Şimdi Ara

3 adet 3 pin fanı tek 4 pin anakart bağlantısına takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Corsair 220t kasam var içinde 3 adet 3 pin fan mevcut. Anakart ise b550 s2h. CPU hariç iki tane 4 pin bağlantı mevcut. Kasa içinden RGB için kontrolcü çıktı. Ama fan kontrolcü çıkmadı. 4 pin girişlerden birinde egzoz fanı var 4 pin. Diğer 4 pin yerine 3 fanı hız kontrolü sağlayacak şekilde nasıl bağlayabilirim.

Konuyu daha önce diğer dahili bileşenler bölümüne açmıştım. Galiba yanlış yere açmış olabilirim diye buraya yazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• Anakartın versiyon kaç ?

EDİT: Şimdi baktım da anakart üzerinden fan kontrolü yapman için 4 pinli fanlar olması gerekiyor.

Senin dediğini anca fan kontrolcü ile yapabilirsin anladığım kadarıyla.

3 adet 3 pin fanı tek 4 pin anakart bağlantısına takmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 16 Aralık 2020; 22:25:10 >
  • Lxde kullanıcısına yanıt

Voltaj kontrolü ile anakart fan hızını kontrol edebiliyor aslında. 4 pin yerine 3pin takınca da oluyor. Çoğaltıcı ile takınca da acaba yine kontrol edebilir mi.

• vayoo V kullanıcısına yanıt

3 pinde dediğiniz gibi voltaj ile hız kontrolü sağlanıyor.

Ama amacınız voltajı oynamadan hız kontrolü yapmak ise dediğim gibi ya 4 pinli fan olacak veya fan kontrolcü ile yapman gerek.

• Kontrolcü olarak ne alınabilir. Kontrolcüler de genelde 4 pin. Tavsiye edilen kontrolcü var mı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.