Öncelikle hayırlı ramazanlar herkese ben hollandada yasıyorum şuan ki flemenkce seviyem 3 farklı teste ortalama b2 cıktı ama kesinlikle b2 oldduguma inanmıyorum cunku akıcı konusamıyorum , anlama sorunum vs var.Velhasıl ortalama seviyem a2.Genel konusmaların yarısını anlıyorum.Âgustosun sonunda okula gidebilmek b2 sınavına girecegim yani 3 ay gibi kısa bir zaman kaldı , 3 ayda a2den b2ye gelebilir miyim ? Haftada 7.5 saat birebir özel ders alıyorum.Bir diğer kursta ise haftada 6 saate yakın ders alacagım.Gunde 5 saat de kendim çalışmayı planlıyorum.Dilin ülkesinde oldugum icin sürekli maruz kalıyorum özellikle kendi arkadaslarım bile flemenkce konusuyorlar.Bir diğer soru ise sınava girecegim icin nasıl bir strateji izlemeliyim ?
Daha önce size defalarca öneri verdin.O sistemlerle çalışsanız şimdi zaten b2 değilse bile rahatlıkla b1 olmuştunuz. Önerdiğim CEFR uyumlu kitap çok iyiydi.Neyse. Sırasıyla yazıyorum; 1.Grameri öğrenmen gerek. 2.Daha sonra okuma,konuşma,yazma,dinleme alanlarında çalışmalar yapman gerek. 3.Sonra sınava ait geçmiş soruları çözebilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme