Bildirim
3 adet ayt kimya sorum
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
İlk soruda 3. Öncülü nasıl doğru veya yanlış deriz.
2.soru için 2.öncül doğru olmaz mı ? Bileşikte c h dışında atom bulunuyor. Çözümünde sadece benzene göre yapmış.
3. Soruda kçç niye artıyor? TZ tuzu çözünürken etrafa ısı veriyor diye mi düşünücez ?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam cevaplari da yazar misin
Soruda cevaplar işaretli hocam.
1.sorunun cevabı ne hocam
1ve 3
3. soruda doğru düşünüyorsun. Ekzotermik bir tuz çözünürse dışarı ısı verir kendisi soğuyor fakat çözeltiyi ısıtıyor. Bizim XY2 tuzumuz da endotermik sıcaklığı artarsa denge ürünler lehine kayar, Kçç artar falan filan yaparsın oradan.quote:
Orijinalden alıntı: yesan
İlk soruda 3. Öncülü nasıl doğru veya yanlış deriz.
2.soru için 2.öncül doğru olmaz mı ? Bileşikte c h dışında atom bulunuyor. Çözümünde sadece benzene göre yapmış.
3. Soruda kçç niye artıyor? TZ tuzu çözünürken etrafa ısı veriyor diye mi düşünücez ? -
hocam ne kadar kararliysa okadar isivikatir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam heterosiklik durumunda halkada c disinda element olmali halkaya baglanan elementleri baz almiyoruz yanlis
-
1) 1 ve 2 primer alkol ancak 3 alkol degil. 1'de daha az su olustugundan isi daha fazladir.
2) I dogru, II yalniz O,N,S olmadigindan yanlis, III ise o-vinil m-amino fenil.
3)Cozunme ekzotermik olacagindan Kcc artar. X+ derisimi de artar.
Aciga cikan isi azalir, Ca kati oldugundan tepkime hizi degismez, zaten Ca artiyor.
-
Hocam bu 3dnin sorularımı
Evet
Hocam çok da kafanıza takmayın ben 3dyi ramazanda çözmüştüm kimya gereksiz kasıntıydı ösym böyle sorarsa ben şimdiden elendim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X