Şimdi Ara

3.20d silecekler ve fren

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 3.20d aracımda silecekler çalışınca fren pedalımda ABS vuruyormuş gibi alttan darbe hissi oluşuyor
    sizce bu normal mi
    sizde de oluyor mu

• hiçbir şey anlamadım açıkçası.. yetkili servise gösterin derim ben.. zaten bu şekilde tarif edilince anlaşılacak bir şey değil ama referans olarak alırsanız söyleyim;

şirket araçlarımız 2009 "Yeni" 3.18d ve hiçbirinde böyle bir sorunla karşılaşmadım, karşılaşan personelde görmedim..
  • banada cok anlasılır gelmedi ama
    silecekler her oynadığında fren pedalından bunu hissedebiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: necipj

banada cok anlasılır gelmedi ama

silecek ile fren tertibatı arasında hiçbir bağlantı yok.. size öyle geliyor dicem ama durduk yerde insanın kıllanabileceği bir sorunda değil.. dediğim gibi servise gösterin bence..
  • aynı şey benim aracımda da oluyor.Aracım 2008 model 3.20i arkadaş şunu anlatmak istemiş.

Aracta yagmur sensörünü açtığınız ve ışıklarda durmanız icap etti,silecekler çalıştığı zaman fren pedalında bir titreşim hissediyoruz aynı şey bende de oluyor ama bir sorun mu değil mi bilmiyorum aracı alalı 2 hafta borusandan premium selection 2 el olarak aldım.bir sorun olarak göüzkse arabayı öyle vermezlerdi yada farketmediler.Ama yinede nacizhane fikirlerini söylerseniz mutlu olurum iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

Orijinalden alıntı: necipj

banada cok anlasılır gelmedi ama

silecek ile fren tertibatı arasında hiçbir bağlantı yok.. size öyle geliyor dicem ama durduk yerde insanın kıllanabileceği bir sorunda değil.. dediğim gibi servise gösterin bence..

Konuyu görünce bu adam ne diyor demiştim,ama dün ben de öyle hissettim.Sileceği hızlı çalıştırdığında ,fren pedalında bir titreşim oluyor.Daha doğrusu silecek sağa ya da sola tam kapandığında bu titreşim hissediliyor.İkisi arasında bağlantı yok ama herhalde aksamların birbirine çok yakın olduğu bir nokta var oradan etkileşme oluyor.Çok da kafama takılan bir şey değil,arkadaş konu açmış onun için burada yazdım.

• Benim 1 serisi aracımda da oluyor. Sorun oldğunu sanmıyorum.
  • X1'de de hissediliyor. Silecek kollarının hareketleri çok hafif zemine yansıyor. Ön travers buhareketi iletiyor. Biz de pedaldan hissediyoruz.
    Bu sadece kırmızı ışıkta veya trafikte ayağımız frende beklerken oluyor.
  • 5 serisinde yok bu sorun.. ya da ben hissetmiyorum
  • BMW'de parçaları çok sağlam monte ettiklerinden oluyordur muhtemelen :)

Tek kusuru bu olsun, sorun değil.
  • bendede oluyor ama rahatsızlık verici değil...

buarada koltuğun altında elektronik bağlantıları birleştiren soket tarzı bişey var. nedir o?

dipnot: koltuk elektronik değil..
  • Ben hissetmedim ama ilk yagmurda bir bakacagim ;)
  • arkadaşım aynı konu beni de rahatsız ediyor, çok barız olmasada fren pedalından silecek çalışmasını hissediyorsun..
  • Ben 2010 model X6 sahibiyim aynı sorun aracımda da var, sorun değil bu aslında, bir etkileşim, olmasa daha ii olurdu BMW ye yakışmıyor
  • Arkadaslar bugun baktim x1 de de ayni durum gecerli. Ozellikle isiklarda ayaginiz frendeyken ciddi sekilde hissediliyor. Enteresan bir durum..
  • Ben de dikkat ettim benimkinde de var. Bütün modellerde olması cidden çok ilginç. Ama hepsinde olduğundan sorun yok demektir.
  • Ben sılecekler ile ilgili farklı bir sorun daha saptadım. Yağmur sensörü açıkken sileceğin her çalışmasından hemen önce torpido gözünün altından biryerlerden tık diye bir ses geliyor. Araç dururken rahat duyulabiliyor. Önemsiz bişey muhtemelen ama en nefret ettiğim şey aracın biryerlerinden sesler gelmesidir. Sizde de var mı? Araç 3.20d.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drcool

Ben sılecekler ile ilgili farklı bir sorun daha saptadım. Yağmur sensörü açıkken sileceğin her çalışmasından hemen önce torpido gözünün altından biryerlerden tık diye bir ses geliyor. Araç dururken rahat duyulabiliyor. Önemsiz bişey muhtemelen ama en nefret ettiğim şey aracın biryerlerinden sesler gelmesidir. Sizde de var mı? Araç 3.20d.

Buna da bir dikkat edelimKafadan atıyorum o ses sigorta kutusundan geliyordur
    Ben de arabanın orasından burasından ses gelmesine gıcık olurum.Öyle bir arabanın benim için katli vacibdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

buarada koltuğun altında elektronik bağlantıları birleştiren soket tarzı bişey var. nedir o?

o soket ,yolcu koltuğuna biri oturduğunda ağırlığı algılayan sensörün bağlantı soketidir.Kemer uyarısı,airbag açılması gibi durumları algılayan sensör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toxotes10 -- 13 Nisan 2011; 5:06:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrkD22

quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

o soket ,yolcu koltuğuna biri oturduğunda ağırlığı algılayan sensörün bağlantı soketidir.Kemer uyarısı,airbag açılması gibi durumları algılayan sensör

teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.