Şimdi Ara

3 ayda motor yağı nasıl eksilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracımın motor yağı Mart ayında değişmesine rağmen şimdi bi damla yağ yok....geçen gün hararet yapmıştı motor arızası lambası yanmaya başladı fan arızasındandır dediler hakatende fanda sorun varmış tamir ettiler fan arızası nedeniyle su eksiltmesi kesildi şimdi baktığımda yağı yoktu.....kaydırıcı ve yağ değişimi yaptım
    soru şu ki 3 ayda bir motor yağı niye tükenir ? aracın 1 kereye mahsus 120 dereceye kadar hararet yapması tüm yağı bitirir mi ?
    araç:seat cordoba 2004

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafakoreken

aracımın motor yağı Mart ayında değişmesine rağmen şimdi bi damla yağ yok....geçen gün hararet yapmıştı motor arızası lambası yanmaya başladı fan arızasındandır dediler hakatende fanda sorun varmış tamir ettiler fan arızası nedeniyle su eksiltmesi kesildi şimdi baktığımda yağı yoktu.....kaydırıcı ve yağ değişimi yaptım
    soru şu ki 3 ayda bir motor yağı niye tükenir ? aracın 1 kereye mahsus 120 dereceye kadar hararet yapması tüm yağı bitirir mi ?
    araç:seat cordoba 2004

aracın hararet yapması yağı bitirmez eksiltir ama iyice de bititrmez....senin aracın büyük bir ihtimaL conta yanık oLabilir...yada kaçak faLan var boruLarda....beLki yağı suya verebilir... yani hararetLe yağın ilgisi oLmaz...!!

• araçta tuhaf şeyler oluyor açıkcası.....yağdan mı fandan mı motordan mı anlayamadık....ustalar contada sorun olsa arabayı kımıldatamazsın bile dedi....yarın bi servise gidecem
    1000 km olmadı yağ değişimi yaptım yağ çubuğuna baktı usta hiç kalmamış tabi biraz da olsa çıktı motordan...bugün yeniledim bakalım servis ne diyecek ?
  • Hararet yaptırdığında conta yanmış olabilir ama yanıkta olsa aracın hareket eder. Sadece ilerleyen zamanlarda yağa su karıştırıp motora zarar verir. Sen yinede kontrol ettir belki es geçmiş olabilirler. Bu kadar yağ yakması çok anormal. Eğer 1000 kmde koyduğun yağın tamamı yanıyorsa ya kaçak vardır yada motorunda sorun vardır. Sekman kırılmış olabilir. Başka ustalarada bakarak sorununu çözmeye çalış yoksa komple motora gidip masrafaın çoğalabilir.
    quote:

araçta tuhaf şeyler oluyor açıkcası.....yağdan mı fandan mı motordan mı anlayamadık....ustalar contada sorun olsa arabayı kımıldatamazsın bile dedi....yarın bi servise gidecem
    1000 km olmadı yağ değişimi yaptım yağ çubuğuna baktı usta hiç kalmamış tabi biraz da olsa çıktı motordan...bugün yeniledim bakalım servis ne diyecek ?

• servis sekmanlarda bi sorun olabileceği söyledi 500-1000-1500 kadar masraf çıkarabileceğini söylediler...bende aracı şimdi uzun bi süre kullanmamak üzere garaja geçtim kafam çok bozuk...aq arabasını nerden aldım...uçurumdan aşağı atsam kasko verir herhalde parayı en güzeli öyle
  • Geçmiş olsun. Ama bu kadar canınızı sıkmayın, belki önemli bir sorunu yoktur. Usta sadece ihtimallerden bahsetmiş. Başka bir ustaya da gösterin, sonra karar verin.

quote:

servis sekmanlarda bi sorun olabileceği söyledi 500-1000-1500 kadar masraf çıkarabileceğini söylediler...bende aracı şimdi uzun bi süre kullanmamak üzere garaja geçtim kafam çok bozuk...aq arabasını nerden aldım...uçurumdan aşağı atsam kasko verir herhalde parayı en güzeli öyle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.