Şimdi Ara

3.5 milyon Suriyeliye kalıcı konut (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
13.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jasua85

yok hcm suriyeli konusunda özellikle akp tabanı çok tepkili çünkü en çok onların çalışma alanını etkiledi suriyeli sorunu direk cebe dokunuyor çünkü,oy tercihini hangi oranda etkiler bilemem
    Umarım etkiler hocam.Çok kanıma dokunuyor çok, yandaş para yedirmeleri bile elin suriyelisini ülkeye sokup yedirip icirip birde üstüne ev vermelerinden daha iyidir.Bu adamlar terörist mi, katil mi orda ne iş yapardı niye bizim ülkeye geldi hiçbir fikrimiz yok alıyoruz sokağa saliyoruz.Sanki kendi vatandaşımızı doyuruyoruz da dışardan ekstra boğaz alıyoruz ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para bok heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: jasua85

Bunlar seçimi kaybetmeyi kafaya koymuş iyice işkillenmeye başladım ekonomi tahmin edilenden daha bitik snrm
    Seçimi kaybetme üzerine kurulmuş bir senaryo oynanıyor Tayyip tarafından. Daha fazla zorlamayayım seçimle gideyim de üstüme gelmesinler havası var.

• jasua85 J kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bunu düşünüyorum. Başka bir açıklaması olamaz şu yapılanların. Gitmek istiyor ama halk izin vermiyor gibi bir durum var ortada yıllardır. Yeter biz doyduk, iktidardan salın bizi mesajı veriyor olabilir bu söylemlerle.
  • Sputnik bizim muhalefetten iyi çalışıyor, helal Ruslara. Bu gidişle ABD'yi aratmayacaklar. Adamlar koskoca Abd seçimlerini bile manipüle etmeyi başarıp Trump'ı seçtirmeyi başardılar, sıra Türkiye'de...

Peki patenti ABD'de de olan ve bu taktiği son yıllarda Rusya'nın da uyguladığı bu yöntem nedir; Yalan haberi yalan olduğu ispatlanamayacak şekilde sunarak istenen algıyı yaratmak. Örneğin 3.5 milyon Suriyeli mülteciye kalıcı konut yapılacak iddiası koca bir yalan. Ama haberin kendisi doğru!

Konu başlığındaki İddia; 3.5 milyon Suriyeliye kalıcı konut

Erdoğan ne dedi oysa; "Projeyle 3.5 milyon Suriyeli mültecinin bir an önce kendi topraklarında yaşaması için de adım atılmış olacak" dedi

Erdoğan 3,5 milyon Suriyeli'nin geri gönderilme projesinden bahsediyor, Ama haberin iddiası ise 3,5 milyon Suriyeli geri gönderilmeyecek!

Neyse, biz olayın aslına dönelim.
    Bölgede güvenli alanların oluşturulmasının önemini vurgulayan Erdoğan, projeyi, "Güvenli alanlar oluştuğunda çadır kentleri artık kurmayacağız. Hem kendi bölgemizde hem de sınırın diğer tarafında kalıcı konutlar kuracağız. Burada yaşayan Suriyeli vatandaşları da yeni oluşturacağımız kalıcı konutlara yerleştireceğiz. Artık evlerde yaşayacaklar" sözleriyle anlattı.
    Erdoğan projeyle 3.5 milyon Suriyeli mültecinin bir an önce kendi topraklarında yaşaması için de adım atılmış olacağını söyledi.

Konuşmanın içindeki ...hem kendi bölgemizdeki... dışındaki açıklamaları gerçekçidir. Kalıcı konutların hepsi Suriye'de yapılsa bile bunun Türkiye kaynakları ile yapılacak ise bile buna karşıyım. Suriye'nin imarına tüm ülkelerle birlikte Türkiye de yardım edebilir. Ya da Suriye'nin kuzeyindeki kaynakları, para musluklarını Türkiye kendi denetimi altına alarak buradan gelecek para ile Suriye'nin kuzeyine yeni yaşam alanları inşa edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 13 Mayıs 2018; 20:39:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• asau kullanıcısına yanıt
    Problem de şurada başlıyor aslında.

Kendini çok bilmiş ilan eden kalanları ise makarnacı ilan eden sözde elitler araştırmadan balıklamasına atlıyorlar.

Sorsan cahil biziz.

YALAN haberlere sarılmış durumdalar, acınanacak haldesiniz ey muhalefet.

Birazcık aklı olan bu muhalefetin her dediğini sorgular, zira işleri güçleri YALAN.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu haberi okuyupta anlamadan okuyanların ülkeyi yönettiğini düşünüyorum da 3 günde dükkanı kapatırız..

Bir ülke düşünün kendi medyasını yandaş mış şuymuş buymuş olarak görüp elin gavurunun haber kanallarına biat edecek kadar kendini teslim etmiş bunlar kim olur ülkenin gençleri çok güzel beyin yıkıyorlar bu ülkeyi akp yok etmez ama bu kafa ile bu gençler ülkeyi 50 yıla yok eder.. Elin yabancısı ne zamandan beri benim topraklarımı benden daha iyi bilir hale geldi haber yapıp doğruları yazdığını sanıyor işin garibi buna kanacak kesim var..

O yüzden hep derim ne olursa 15 20 li yaşlar da olur örgütler illegal örgütler olsun medya olsun ülkeler olsun bir ülkenin gençlerini bu yaşlar da çok iyi kullanırlar..
  • Açıklamayı sizde mi okumadınız? Yoksa durumunuz yoktu hiç mi okuyamadınız?

Haberde ne diyor? Kalıcı konut diyor.

Erdoğan ne demiş? Konut yapılacak demiş.

Bambudan falan mı yapacaklar sizce bu evleri?

Veya Avrupa Amerika Rusya falan mı yapacak bu evleri?

Bu evlerin parasını sen, forumdaki babası işten çıkarılan arkadaş ile babası, ambulansta sedyeye binerken ayakkabısını çıkaran maden işçisi, anasınıda alıp giden çiftçi, yan gelip yatan şehidin ailesi, ben, konu sahibi, biz ödeyeceğiz biz.

Aynı her gün elin adamına borçlandığın köprünün, tüp geçitin, sarayların, dolarların, mersolarınz tüm bu saltanatın parasını ödediğimiz gibi.

Ben milliyetçi bir insanım. Uzun süredir bu ülkede Devletin ve Milletin Bölünmez Bütünlüğünün faydasına kimsenin bir iş yaptığını görmedim.

Suriyeli'yi göndermek için ev yapmana gerek yok. Meclisten çıkaracağın ah pardon unutmuşum bir ara meclis diye bir şey vardı, yerli ve milli saraydan çıkaracağın bir "fermana" bakar.

Nasıl olsa yırtılan Hacı Bekir'in yakası...

• MeMETH_ kullanıcısına yanıt
    Hayır katılmıyorum, bu düşüncelerinize buna milliyetçilikte denmez sizinkisi benim karnım doysun yanımdaki isterse ölsün hesabı işe bu hesaplar bir insanı bir gün yaşatır ömür boyu değil..

Günlük yaşayan biri de milliyetçilik demesin bana, sözde olmak gibi gelir bana..

İnsana önce insan olarak bakmayı öğrenmeliyiz..

Senikisi Van da deprem oldu insanların evleri yıkıldı ve binlerce mi ne ev yapıldı orada nasıl yapıldı benim senin onun vergileri ile yapıldı eee o zaman onları da şikayet edelim bizim vergilerimizle ev yaptılar diye ama dersin onlar benim vatandaşım ona lafım yok işte böyle insan ayrıştırma ile yürümez bu işler..
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    zaten milliyetçilikle alakası yok realist bir yaklaşım, biz refah içinde yaşayan işsizliğin minimum düzeyde olduğu bir ülke değiliz maalesef
    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/basbakan-yardimcisi-akdag-suriyeliler-icin-harcanan-toplam-maliyet-84-milyar-880-milyon-lira/990509
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Benim ülkemde güzel kardeşim,

Oğlunun cenazesini çuvala koyup sırtında taşıyan babalar var.

Çocukları üşümesin diye saç kurutma makinesini çalıştırıp yan odaya geçip intihar eden anneler var.

Benim ülkemde patronu babasını sigortasız Suriyeli çalıştıracağım işten çık dedi diye foruma gelip isyan eden evlatlar var.

Ben Osmanlı Imparatorluğu değilim.

Tüm dünyaya yardım edecek gücüm yok.

Benim kendi vatandaşımın karnı doymadan, benim ülkemde fakirlik ve insanlık dramı bitmeden Suriyeliler benim zerre umrumda değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeMETH_

Benim ülkemde güzel kardeşim,

Oğlunun cenazesini çuvala koyup sırtında taşıyan babalar var.

Çocukları üşümesin diye saç kurutma makinesini çalıştırıp yan odaya geçip intihar eden anneler var.

Benim ülkemde patronu babasını sigortasız Suriyeli çalıştıracağım işten çık dedi diye foruma gelip isyan eden evlatlar var.

Ben Osmanlı Imparatorluğu değilim.

Tüm dünyaya yardım edecek gücüm yok.

Benim kendi vatandaşımın karnı doymadan, benim ülkemde fakirlik ve insanlık dramı bitmeden Suriyeliler benim zerre umrumda değil.
    YA bırak demogoji yapıp durma, abd 'de de 330 milyon nüfus var 30 milyon sokakta yaşayan vatandaş var gel Almanya 'ya orada aynı hikayeler var senin ülkende de maalesef istemesem de bu yazdığın örnekler var o yüzden senin 10 katın güce sahip olan abd bile 30 milyon sokakta yaşayan insana engel olamıyorken aslında Bill Gates 'in 70 milyar dolar servetinden 20 milyar dolarını hibe etse 30 milyon vatandaş açta kalmaz sokakta da yaşamaz evsiz de kalmaz ama bu işler senin yazdığın gibi olmuyor istese Türkiye 'de 10 milyar dolar gelirinden alır bütün milletini evsiz bırakmaz aç kalmasına engel olur ama sıkıntı şu 80 milyonu geçik vatandaş var ve herkesi her an her dakika takip kontrol edemezsin kim ölüyor kim yaşıyor kim kalıyor kim evsiz takibini yapamazsın o yüzden sistemin sıkıntıları bunlar sen ne yaparsan ya da devletler neler yaparsa yapsın bazı şeyleri engelleyemiyor o yüzden demogoji neden yaptığını söylediğimi anlaşmışsındır umarım yarın seni cb yapsak inan 1 ay sonra sende hatalar eksikler bilgilendirilmemenle başbaşa kalacaksın.. Burada kuru cümle yazmakla bu kadar basit değil bu işler..

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

YA bırak demogoji yapıp durma, abd 'de de 330 milyon nüfus var 30 milyon sokakta yaşayan vatandaş var gel Almanya 'ya orada aynı hikayeler var senin ülkende de maalesef istemesem de bu yazdığın örnekler var o yüzden senin 10 katın güce sahip olan abd bile 30 milyon sokakta yaşayan insana engel olamıyorken aslında Bill Gates 'in 70 milyar dolar servetinden 20 milyar dolarını hibe etse 30 milyon vatandaş açta kalmaz sokakta da yaşamaz evsiz de kalmaz ama bu işler senin yazdığın gibi olmuyor istese Türkiye 'de 10 milyar dolar gelirinden alır bütün milletini evsiz bırakmaz aç kalmasına engel olur ama sıkıntı şu 80 milyonu geçik vatandaş var ve herkesi her an her dakika takip kontrol edemezsin kim ölüyor kim yaşıyor kim kalıyor kim evsiz takibini yapamazsın o yüzden sistemin sıkıntıları bunlar sen ne yaparsan ya da devletler neler yaparsa yapsın bazı şeyleri engelleyemiyor o yüzden demogoji neden yaptığını söylediğimi anlaşmışsındır umarım yarın seni cb yapsak inan 1 ay sonra sende hatalar eksikler bilgilendirilmemenle başbaşa kalacaksın.. Burada kuru cümle yazmakla bu kadar basit değil bu işler..

Alıntıları Göster
    Kim kendi servetinden evsizleri besler ki. Öyle birisi yok. O dediğini hiçbir zengin yapmaz. Ayrıca sen vatandaşlarına zorla suriyeli besletemezsin. Millet hizmet yapılsın diye vergi veriyor suriyeliye yedirilsin diye değil.
    Böyle saçma sapan konuları savunmak için boşuna uğraşma.

• Bu adamın derdi ne anlamıyorum şaka gibi bu nasıl siyaset bu insanların bize ne gibi yararı olabilir anlamak mümkün değil ne oyunlar dönüyor acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Alıntıları Göster
    İyi de verdiğin bilgiler abartılı yanlış. Amerika’da 30 milyon evsiz demişsin. Amerika hükümeti 200 bin ila 500 bin diye açıklıyordu fakat bir sivil toplum hareketi tek tek saydı. 550 bin buldu. Ne otuz milyonu yahu.
    Bunlar sokakta yaşayanların miktarı değil zaten. Temporary housing’den filan faydalananlar çoğu. Aqualung’lara diyecek şey yok. Bizde de var. Üstüne bizde sokakta çocuk aşırı fazla. Amerika o çocuğu aileden alıveriyor hop yerleştiriyor bir yere. Mükemmel filan değil de bizden iyidir.

Kısacaaı geçici ev tahsis ediliyor bu insanlara. Yemek de bedava. İşsizlik de bizdeki kadar yüksek değil. Paranın adil dağılımı da bizden çok daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 14 Mayıs 2018; 7:7:47 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regardy sth. -- 14 Mayıs 2018; 9:1:16 >
  • Arap Kalkınma Partisi

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 19:19:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mutlu bir yuva ,aydınlık bir gelecek bu mülteci kardeşlerimizinde hakkı.Allah kimseye göstermesin ama herkes birgün o kötü duruma düşebilir hayat bu zor ve içinde olumsuzluklarda var.Devletimiz mazlumlara kol kanat geriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENDERUN2023 -- 14 Mayıs 2018; 8:18:22 >
  • Savasta vatanini satip kacanlar yallah ulkelerine

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.