ve benzeri alanlara yönlendirilsin matematik analitik düşünce yapısı gelişmişse yeteneği ve hevesi de varsa ona göre programcılık matematik fizik kimya benzeri alanlarına yönlendirilsin... Ama en önemlisi bunu bu işin uzmanı yapsın yani birisi çıkıp "ŞUNU HERKES ÖĞRENECEK... O KADAR!" demesin artık bu ülkede... Herkesin aynı şeyi öğrenmesi gerektiği saçmalığına nasıl kaptırdıysak kendimizi konu tamamen saçma yerlere gidiyor...

Saygılar

Valla haklısın. Ama ben o işi kökten çözdüm.

Ayrımcılık olmasın diye artık hepsinden iğreniyorum insanların. :D

Arkadaş anlamıyorum bu tarz düşünen adamlar salata olarak sadece kıvırcık mı yiyiyor? Hayatlarında hiç çorba içmiyorlar mı hep tek malzemeden oluşan yiyecekleri mi tercih ediyorlar?

Yahu arkadaş salatanın içine roka da atılacak. Maydonoz da, domates te. Roka ya tahammül edemiyor musun? Yeme kardeşim salatayı o zaman. Kimse seni zorlamıyor! Kusura bakma sen Roka dan nefret ederim de. Salatada roka mı olurmuş. Hangi s.l.k bu salataya roka koydu diyip bir yandan da salataya sövüyorsan kapağını alırsın kusura bakma.

İlla izledin mi yorumunu yapacaksan yap ama bu da MANTIK ve SAYGI çerçevesinde olmalı. Öyle ya farklı düşünceler zenginleştirir ve lezzet katar da durup dururken yemeğe b.k mantarı ( Zehirli bir mantar. Köyde verilen adı ile. Ölümcül sayılmaz ama tadı iğrençtir ve miğdeni acayip bozar. ) atmanın da alemi yok. Söylenen şey mantıklı ve saygılı olacak.

Burada bir abi var mesela. Yahu yeni yasa ile adamın dedesinden kalma topraklar ortaya çıktı. Zamanında diğerlerinin ev parası diye toplayıp üstüne yattığı paralar iade edildi. 2B den zaten köşe oldu. Yok neymiş arsanın %20 si istimlak edilmiş yol için. Ya el insaf, daha düne kadar o tarladan haberin bile yoktu. Tamam başkasına destek oluyorsun da iyi bir şey yaparlar ise hakkını ver adamların. Sen oto b.ka itiraz edersen kimse de seni kaale almaz. Dediğin hiçbir şeye inanmaz. Ne demişler "yiğidi öldür, hakkını yeme!"

Yani neymiş. Herkes fikrini sonuna kadar yazabilir video çekip koyabilir. Ne kadar mantıksız olursa olsun. Ama aynı şey başkasının düşüncesini eleştirmeye geldiğinde olmaz. Birinin düşüncesine itirazını yazabilirsin ama bu olanca içtenliği ile MANTIKLI ve SAYGILI bir biçimde olacak. Kulaklarını kapatıp çocuk gibi la la la dinlemiyorum ki laaa la laaa yaparak bu olmaz.

• Abi hani diyor ya işini bilmeyen insanlar bilmedikleri konuya bodoslama dalınca diye.

Ona göre de bir lafımız var.

"İşini bilmeyen çavuşlar, döner g....ü avuçlar." Durum tam olarak bu oyun mevzusunda. Ya başa bir yerde dediği gibi. Piksel piksel oyun zaten Allah aşkına çocuklar bunun mu gerçek dünyayla farkını ayırt edemiyor?

Zaten şu iyice uçmuş. Çocuklar ailesinden izinsiz oyunu satın alabilir. Arkadaş oyunun zaten paralı olması şu demek; aile bakar oyuna uygun görmez ise para vermez çocuk ta oyunu alamaz.

Ama yok çocuk evden para çalıp oyun alıyor ise oyunun bir suçu olamaz ki? O ailede bir sorun var demektir. Bu kafa ile Tüm alışverişi kapatalım o zaman ya. Online olan tüm siteleri kapatalım Hepsiburada vb hepsini at gitsin. Ama o da kesmez alışverişi komple yasaklamak lazım. Arkadaş şimdinin çocukları öyle uyanık ki. Bir eyi istiyor ise alır. Gerekirse 3 arkadaş sırt sırta çıkıp babasının paltosu ile gidip mağazadan da alır istediğini.

Bir kere bu oyun yahu. Neymiş işte oyunda iletişim yüzünden sakıncalı kişiler ile karşılaşabilirmiş. Ne alaka. Ona bakarsan okulların önüne pusu kurmuşlar hatta öğrenciler bile artık işe girmiş. Çocuk oyun oynamasın gitsin uyuşturucu tacirleriyle görüşsün daha mı iyi?

• Akrepe'ye selam Hırtlar Vadisine devam...
  • mesut bey siyaset yapmıyor belki programa olan ilgiyi arttırma çabasında evet ve bunu kısmende başarmış görüyorum. aile bakanı elalemin milyon dolar kazandığı oyuna bilir kişi raporları olmadan laf ederse mesut çevik te böyle bir teknoloji sitesinin ekibinde ise haklı olarak konuşur da eleştirirde. asıl siyaset bu işlere derinlemesiye sızmış desek daha doğru.

bu ülkede madem osmanlı özlemi var neden fatih sultan mehmet örnek alınmıyor. adam avrupa da kimyacılar yakılırken bugün amerika nın yaptığı gibi bütün bilim adamlarını topluyor. bana öyle bir top dizayn edinki bizans surlarını yerle bir etsin diyor.

bakın o adamlar avrupa da kelle korkusu yaşarken burada para bile kazanıyorlar ve o muhteşem topları icat ediyorlar.

işte ilimin ülkeye katkısı tüm ülkeler sana hürmet eder korku duyar. ama biz şu an ne yapıyoruz hazırı tüketiyoruz. değeri kuş gibi hafifleyen paramızı ithal ürünlere döküp ülkenin cari açığını arttırıyoruz. ihracat rakamları ithal ürünlerin yanında esamesi okunmaz hale gelmiş. bakın bir ülke ihracattan çok ithalat yaparsa kesinlikle zarara uğrar bunun lamı cimi yok.

keşke köy enstitüleri kapanmasaydı bugün belki halk biraz daha modern kafada olurdu. üretirdi icat ederdi sorun çözerdi. komünist yetişecek eyvah halk bilinçlenirse oyları toplayamayız korkularıyla bir bir kapattılar. ama bugün bakın köylerimizde erkekler oturmuş kahvelerde kumar çay. hanımların sırtında odun karnında çocuk. bakın daha geçen sene memleketim olan karadenizdeydim. inanın ki adamlar bahçelerine bile bakmıyor artık her tarafı diken sarmış herkes tembelleşmiş. devletten gelecek 3 kuruşa bakıyorlar.

bizim halkımız inançlıdır namazını da kılar başını da örter ama şu an derin uykudadırlar. kurtuluş savaşı öncesinde de böyle son ana kadar hiç bir şeyden haberleri yokmuş. memleket parselleniyorken anadolu da ki halk hala padişahımız çok yaşa diyormuş. ama baktılar ki memleket elden gidiyor el birliğiyle lazı kürdü türkü bu toprağı savunmuş.

sanıyorum olanlardan yine geç te olsa dersler alınacak dinimize de ilime de gereken değerler verilecek diğer ülkelerin gıpta ile baktığı bir ülke olacağız epey ileri bir zamanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 15 Mart 2015; 19:02:22 >

• o arkadaki görüntü ne ya :D neresi orası?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.